0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Tenyészbaromfi- és tojótyúktartók: július elsejéig postázni kell az állatjóléti támogatási kérelmeket

Június 30-ig lehet benyújtani a támogatási kérelmeket az étkezési tojást termelő tyúkállományok, illetve tenyészbaromfi fajok 2019/2020-as állatjóléti támogatására. Mivel a benyújtási időszak utolsó napja munkaszüneti nap, a támogatási kérelmeket legkésőbb július 1-én még postára lehet adni.

Az étkezési tojást termelő tyúkállományok, valamint tenyészbaromfi fajok állatjóléti támogatását azok az ügyfelek igényelhetik, akik megfelelnek a 38/2016. (VI. 6.) FM rendeletben meghatározott feltételeknek – közölte a Magyar Államkincstár (MÁK). A támogatási jogosultság alapját képező állatlétszám 2019/2020-as tárgyévi jóváhagyásához a támogatási kérelmeket a MÁK honlapján közzétett nyomtatványokon (N0801 számú támogatási kérelem és N0802 számú szakmai ellenőrzési lap) kell benyújtani a rendelet szerint június 30-ig a kincstár piaci és nemzeti támogatások főosztályához címezve (1476 Budapest, Pf. 407.) az előírt mellékletek csatolásával.

Mivel a benyújtási időszak utolsó napja munkaszüneti napra esik, ezért a támogatási kérelmek postára adására egy nappal később, július 1-jén még van lehetőség. A szükséges nyomtatványok a 23/2018. (IV. 16.) számú Kincstár Közlemény mellékleteként megtalálhatók a kincstár honlapján (www.mvh.allamkincstar.gov.hu).

A MÁK felhívta a támogatásra jogosult gazdálkodók figyelmét, hogy akkor is adják fel július 1-jéig  a támogatási kérelmüket, ha a megadott határidőre nem sikerült minden csatolandó dokumentumot beszerezniük. A lemaradt mellékleteket pótlására ugyanis később a hiánypótlás keretében még lesz lehetőségük, de a határidőn túl benyújtott támogatási kérelmeket a kincstárnak el kell utasítania a hatályos jogszabályi előírások alapján.

A 2019/2020-as támogatási évben csak az a gazdálkodó jogosult kifizetés igénybevételére – a tárgyévet követő évben benyújtott kifizetési kérelem alapján –, aki rendelkezik jóváhagyott vagy részben jóváhagyott támogatási kérelemmel – húzza alá a kincstár közleménye.

Forrás: BTT