0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Kölyökkutyákra veszélyes vírus jelent meg a fővárosban

A pesterzsébeti Tölgyesi Állatorvosi rendelő tette közzé felhívását, miszerint a parvo vírus által okozott betegségben, a parvovírusos bélgyulladásban szenvedő kutyák száma annyira megnőtt a térségben, hogy a járvány veszélye is felmerült.

A Parvo vírus által okozott betegség, a parvovírusos bélgyulladás napjainkra a vakcinázásnak köszönhetően jelentősen visszaszorult, mégis időnként előfordul, főleg oltatlan kutyák körében. Fertőző megbetegedésről van szó, amely járványos formában is jelentkezhet – idézi a felhívást az infostart.hu.

A pesterzsébeti Tölgyesi Állatorvosi rendelő tette közzé az alábbi felhívást:

„Rendelőnkben egy hét alatt 3 „parvos” kutya fordult meg. Dél-Pest több kerületében jelezték a kollégák, hogy járvány közeli helyzet van. Ennek tükrében kérjük a tulajdonosokat (ez amúgy minden időszakban érvényes figyelmeztetés!), hogy

a még oltatlan, vagy nem teljes oltási sorozattal rendelkező kölyökkutyákat ne vigyék ki az utcára,

az utcai cipőkhöz ne férjenek hozzá, a rendelőben a kutyákat ölükben fogva várakozzanak. Fiatal, oltott kutyákkal is érdemes kerülni a kutyafuttatókat, zsúfoltabb parkokat. Felnőtt kutyáknak is érdemes beadatni a kombinált oltást, ha azt esetleg nem kapja évente.

A betegség részleteit az orvosi rendelő bejegyzésében részletezik:

 

 

Forrás: infostart.hu