0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Új vezetőségi struktúra a CLAAS -nál

A CLAAS, a vezető nemzetközi mezőgépgyártók egyike az új üzleti év kezdetével, 2019. október elsejétől megváltoztatja vezetőségi struktúráját, és bevezeti a Konszernvezetőség elnöke / Chief Executive Officer (CEO) munkakört.

„Ezzel a fontos változással még jobb és gyorsabb döntési folyamatokat szeretnénk a CLAAS-nál elérni,

és a jelenlegi változások korában növelni szeretnénk rugalmasságunkat.” indokolta a szerkezeti módosítást Cathrina Claas-Mühlhäuser, a CLAAS felügyelőbizottságának elnöke.

Az elnöki (CEO) feladatokat Thomas Böck veszi át, aki eddig a konszernvezetőségben a Technológiák és Rendszerek részlegért volt felelős.

Hermann Lohbeck, korábbi konszernvezetőségi szóvivő és a szálastakarmány-betakarítógépek, stratégia és vállalati kommunikáció területek felelőse, a következő üzleti év kezdetével új kihívásokat keres, és saját döntése alapján elhagyja a CLAAS-t.

„Hermann Lohbeck a mezőgazdasági technológia iránti szenvedélyével és elkötelezettségével nagyban hozzájárult a vállalat sikeréhez. Köszönjük két évtizedes, különböző vezetőségi funkciókban nyújtott szolgálatait, beleértve öt éves munkáját a konszernvezetőségben.” méltatta a leköszönő szóvivő tevékenységét Cathrina Claas-Mühlhäuser. „Thomas Böck-kel, a konszernvezetőség leendő elnökével az új pozíciót egy dinamikus személyiségű belső emberrel töltjük be, aki munkáját szenvedéllyel és erős csapatszellemben végzi majd.”

Thomas Böck okleveles villamosmérnök pályafutását járműrendszer-fejlesztőként kezdte. 1996 és 2006 között neves mezőgazdaságigép- és haszongépjármű-gyártó cégeknél dolgozott vezető pozíciókban, amely munkakörökben járműrendszerek és haszongépjárművek elektronikus és hidraulikus fejlesztéséért volt felelős.

Thomas Böck 2006-ban csatlakozott a CLAAS Csoporthoz, ahol azóta vezetői pozíciókban, többek között a CLAAS Saulgau GmbH ügyvezetőjeként bizonyította képességeit. Thomas Böck számos nemzetközi kapcsolatot ápol az iparágon belül, és különböző szövetségekben képviseli a céget. 2014-ben, felkérés alapján lépett be a CLAAS konszernvezetőségbe, ahol az elnöki posztot 2019. október 1-jén veszi át, s ezzel párhuzamosan a Technológiai és Rendszeregység vezetője is lesz.

Forrás: Axiál Sajtóközlemény