0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Egy cirkusz nemet mondott az állatkínzásra

A német Roncalli cirkusz nemet mondott az állatkínzásra és egy nagy igent a technológiára. Élő állatok helyett hologramokkal szórakoztatnak.

1782 óta használnak élő állatokat a cirkuszok. Egyre több társulat igyekszik csökkenteni vagy helyettesíteni őket, különösen az egzotikus fajokat. Ez annak is köszönhető, hogy az állatvédő aktivisták egyre hangosabbak. Ellenzik, hogy szórakoztatásra használják az állatokat, kiszakítva őket természetes közegükből.

Folyamatosan túlhajtják őket a fellépések előtt és állandóan úton vannak velük. Arról nem is beszélve, hogy a képzésük során sokszor fizikai fenyítést alkalmaznak, beleértve az elektromos sokkolót is.
Az állatok magányosak, gyakran depressziót is tapasztalnak náluk, mivel egyes műsorszámokban csak egyetlen faj szerepel.
A német Roncalli cirkusz élen jár az állatkínzás elleni harcban, már a kilencvenes évektől kezdve fokozatosan megszüntette a vadon élő állatok használatát. Tavaly pedig elindította az állatok nélküli, hologram technológiára épülő, lélegzetelállító műsorát. A csúcsmodern, hologramos technológiával teljesen életszerű állatokat varázsolnak a nézők elé. A holografikus állatok hatalmasak, kitöltik a 32 méteres arénát, és a nézőtér minden ülőhelyéről jól láthatóak.

A csodás látvány létrehozásában a cirkusz együttműködött a Bluebox nevű céggel, akik tizenegy Optoma projektort használnak a kínzásmentes cirkusz életre keltéséhez. A porondon felvonultatnak az erőteljes oroszlántól kezdve a táncoló lovakig szinte minden állatot. Birger Wunderlich, a Bluebox képviselője elmondta:

„Hat éve használjuk az Optoma projektorokat, és azóta is folyamatos a pozitív visszajelzés mind az ár, mind pedig a megbízhatóság és teljesítmény terén.”
A nézők is nagyon szeretik a hologram-showt. Lenyűgözi őket a látvány, és értékelik, hogy nem történik állatkínzás szórakoztatás címén. Ez a produkció jól tükrözi, hogyan lehet megtölteni a régi formát korszerű tartalommal.
youtube://v/q3KbgGJux4E

 

 

 

 

Forrás: interestingengineering.com