Back to top

Új lengyel bálaszállító pótkocsik uniós engedéllyel

Új bálaszállító mezőgazdasági pótkocsi gyártását kezdték meg Lengyelországban, a gyártó cég megszerezte az Európai Uniós forgalmazási engedélyt, így bármelyik uniós országban használhatók a pótkocsik.

Ha gépek, berendezések forgalmazási engedélyére az európai jóváhagyást az Európai Unió bármelyik tagállamában kiadják,  az érvényes az egész Unió területén.

Tehát az európai jóváhagyási tanúsítvánnyal rendelkező gépeket minden EU-országban el lehet adni és regisztráltatni.

Az ilyen típusú engedélyek kiadásának akkreditációját szerezte meg a Lengyelország  Észak-keleti részén lévő Czarna Białostocka mezőgazdasági gépgyártó üzeme, a Cynkomet.

Az európai jóváhagyás megszerzése érdekében - az uniós előírások szerint - a pótkocsiknak részletes teszteknek kell megfelelniük. Minden tesztet a Cynkomet Mezőgazdasági Technológiai Kutatási és Fejlesztési Központjában végeznek, amelyet 2018 szeptemberében alakítottak ki uniós forrásokból.

Ennek köszönhetően már forgalmazható a cég által gyártott két mezőgazdasági pótkocsi, a háromtengelyes T-608/3 bálaszállító pótkocsi, melynek kapacitása 14 tonna, és a kéttengelyes 10 tonna teherbírású T-608/2.

Az új modell teljes hossza közel 12 méter, amelyből a rakodótér 9,3 méter,  a két végére szerelt létrák közötti raktér 10 méterre terjed ki, de akár 11 méterre is kiterjeszthető.

Mindkét típus széleit oldalirányú mozgás elleni védelemmel látták el, és a rakfelület szélessége az oldalsó élek között több mint 2,4 m, ami lehetővé teszi a raklapok  szállítására is.  

A T-608/2-es modellből gyártanak kisebb méretben is, amelynek hossza 7,5 méter.

A pótkocsik felépítményét nagy torziós szilárdságú zárt profilokból készítették, melynek korrózió védelmét horganyzással oldották meg.

 

Forrás: 
farmer.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A berlini Zöld Héten Nagy István nyitotta meg a magyar standot

Elkezdődött pénteken Berlinben a Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche - IGW), a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti kiállítása és vására, a magyar standot Nagy István agrárminiszter nyitotta meg.

A kedvencével utazna? Mutatjuk, hova mehet

Olaszországban van a legtöbb olyan szálloda, ahová magukkal vihetik a gazdák a kutyájukat. A kutyabarát szálláshelyek toplistájának élén Olaszország, Oroszország, Lengyelország, Horvátország és Spanyolország áll. A legjobb szolgáltatást pedig a francia, a brit és az olasz szálláshelyek nyújtják a kedvencükkel utazók számára.

Fontos az önmérséklet

Dr. Nagy Balázs, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természetföldrajzi Tanszékének docense, az ELTE Földrajztudományi Központjának vezetője, a Földgömb magazin főszerkesztője. Geográfus és klímakutató, több expedíció tagja és vezetője, amelyek az Antarktiszon és az Andokban kutatják az éghajlat változásait. Kíváncsiak voltunk, mit mond a jövőről.

Újjászülető vidék

Ezen a címen rendeztek konferenciát 2020. január 17-én, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán, melyen Generációváltás az agráriumban címmel előadást tartott dr. Szinay Attila, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára. Előadásában rámutatott arra, hogy a mezőgazdaság stratégiai szerepet tölt be nemzetgazdaságunkban.

A kurtafarkú gyík - Akár egy fenyőtoboz

A zsindelyes vagy más néven kurtafarkú gyík (Trachydosaurus rugosa) fizimiskája szinte egyedülálló az állatvilágban. Testét hatalmas pikkelyek borítják, amelyek úgy helyezkednek el rajta, mintha egy fenyőtoboz volna.

Gyorsabb, egyszerűbb metszés: a szőlőültetvények előmetszése

A szőlőültetvények metszése alapvető termesztéstechnológiai művelet, melyet kézzel vagy gépesítve, de minden ültetvényben elvégzünk. Az előmetszéssel megkönnyíthetjük a metszést végzők munkáját és lerövidíthetjük az erre fordított időt.

A mejnók – Csak tágas röpdében

Bő egy évtizede Európában, így nálunk is nagy keletje volt a beónak. Pompásnak tartott hangutánzó képessége miatt sokan gondozták, ám közülük nem kevesen nagyot csalódtak benne. Ugyanis a beó nem éppen ideális házikedvenc.

Tüntetnek a méhészek Európa-szerte

Brüsszelben, Párizsban és Amszterdamban is tüntetést tartanak európai méhészek januárban, a demonstrációkat a Magyarországon bejegyzett Egyesület az Európai Méhekért szervezi. Ha megszűnnek a méhészetek, méhek sem lesznek, amelyek beporozzák a növényeket.

A EP támogatja az európai zöld megállapodást, és még ambíciózusabb lépéseket vár

Az Európai Parlament képviselői támogatják az európai zöld megállapodást, de rámutatnak a kihívásokra, többek között a méltányos és szolidáris átállás és a magasabb köztes célkitűzések szükségességére.

Megtartó anyaföld

Azok többsége, akik a magyar nemzet jövőjéért felelősséget éreznek, egyetértenek abban, hogy a globalizációval járó kihívások közül az egyik legnagyobb probléma a szülőföldről való elvándorlás. Az ősi föld elhagyása a kárpátaljai magyarok körében oly jelentős mértékűvé vált a mögöttünk hagyott években, hogy egyik napról a másikra megállítani lehetetlen.