0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Kállay László: Gondos szülő

Kállay László Egerben él. Még kisgyermek volt, amikor édesapja megismertette az akkor elérhető filmes fotózási technikával, amatőr laborálással. Főként a természet részleteit örökíti meg, de szívesen készít portrékat, szociofotókat, életképeket, sportfelvételeket és összetett mondanivalókat sugárzó montázsokat.

Természetfotói többségét a Bükkben készíti, a helyszínek elérésében az EGERERDŐ Zrt.-től kap támogatást. Műveit 30 önálló kiállításán láthatta a közönség. Még többször szerepeltek fotói közös kiállításokon, köztük számos díjazott alkotás is van. Tagja a Heves Megyei Fotóklubnak, a Magyar Alkotóművészek Országos Szövetségének és a Magyar Fotóművészek Világszövetségének. 2013-ban megszerezte fotóművész diplomáját. Örömmel adja át tapasztalatait a tanulni vágyó, feltörekvő képalkotóknak.

Úgy véli, hogy a fotósoknak a szerencsén múló pillanatok mellett, áldozatokat is kell hozniuk, hogy megörökíthessék a természet utánozhatatlan szépségeit.

A felkészülés, a technikai és természeti ismeretek folyamatos tanulása elsődleges fontosságú, és türelemre, kitartásra is szükség van.

„Kedves ismerőseim vendégeként kerültem közel egy feketerigó-családhoz. Mint a természetet kedvelő fotós, érdeklődve figyeltem a fészküket, a szülők szorgalmas, fáradtságot nem ismerő munkáját, amint néhány percenként hordták az ennivalót a fiókáknak. Óvatosan elfoglaltam ’lőállásomat’ és exponáltam egy sorozatot.

Ezek a madarak nem féltek az embertől, hozzászoktak közelségükhöz, így fel sem merült bennem annak a fotós etikának a betartása, hogy miattam esetleg elhagyják a fészket, mert a természetben az életben maradás ösztöne erősebb az utódnevelésnél.

Szívet melengető élmény volt néhány méterről megfigyelni és fotózni az ilyen óvatos élőlényeket, annak tudatában, hogy két hét múlva a kisrigók már kirepültek a fészekből.”

Forrás: A Mi Erdőnk