0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Innovatív takarmányozás – kiállítás Kölnben

Nagy sikert aratott a Kölnben, június közepén megrendezett Victam & Grapas International kiállítás. A kiállított új termékeket és gépeket is az innovatív megoldások jellemezték, a konferencián pedig a jövő megoldásaival ismerkedhettek meg a látogatók.

A három napos rendezvényen 248 kiállító vett részt, összesen 31 ország fejlesztéseit nézhették meg a látogatók. A legnagyobb érdeklődés természetesen a legújabb termékeket és legmodernebb gépeket övezték.

Ám a kiállítók is elégedetten nyilatkoztak a rendezvényről. A cégek számára kiváló lehetőséget adott a rendezvény arra, hogy meglévő és leendő vásárlóikkal és partnereikkel előremutató, komoly megbeszéléseket folytathassanak. A kiállítók kiemelték, hogy rendezvényre érkezők többségben komoly érdeklődők voltak, ráadásul sok országból érdeklődtek a termékek iránt

– a látogatók több, mint 84 százaléka kompetens döntéshozó volt a beszerzési folyamatot tekintve.

A három nap alatt 85 országból 5 ezer látogató érkezett Kölnbe – a kiállítás történetében ez rekordnak számít. A látogatók jelentős része bár európai volt, egyre növekszik az érdeklődés a többi kontinensről is.

A látogatók összetétele Európán kívülről a következőképpen alakult: Ázsia 8, Közel-Kelet és Afrika 7, Latin-Amerika 5, egyéb 5 százalék.

A konferenciák résztvevői is dícsérték a rendezvény minőségét. Idén először rendezték meg a Nemzetközi Takarmánytechnológiai Konferenciát (IFTC), amely a Wageningeni Egyetem és a Victam Foundation közötti együttműködés eredményeként valósult meg. A telt házas konferencián 18 ország 120 szakembere hallgathatta meg – többek között – Prof. Dr. Jürgen Zentek (Berlini Egyetem), Dr. Menno Thomas (Zetadec) és Dr. Reza Abdollahi (Massey Egyetem) előadásait.

A GRAPAS-díjat idén három innováció nyerte el:

– A Buhler a LumoVision-nel, ami egy adatvezérelt optikai magválogatási technológia, amely az az aflatoxin szennyeződést okozó Aspergillus Fungi által érintett gabonákra fókuszál.

– A Petkus az OptoSelector 901t-vel, ami egy egységes elemzési rendszer, amely a teljes szín RGB-módszert és egy speciális fényáteresztő módszert ötvöz a magok áttetszősége alapján.

– A Selis a dinamikus szöghelyzetelő rendszerrel (DAPS). A DAPS rendszer fontos megoldást jelentett a sima tekercseljárások és a finom barázdált tekercsek fontos problémáira.

Az Állati Takarmányozás és Táplálkozás kategória innovációs díjában három kiállító részesült:

– A Van Aarsen a Hot Start Steam keverőjéért. A Hot Start Steam keverő segít optimalizálni a takarmányozási folyamatot és a takarmánybiztonságot, miközben minimalizálja a romlást.

– A Geelen Counterflow a Counterflow Cooler Plus termékéért, ami egy új generációs ellenáram-hűtő, amely javítja a termék minőségét, a működési költségeket és a hatékonyságot.

– A Famsun az SWFL170 függőleges porlasztóhoz. Az SWFL170 függőleges porlasztó a vízi takarmányok előállítására szolgáló ipari részecskeméret csökkentésére szolgál, többek között a halak, a garnélarákok, a rákok és a teknősök takarmánytermeléséhez.

Az Aquafeed-díjat két innováció vehette át:

– A Prairie Aquatech a ME-PRO vízi takarmányhoz való fehérje-összetevőjéért. A ME-PRO növényi eredetű fehérje-összetevő, amely csökkenti az akvakultúra függését az egyre csökkenő mértékben elérhető halliszttől.

– Geelen Counterflow az elektromos szárítójáért. A szárító által kibocsátott levegőben lévő energia és víz visszanyerésével az elektromos szárító akár 65%-kal csökkenti a szárítás energiafogyasztását.

A VICTAM & GRAPAS Asia a soron kvöetkező nagy esemény, melyet Bangkokban rendeznek majd 2020 március 24-26 között (Továbi infó: www.victamasia.com).

Forrás: Victam sajtóközlemény