A holland statisztikai hivatal adataira hivatkozva a fruchthandel.de portál arról számol be, hogy több mint 79 ezer hektárra ültettek az idén étkezési célú burgonyafajtákat Hollandiában, ami nem kevesebb mint 4,1 százalékos bővülés a tavalyihoz képest (mellékesen érdemes megjegyezni, hogy
Hollandiában a négyszázalékos oda-vissza ingadozás már nagynak számít, miközben itthon a kétszámjegyű változás sem ritka
egy-egy zöldségkultúra termesztőfelületét illetően).
Az ezredforduló óta eltelt években átlagosan 73 ezer hektárt tesz ki az étkezési burgonya hollandiai termesztőterülete.
A burgonya-szaporítóanyag, azaz a vetőgumó termesztése is elég jelentős ágazat Hollandiában, de annak csak mérsékelten nőtt a területe az utóbbi években. 2019-ben 44 ezer hektáron termesztik, ami 1,3%-os plusz a tavalyihoz képest.
A nálunk jóformán nem létező keményítőgyártási célú burgonyatermesztésre is nagyságrendileg ugyanekkora területet, 45 ezer hektárt szántak az idén a holland gazdák, az ingadozás pedig ebben a szegmensben a legkisebb, mindössze 0,6%-kal nőtt a termőterület a 2018-ashoz képest.