Back to top

Tenyészbaromfi- és tojótyúktartók: július elsejéig postázni kell az állatjóléti támogatási kérelmeket

Június 30-ig lehet benyújtani a támogatási kérelmeket az étkezési tojást termelő tyúkállományok, illetve tenyészbaromfi fajok 2019/2020-as állatjóléti támogatására. Mivel a benyújtási időszak utolsó napja munkaszüneti nap, a támogatási kérelmeket legkésőbb július 1-én még postára lehet adni.

Az étkezési tojást termelő tyúkállományok, valamint tenyészbaromfi fajok állatjóléti támogatását azok az ügyfelek igényelhetik, akik megfelelnek a 38/2016. (VI. 6.) FM rendeletben meghatározott feltételeknek – közölte a Magyar Államkincstár (MÁK). A támogatási jogosultság alapját képező állatlétszám 2019/2020-as tárgyévi jóváhagyásához a támogatási kérelmeket a MÁK honlapján közzétett nyomtatványokon (N0801 számú támogatási kérelem és N0802 számú szakmai ellenőrzési lap) kell benyújtani a rendelet szerint június 30-ig a kincstár piaci és nemzeti támogatások főosztályához címezve (1476 Budapest, Pf. 407.) az előírt mellékletek csatolásával.

Mivel a benyújtási időszak utolsó napja munkaszüneti napra esik, ezért a támogatási kérelmek postára adására egy nappal később, július 1-jén még van lehetőség. A szükséges nyomtatványok a 23/2018. (IV. 16.) számú Kincstár Közlemény mellékleteként megtalálhatók a kincstár honlapján (www.mvh.allamkincstar.gov.hu).

A MÁK felhívta a támogatásra jogosult gazdálkodók figyelmét, hogy akkor is adják fel július 1-jéig  a támogatási kérelmüket, ha a megadott határidőre nem sikerült minden csatolandó dokumentumot beszerezniük. A lemaradt mellékleteket pótlására ugyanis később a hiánypótlás keretében még lesz lehetőségük, de a határidőn túl benyújtott támogatási kérelmeket a kincstárnak el kell utasítania a hatályos jogszabályi előírások alapján.

A 2019/2020-as támogatási évben csak az a gazdálkodó jogosult kifizetés igénybevételére – a tárgyévet követő évben benyújtott kifizetési kérelem alapján –, aki rendelkezik jóváhagyott vagy részben jóváhagyott támogatási kérelemmel – húzza alá a kincstár közleménye.

Forrás: 
BTT

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

D-vitaminban gazdagok a szoláriumozó tyúkok tojásai

A Martin Luther University Halle-Wittenberg (MLU) táplálkozási szakértőkből és agrárkutatókból álló egyik csoportja új módszert fedezett fel a tojások D-vitamintartalmának növelésére: a tyúkokat UV-fénnyel kell kezelni.

Elindult a Felső-tiszai víziturisztikai fejlesztés

Elindult a Felső-tiszai víziturisztikai feljesztés: 500 millió forint vissza nem térítendő támogatásból négy településen - Tiszabecs, Szabolcsveresmart, Rakamaz, Tokaj - egyebek mellett víziturisztikai megállóhelyek jönnek létre - közölte a Bejárható Magyarország Sportüzemeltetési Nonprofit Kft., a projekt konzorciumvezetője az MTI-vel.

Magyar befektetésből kaphatnak lendületet az agrárinnovációs startupok

A nemzetközi piacra lépés előtt álló hazai agrárstartupok mutatkoztak be befektetői alapok és agrárvállalatok szakembereinek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal rendezvényén.

Vissza nem térítendő csekély támogatás méhészeknek

Azon méhészek számára, akik 2018. november 15. napján a Tenyészet Információs Rendszerben (TIR) nyilvántartott méhállománnyal rendelkeztek, vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatás nyújtható.

Az európai baromfitenyésztők bírálják a Mercosur megállapodást

Az európai baromfitenyésztők kifogásolják, hogy a közel múltban aláírt Mercosur megállapodás keretében további 180 000 tonna baromfi érkezhet Dél-Amerikából – elsősorban Brazíliából - Európába. Ez gyakorlatilag az eddigi keret megduplázása.

A természet és a gép harmóniája - Az Év Tanyája

A Bognár házaspár tanyájára belépve az ember úgy érzi magát, mintha egy oázisba csöppent volna. Az alföldi síkság pusztaságából egy gyönyörűen rendezett, megannyi növénnyel borított takaros portán találtuk magunkat. Azonban ezen a tanyán nem a növényeké, de nem is az állatoké a főszerep, hanem az üde zöld területen kacskaringózó gokart pályáé.

Több mint 200 milliárd forint agrártámogatást fizettek ki

Az agrár-és vidékfejlesztési támogatásokra elkülönített 764,8 milliárd forintból 223,7milliárd forintot fizettek ki 2019 első negyedévében – derül ki a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK)-Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) frissen közzétett adataiból.

Így élesztik újjá a magyar komlótermesztést

Negyedik alkalommal indította útjára a Heineken Hungária a „Soproni Sörrally-t", amely játékos feladatokkal tarkított izgalmas versengéssel hívja fel a figyelmet a sörgyártáshoz használt magyar alapanyagok fontosságára. A kezdeményezés fókuszában idén a magyar komlótermesztés állt: a résztvevők Kastélyosdombóra is ellátogattak, ahol megkezdődött az egykor szebb napokat látott ágazat újjáélesztése.

Közzétették az ökológiai fókuszterületek listáját

A Kincstár közzétette a 2019. évi egységes kérelemben bejelentett, a táblákkal szomszédosan elhelyezkedő, rendelkezésre álló EFA elemek (fás sáv, táblaszegély, vízvédelmi sávok) helyrajzi számait, melyeket a tulajdonos vagy vagyonkezelő nem tiltott le.

NAK: kritikus az EU és a dél-amerikai közös piac között tervezett szabadkereskedelmi szerződés

Kritikusnak tartja az Európai Unió és a dél-amerikai közös piac, a Mercosur országai (Argentína, Brazília, Paraguay, Uruguay) között tervezett szabadkereskedelmi szerződést a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).