0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Makai Szabolcsot nevezték ki stratégiai vezérigazgatónak a Talentis Agro Holding élére

A Talentis Agro Holding növekedési terveinek megvalósítását Makai Szabolcs segíti stratégiai vezérigazgatóként július 1-jétől.

A tavasszal megfogalmazott mezőgazdasági fejlesztések és az élelmiszeripari portfólió bővítése a stratégiai fontosságú tervek között szerepel, ezek kidolgozása és megvalósítása már az újonnan kinevezett vezérigazgató feladatai közé tartozik.

Makai Szabolcs agrárközgazdászként és marketing szakemberként diplomázott, az elmúlt közel húsz évben az amerikai multinacionális vállalatnál, a Cargill-nál töltött be különböző vezető pozíciókat.

Kezdetben a takarmányozási üzletágat, majd a gabona, olajos magvak és input divízió magyar és szlovák üzletét vezette. Tagja volt a Cargill minneapolisi globális stratégiai csapatának, 2017-től pedig az európai menedzsmentben monogasztrikus kereskedelmi igazgatóként és a Cargill Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatójaként dolgozott.

Makai Szabolcs a Talentis Agro Zrt. vezetésében 2019. július 1-jétől osztja meg a vezérigazgatói feladatokat dr. Csák Gyulával, aki az operatív feladatokért felel a jövőben.

Bár a stratégiai munka éppen csak elkezdődött, Makai Szabolcs a fő fejlesztések, a holding tervezett növekedésének lehetőségét „a hatékonyságnövelésben, a szervezett gazdálkodásban, a mezőgazdasági ágazat precíziós növénytermesztés felé való elmozdításában és a tejtermelés fokozásában, valamint a biztonságos élelmiszerek és élelmiszeripari alapanyagok előállításában” látja. „A Talentis Agro Holding valamennyi leányvállalatának integrálása lezajlott, a közös tervezés és a munka elkezdődött, amelyhez elengedhetetlenül szükségesnek látom a megfelelő szakember-utánpótlás megszervezését is.” – hangsúlyozta a stratégiai vezérigazgató.

Forrás: sajtóközlemény