0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Zalai Borünnep kilátással a Kis-Balatonra

Hat zalai borászat hívta életre a 2019. őszén, szeptember 20-21. között az első ízben megrendezésre kerülő fesztivált, amely a Bor.Zene.Zala. nevet kapta. Isteni borok a Zalai dombokról, vadak, dödölle, kerekrépa, csevap és totyogós rétes, remek zenék és a magyar vidék hangulata várja majd a szeptemberben Zalaszabarba látogatókat egy különleges családbarát fesztiválra.

A Bor.Zene.Zala. állandó helyszíne a zalaszabari Kányaváry Borbirtok lesz, páratlan panorámával a Kis-Balatonra. A fesztivál fellépői között olyan ismert magyar zenészek lesznek, mint Palya Bea, a Balkan Fanatik, az Aurevoir., vagy a Szeder zenekar. A nap folyamán akusztikus zene, családi és gyermekprogramok várják a látogatókat Magyarország legnagyobb élményparkja – a Zobori élmény park – közvetlen közelében. A zenei programok mellett vezetett borkóstolók, workshopok, illetve a zalai gasztronómiát, helyi termékeket felsorakoztató kézműves vásár is helyet kap.

A szeptemberi Bor.Zene.Zala. szezonhosszabbító családi rendezvényként a Balaton régió programkínálatát erősíti.

A kétnapos borászati és zenei fesztivál célja a Zalai Borvidék és borkultúra újjáélesztése és népszerűsítése, amelynek különlegességét az egyre nagyobb szakmai sikereket felmutató zalai bortermelés, a vidékre jellemző gasztronómia és a hazai zenei kultúra találkozása adja.

A rendezvény eszmeiségét illetően a borászatok olyan közösen képviselt értékek továbbörökítését tűzték ki célul, mint a család, a hagyomány, és a közös kultúra megőrzése.

A Bor.Zene.Zala. életre hívása mellett a megjelenő borászok is részt vesznek a Zalai Borút Egyesülete égisze alatt készülő Zalai Borvidék új zászlósborának megalkotásában.

A Bor.Zene.Zala. az alábbi zalai borászatok összefogásával valósul meg: Dóka Éva Pincészete, Cezar Winery, Bussay Pince, László Pince, Keszler Birtok, Kányaváry Borbirtok

A Bor.Zene.Zala. együttműködő partnere a Magyar Turisztikai Ügynökség. A szeptemberi kétnapos fesztiválon az MTÜ bormarketingért felelős szakértői mutatják be a látogatóknak a Magyar Bor – Személyesen márkakoncepciót, amely a sokszínű és minőségi magyar bortermelés mögött álló borászokat helyezi előtérbe. A Bor.Zene.Zala. fesztivál a minőségi programok mellett arra is kiváló lehetőséget teremt, hogy segítse a zalai borászatokat és a teljes zalai borvidéket pozícionálni a magyar borturizmus térképén.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu