0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Mozzarellakészítő üzemet épít a Komáromi Mezőgazdasági Zrt.

Naponta 12 tonna mozzarella sajt készítésére képes üzemet épít 4,7 milliárd forintos ráfordítással a Komáromi Mezőgazdasági Zrt. Bartusekpusztán - mondta el a társaság vezérigazgatója az MTI-nek.

Marczali Gábor tájékoztatása szerint a zöldmezős beruházással készülő sajtüzem naponta százezer liter tejet dolgoz fel a legkorszerűbb berendezésekkel. A gyárban 32 új munkahely jön létre.

A szükséges tejmennyiség felét a Komáromi Mezőgazdasági Zrt. saját termelése fedezi. Az elkészült mozzarellát az induláskor teljes egészében Olaszországba exportálják. A beruházáshoz a társaság 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást kap a projekt sikeres befejezése után.

A termék 10 és 100 grammos formában lakossági fogyasztásra alkalmas, illetve egy és háromkilós hasábokban nagyüzemi pizzakészítésre használható.

A társaság vizsgálja annak lehetőségét is, hogy a későbbiekben saját sajtmárkával lép piacra – ismertette az ügyvezető.

A Komáromi Mezőgazdasági Zrt. száz százalékban magyar tulajdonban lévő vállalkozás. A társaság Csémen 1200 tejelő tehenet tart, Kisigmánd határában pedig szintén 1200 állatot számláló növendéktelepet üzemeltet.

Naponta közel 40 ezer liter tejet értékesítenek belföldi kereskedőkön keresztül Olaszországba. Tejhozamaik alapján a vállalkozás az ország tejgazdaságainak élvonalában található.

A vállalkozás saját dolgozóinak száma 110, valamint az állatoknak szükséges takarmány előállításával további 20-25 gazdálkodónak biztosítanak állandó értékesítési lehetőséget. A társaság éves árbevétele 2018-ban elérte a 2,5 milliárd forintot.

Forrás: MTI