0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Bock: élelmiszeriparba is fektet a borász

Élelmiszeripari jellegű beruházásokat hajt végre a villányi Bock Borászat Kft. amely 1,6 milliárd forintot költ erre 2020 végéig. Egyebek között prémium minőségű borok, szőlőlé, valamint hidegen szárított gyümölcstermékek piacra hozatala a cél. 

A cég közleménye szerint a társaság villányi telephelyén 650 millió forint vissza nem térítendő uniós fejlesztési forrásból, mintegy 670 millió forint hitelből és 25 százaléknyi önerő felhasználásával összetett élelmiszeripari beruházást indult el, amely egyrészt kiváló minőségi szőlőborok termelését és az új, egészségtudatos termékvonal bővítését teszi lehetővé.

A társaság célja, hogy a beszerezni kívánt korszerű borászati feldolgozóeszközök, gépek és technológiai rendszerek termelésbe állításával fokozza az általa termelt borok minőségét, szélesítse a termékkínálatot, és az eddigieknél is magasabb presztízsű csúcsborokat is kínáljon. Emellett azok számára is kínálni fognak újabb termékeket, akik nem fogyasztanak alkoholt, ugyanakkor az egészségtudatos táplálkozás hívei – tették hozzá.

Az élelmiszeripari jellegű beruházásoknak részben technikai okai is vannak, hiszen a Bock csoport mára túlnőtt azon a határon, hogy ezt meg tudná kerülni

– mondta el lapunknak Bock József. Az ismert borász kifejtette: szőlőtermelési, borpalackozási és turisztikai-vendéglátási tevékenysége ma már három különböző cégben működik, amelyek fejlesztési igényeit a támogatási lehetőségek is megszabják. Az alkoholos italokhoz, borhoz nem köthető élelmiszeripari jellegű beruházások magyarázata részben ebben rejlik, ám az új termékektől diverzifikálást és új vevőket is vár a neves villányi borász. „Azt gondolom, hogy mind a tiszta szőlőlé, mind pedig a szárított gyümölcs kiváló, minőségi termékek” – tette hozzá.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu