0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A világ legnépszerűbb botanikus kertjei

A kerti bútorok forgalmazására szakosodott Farawayfurniture.com elkészítette azoknak a botanikus kerteknek a listáját, amelyekről a legtöbb képet töltötték föl a használók a legnépszerűbb képmegosztó oldalra, az Instagramra.

A fölmérés szerint a legtöbb képfeltöltést a szingapúri Gardens by the Bay (Tengerparti Kertek) botanikus kert kapta (a képen), 919 879 hashtaggel (ejtsd hesteg) kategorizált képet töltöttek föl a látogatók. Ezt követi a 622 176 poszttal a brit Kew Gardens áll a második helyen a népszerűségi listán.

Ha tovább nézzük az legtöbb Instagram képfeltöltést megért kerteket, akkor azt láthatjuk, hogy

a 3. helyen a világ legnagyobb tulipánkertje, a hollandiai Lisse városában található Keukenhof büszkélkedhet a 3. hellyel 528 943 hashtaggelt poszttal.

Negyedik helyen áll a Jardim Botânico do Rio de Janeiro 278 628 poszttal, míg az ötödik a marrákesi Jardin Majorelle, amit, mivel a Yves St Laurent úton található, csak YSL Gardens-nek hívnak. Erről 236 307 Instagram-poszt született. A sereghajtók a pekingi Nyári Palota kertje 168 610, az olaszországi Tivoliban található Villa d’Este 137 547 poszttal, illetve a dél-afrikai Fokvárosban található Kirstenbosch National Botanical Garden 122 184 poszttal.

A fölmérésben számba vették azokat a növénygyűjteményeket is, amelyek a legborsosabb áron látogathatók.

Az árversenyben szintén a Cornwall megyében, Bodelva település határában, egy fölhagyott agyagbánya területén kialakított természetvédelmi látogatóközpont, az Eden Project vezet.

Itt a teljes árú belépőjegy egy felnőtt részére 28,5 fontba, azaz valamivel több mint 10 ezer forintba kerül. Ez a kert azonban csak a 7. helyen szerepel az Instagram-poszt versenyben. A legolcsóbban látogatható botanikus kert a brazíliai Rio de Janeiróban található Jardim Botânico do Rio de Janeiro, amely 7 brazil reálért, azaz alig több, mint 500 forintért látogatható. Az Instagram-posztok számát tekintve a 4. helyen áll a rangsorban.

Ha már a költségeknél tartunk, érdemes megemlíteni, hogy

az Instagramon a legtöbbet posztolt szingapúri Gardens by the Bay belépőjegye csupán a 4. legdrágább; egy standard felnőtt jegy 20 dollárba kerül, ami nagyjából 5800 forint.

Az UNESCO Világörökség részét képező Kew Gardens a harmadik legdrágábban látogatható gyűjteményes kert, amit egy felnőtt teljes áron 16.5 fontért, hozzávetőlegesen 5800 forintért tekinthet meg. Ne hagyjuk ki a második legdrágábban látogatható gyűjteményes kertet sem, ami nevezetesen a pennsylvaniai Longwood Gardens, ahová teljes áron 23 dollárért, azaz közel 6700 forintért léphetünk be. Az Insagram-posztok számát tekintve ez a kert a 6. helyen áll 228.691 feltöltött fényképpel.

Forrás: farawayfurniture.com

Forrás: magyarmezogazdasag.ho/farawayfurniture.com