0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

A vártnál jobban alakultak az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások

A várnál jobban alakultak és ígéretes alapot teremtettek a további egyeztetésekhez a G20-ak hétvégi csúcstalálkozóján az Egyesült Államok és Kína között folytatott kereskedelmi tárgyalások a kínai jegybank, a People's Bank of China kormányzója szerint.

„Véleményem szerint nagyon jó eredményt sikerült elérni, talán még jobbat is a reméltnél” – jelentette ki Ji Kang (Yi Gang), a kínai jegybank kormányzója a G20-ak csúcstalálkozójáról feltett újságírói kérdésre adott válaszában. „Nehézségekkel és bizonytalanságokkal ezután is számolnunk kell, de összességében elmondható, hogy a két ország elnökei nagyon jó és konstruktív irányba terelték a jövőbeni tárgyalások menetét” – tette hozzá.

Az Egyesült Államok és Kína szombaton a G20-ak oszakai csúcstalálkozóján a kereskedelmi tárgyalások folytatásában állapodott meg azt követően, hogy

Donald Trump amerikai elnök a feszültség oldása érdekében a tárgyalások idejére felfüggesztette a kínai termékek importvámjának kilátásba helyezett megemelését,

valamint jelezte szándékát a Huawei kínai távközlési berendezés gyártó vállalat ellen elrendelt szankciók enyhítésére is.

Forrás: MTI