Back to top

Új vezetőségi struktúra a CLAAS -nál

A CLAAS, a vezető nemzetközi mezőgépgyártók egyike az új üzleti év kezdetével, 2019. október elsejétől megváltoztatja vezetőségi struktúráját, és bevezeti a Konszernvezetőség elnöke / Chief Executive Officer (CEO) munkakört.

„Ezzel a fontos változással még jobb és gyorsabb döntési folyamatokat szeretnénk a CLAAS-nál elérni,

és a jelenlegi változások korában növelni szeretnénk rugalmasságunkat.” indokolta a szerkezeti módosítást Cathrina Claas-Mühlhäuser, a CLAAS felügyelőbizottságának elnöke.

Thomas Böck október 1-jétől a CLAAS konszernvezetőség elnöke.
Az elnöki (CEO) feladatokat Thomas Böck veszi át, aki eddig a konszernvezetőségben a Technológiák és Rendszerek részlegért volt felelős.

Hermann Lohbeck, korábbi konszernvezetőségi szóvivő és a szálastakarmány-betakarítógépek, stratégia és vállalati kommunikáció területek felelőse, a következő üzleti év kezdetével új kihívásokat keres, és saját döntése alapján elhagyja a CLAAS-t.

„Hermann Lohbeck a mezőgazdasági technológia iránti szenvedélyével és elkötelezettségével nagyban hozzájárult a vállalat sikeréhez. Köszönjük két évtizedes, különböző vezetőségi funkciókban nyújtott szolgálatait, beleértve öt éves munkáját a konszernvezetőségben.” méltatta a leköszönő szóvivő tevékenységét Cathrina Claas-Mühlhäuser. „Thomas Böck-kel, a konszernvezetőség leendő elnökével az új pozíciót egy dinamikus személyiségű belső emberrel töltjük be, aki munkáját szenvedéllyel és erős csapatszellemben végzi majd.”

Thomas Böck okleveles villamosmérnök pályafutását járműrendszer-fejlesztőként kezdte. 1996 és 2006 között neves mezőgazdaságigép- és haszongépjármű-gyártó cégeknél dolgozott vezető pozíciókban, amely munkakörökben járműrendszerek és haszongépjárművek elektronikus és hidraulikus fejlesztéséért volt felelős.

Thomas Böck 2006-ban csatlakozott a CLAAS Csoporthoz, ahol azóta vezetői pozíciókban, többek között a CLAAS Saulgau GmbH ügyvezetőjeként bizonyította képességeit. Thomas Böck számos nemzetközi kapcsolatot ápol az iparágon belül, és különböző szövetségekben képviseli a céget. 2014-ben, felkérés alapján lépett be a CLAAS konszernvezetőségbe, ahol az elnöki posztot 2019. október 1-jén veszi át, s ezzel párhuzamosan a Technológiai és Rendszeregység vezetője is lesz.

Forrás: 
Axiál Sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A kijárási korlátozás nem befolyásolja a KITE Zrt. működését

Magyarország Kormánya - a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében - az ország egész területére vonatkozó kijárási korlátozást rendelt el a 2020. március 28-tól április 11-ig terjedő időszakra. A rendelet 4. §-ában foglalt - ide vonatkozó - pontok szerint a korlátozás a KITE Zrt. működését nem befolyásolja.

Koronavírus: egyelőre nincs hiány gépalkatrészből

A koronavírus-helyzetre való tekintettel kulcskérdés: rendelkezésre állnak-e hazánkban azok az alkatrészek, melyekre az élelmiszer-előállításhoz nélkülözhetetlen mezőgépek esetleges meghibásodásakor van szükség. A többi közt erről is beszélgettünk Umenhoffer Péterrel, az Axiál Kft. marketingigazgatójával.

A mezőgazdaságban nem állhat meg az élet

A kormány a szakmai szervezetekkel együtt, már a gazdaság újraindításán is dolgozik – olvasható a Magyar Mezőgazdaság e heti, 2020/13. számában. A lapból az is megtudható, hogy félteni kell-e állatainkat és nekünk félnünk kell-e tőlük a koronavírus miatt. Kárpát-medencei gazdák rovatunkban a Vajdaságba látogatunk. Aktuális mellékletünk, a Géppiac a héten a szemenként vető gépeket veszi górcső alá.

"Önképző" növényhatározó applikációk

A mobiltelefonok a telefonálás mellett már rengeteg más dolgot is tudnak. Fényképezőgépként, diktafonként, rádióként, útvonaltervezőként, zseblámpaként, zenelejátszóként, sőt akár vérnyomásmérőként is használhatjuk őket, és még számos más eszközt is helyettesítenek. Miért ne használhatnánk növényhatározásra is telefonunkat?

Fendt IDEALDrive

Az Fendt IDEAL az első önjáró mezőgazdasági gép, amely kizárólag joystick-kal működik. Amellett, hogy jobban látni a betakarítás során, könnyebb vele a manőverezés és kényelmesebb kezelni is, valamint a közutakon vezetve nagyobb a kilátás és ezzel együtt a biztonság is megnő.

Számos rendezvény marad el

A koronavírussal kapcsolatos veszélyhelyzeti intézkedések kihirdetése után számos rendezvény maradt el eddig is az országban.

Modernizálja indiai traktorgyárát az SDF

Napjainkban India számít a legnagyobb piacnak az eladott traktorok darabszámát tekintve, meghaladja az évi 600 ezer darabot. Mivel az ország korlátozza a traktorok importját, számos nyugati traktorgyár telepítette a gyártását Indiába.

Elhelyezzük vagy hasznosítsuk a hígtrágyát?

Erre az alapvető kérdésre különféle válaszokat adtak a Bauer Hungária Kft. által rendezett szakmai napon. Természetesen mindenki a hasznosítás mellett tette le a voksát – minden józan gondolkodású ember így tenne. Az előadásokban a hígtrágya hasznosításának leginnovatívabb módjait mutatták be, a talaj tápanyagpótlásától a hulladékból közvetlenül előállított termékekig.

Vevőit elsősorban kiszállítással szolgálja ki a KITE Zrt.

A koronavírus-járvány kapcsán Magyarország Kormánya a vírus terjedésének lassítására sorozatosan vezet be korlátozó intézkedéseket. A KITE Zrt. a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel maximálisan szem előtt tartva a munkatársak és az ügyfelek egészségének védelmét, valamint a vállalat kereskedelmi tevékenységének zavartalan bonyolítását további megelőző intézkedéseket vezetett be.

Több száz traktor vonult fel a rendhagyó megemlékezésen

Traktorok szinte végeláthatatlan sora kígyózott azon az Észak-angliai felvonuláson, melyet évente rendeznek meg a térség fiatal gazdálkodói, hogy tragikusan elhunyt társukra emlékezzenek, egyúttal pedig adományt gyűjtsenek. Az idei alkalmat látványos drónfelvétellel is megörökítették a szervezők.