0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Bővíti az Országos Iskolakert-fejlesztési Programot az Agrárminisztérium

Az agrártárca számára fontos célkitűzés a városi zöldfelületek megőrzése és bővítése, a helyi közösségek fejlesztése – jelentette ki László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár az Országos Iskolakert-fejlesztési Program rendezvényén, kedden, Budapesten.

A helyettes államtitkár az eseményen fontosnak nevezte, hogy a természeti környezet szépségeire nyitott, azokra vigyázó, felelős, környezettudatos generációk nőjenek fel. László Tibor Zoltán emlékeztetett, az Agrárminisztérium célkitűzéseinek gyakorlati megvalósításához az egyik legmegfelelőbb közösségi helyszín és zöldfelület az iskolakert. Kiemelte:

ez a többfunkciós természetes oktatási, környezeti nevelési tér lehetőséget teremt mind a gyermekek, mind a felnőttek számára az alapvető természettudományi és kertművelési tapasztalatok megszerzésére.

A tárca örömmel támogatta az Iskolakertekért Alapítvány, a Váci Egyházmegyei Karitasz és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ezirányú kezdeményezéseit. Az Országos Iskolakert-fejlesztési Program első ütemeként 2019 januárjában elindult az Iskolakerti Alapozó Alprogram, amelynek keretében az Agrárminisztérium 50 millió Ft támogatással 50 iskolakert létrehozását, illetve továbbfejlesztését tette lehetővé – erősítette meg a helyettes államtitkár.

László Tibor Zoltán bejelentette, hogy

a minisztérium a jövőben is támogatni kívánja a programot, kiterjesztve azt az óvodákra is.

Hangsúlyozta: azt szeretnénk, ha a felnövekvő gyermekek közül minél többen megismerkednének a kertművelés fortélyaival, a természet körforgásával és megtapasztalnák a szabadban végzett munka szépségeit. Az Alapozó Alprogram egyedülálló és példaértékű szövetsége új taggal bővül: a jelentős szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező Kék Bolygó Alapítvány csatlakozásával tovább szélesedik, színesedik az Iskolakert-fejlesztési Program által nyújtott lehetőségek palettája – hívta fel a figyelmet a helyettes államtitkár.

Forrás: AM Sajtóiroda