Back to top

Új vezetőségi struktúra a CLAAS -nál

A CLAAS, a vezető nemzetközi mezőgépgyártók egyike az új üzleti év kezdetével, 2019. október elsejétől megváltoztatja vezetőségi struktúráját, és bevezeti a Konszernvezetőség elnöke / Chief Executive Officer (CEO) munkakört.

„Ezzel a fontos változással még jobb és gyorsabb döntési folyamatokat szeretnénk a CLAAS-nál elérni,

és a jelenlegi változások korában növelni szeretnénk rugalmasságunkat.” indokolta a szerkezeti módosítást Cathrina Claas-Mühlhäuser, a CLAAS felügyelőbizottságának elnöke.

Thomas Böck október 1-jétől a CLAAS konszernvezetőség elnöke.
Az elnöki (CEO) feladatokat Thomas Böck veszi át, aki eddig a konszernvezetőségben a Technológiák és Rendszerek részlegért volt felelős.

Hermann Lohbeck, korábbi konszernvezetőségi szóvivő és a szálastakarmány-betakarítógépek, stratégia és vállalati kommunikáció területek felelőse, a következő üzleti év kezdetével új kihívásokat keres, és saját döntése alapján elhagyja a CLAAS-t.

„Hermann Lohbeck a mezőgazdasági technológia iránti szenvedélyével és elkötelezettségével nagyban hozzájárult a vállalat sikeréhez. Köszönjük két évtizedes, különböző vezetőségi funkciókban nyújtott szolgálatait, beleértve öt éves munkáját a konszernvezetőségben.” méltatta a leköszönő szóvivő tevékenységét Cathrina Claas-Mühlhäuser. „Thomas Böck-kel, a konszernvezetőség leendő elnökével az új pozíciót egy dinamikus személyiségű belső emberrel töltjük be, aki munkáját szenvedéllyel és erős csapatszellemben végzi majd.”

Thomas Böck okleveles villamosmérnök pályafutását járműrendszer-fejlesztőként kezdte. 1996 és 2006 között neves mezőgazdaságigép- és haszongépjármű-gyártó cégeknél dolgozott vezető pozíciókban, amely munkakörökben járműrendszerek és haszongépjárművek elektronikus és hidraulikus fejlesztéséért volt felelős.

Thomas Böck 2006-ban csatlakozott a CLAAS Csoporthoz, ahol azóta vezetői pozíciókban, többek között a CLAAS Saulgau GmbH ügyvezetőjeként bizonyította képességeit. Thomas Böck számos nemzetközi kapcsolatot ápol az iparágon belül, és különböző szövetségekben képviseli a céget. 2014-ben, felkérés alapján lépett be a CLAAS konszernvezetőségbe, ahol az elnöki posztot 2019. október 1-jén veszi át, s ezzel párhuzamosan a Technológiai és Rendszeregység vezetője is lesz.

Forrás: 
Axiál Sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Nagy licitcsatákat hozott az élő mezőgazdasági aukció

A vártnál is nagyobb sikert hozott az Intergavel Kft. által szervezett élő mezőgazdasági gépárverés a Somogy megyei Kéthelyen: az árverésre bocsátott 70 tétel több mint 90%-a talált új gazdára. A kialakuló „licitcsatáknak” köszönhetően az árak szépen felkúsztak, a megbízó megelégedésére – ezzel együtt, minden vevő elégedetten távozhatott az eseményről, amely egész biztosan nem az utolsó ilyen alkalom volt.

Permeteződrónokkal a koronavírus ellen

A világ egyik vezető ipari­drón-gyártója, a pekingi TTA ezer fürge és sokoldalú légi járműből álló flottával küzd a Kínában terjedő koronavírus ellen. A TTA M6E-1 típusú, 10 literes tartállyal rendelkező permeteződrónok klórtartalmú fertőtlenítőszer és víz keverékét szórják ki a vírus által érintett falvak fölött.

Győzelem a fonalférgek fölött speciális öntözési technológiával

A holland termelők az innovációról híresek világszerte, van azonban egy parányi bosszantó ellenségük, a fonálféreg. Egy gramm talaj több mint ezer ilyen parazitát tartalmazhat, amelyek a becslések szerint évenként 157 milliárd dolláros kárt okoznak világszerte.

Versenyképes mezőgazdasághoz elengedhetetlen a precíziós gazdálkodás

A több évig gyűjtött adatokon alapuló precíziós gazdálkodásra való átállás fontosságát hangsúlyozta Feldman Zsolt Veresegyházán, a Veresi Paradicsom Kft. üzemében tartott sajtótájékoztatón. Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a február 18-19. között rendezendő Prega konferencia kapcsán hangsúlyozta, hogy a világban "gőzerővel halad" a precíziós gazdálkodás alkalmazása.

Február közepétől adható be a támogatási igény a méhészeti járművekre

De minimis támogatás kérhető a méhészeti járművekre. A támogatási kérelmet 2020. február 15. és 2020. április 15. közötti időszakban kell benyújtani.

Egyre több diák választja az agrárgépész szakmát

Öt év alatt 70 százalékkal nőtt az agrárgépész szakmát választó diákok száma, legtöbben a versenyképes jövedelem, a csúcstechnológiás gépek és a természet közelsége miatt választják a mezőgazdasági pályát, sokan a szakközépiskola elvégzése után azonnal elhelyezkednek - közölte a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) szerdán az MTI-vel.

Ménesbirtok: az idei a fejlesztések éve

A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. 2020-ra tervezi egyebek mellett világszínvonalú szarvasmarhatelepe építésének befejezését, vetőmagüzeme továbbfejlesztését, több épület energetikai korszerűsítését. A növénytermesztési ágazatban a korábbi évekhez hasonló vetésszerkezet mellett folytatják a precíziós gazdálkodásra való áttérést.

Minden, amit az akkus kerti gépek tárolásáról tudni érdemes

Mi a megfelelő hőmérséklet az akkus kerti gépek tárolására? Esőben használhatjuk őket? Optimálisan töltjük az akkukat? Vajon van még más is, amivel érdemes lenne tisztában lennünk? Bár kerti növényeink épp téli álmot alszanak, és az ablakon kitekintve sem a tavasz rohamos közeledte jut eszünkbe, mégis hamarosan egyre több időt tölthetünk el kint az otthonunk körül családtagjainkkal, barátainkkal.

Francia (kert)kapcsolat: kutatás és a gyakorlat

A Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete által szervezett, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával létrejött szakmai tanulmányúton a magyar szakemberek megismerkedtek a franciaországi Brindas településen működő Astredhor Kutatóintézet (Astredhor Institut technique horticole) munkájával, amely közvetlenül a termelőket érdeklő kutatási témákkal foglalkozik.

Négy kerékkel a világ tetején

A Mercedes Unimog U 5023-as járműve a világon az eddig legmagasabbra jutott négykerekű. A mezőgazdaságban is jól ismerik a bivalyerős járművet.