0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Az ország legszebb birtokait kerestük

Lezárult a Magyarország Legszebb Birtoka 2019 címért versengő gazdaságok bejárása és zsűrizése; a birtoklátogatásokon – ahogy az már megszokott – a Magyar Mezőgazdaság Kft. munkatársai is részt vettek.

A kezdeményezést útjára indító Agrotrend Csoport képviselői, illetve az általa delegált

szakmai zsűri 21 birtokot keresett fel idén, s osztályozott állattenyésztés, gyümölcstermesztés, kertészet, családi gazdaság, precíziós gazdálkodás, szántóföldi növénytermesztés és szőlészet-borászat kategóriákban.

Az utolsó napok egyikén a népes „küldöttség” a többi közt eljutott Kiskunfélegyházára is, ahol a Fekete Lovastanya található. Fekete Benő, a birtok tulajdonosa a kettőezres évek óta építi s szépíti gazdaságát, amely mintegy 1600 hektárnyi területen helyezkedik el. Állatállományának jelentős részét alkotja 800 anyatehene, amelyeket amerikai fajtájú lovakkal, az úgynevezett western stílusban terel, illetve terelnek, emellett pedig versenyeznek is velük. Utóbbi kapcsán fontos fejlesztés előkészületei zajlanak a bortokon: hamarosan elkészül ugyanis a nemzetközi versenyek lebonyolításár is alkalmas fedeles lovardájuk.

Az idei kiírás győztesei – köztük a közönségdíjas és az abszolút győztes birtok tulajdonosa – augusztus 31-én, egy nagyszabású gálaesten vehetik át elismeréseiket.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu