Back to top

Kis gép, nagy meglepetések

Amikor Samuel Portaud kipróbálta az új Cat® minikotrót egy szőlőültetvényen, egymás után érték a meglepetések…

Samuel szőlészetekben dolgozik Dél-Nyugat Franciaországban. Olyan gépre van szüksége, ami elfér a szőlősorok között és biztosítja számára a kényelmes munkavégzést a forró nyári napsütésben is. Kipróbálta a CAT 302 CR modellt – és meglepődött.

1 GÉP, 6000 KILOMÉTER

Samuelnek már voltak korábbi tapasztalatai Cat munkagépekkel. A hosszú, szabadban töltött munkaórák során kiismerte, hogy mire képes a korábbi gépe. Tudta, hogy a szőlősorok között végzett munka sok meneteléssel jár, mégis meglepődött, amikor kiderült, hogy milyen nagy távolságot járt be a géppel valójában. „Összeszámoltuk, hogy körülbelül 6000 kilométert tettünk meg a géppel a szőlészetekben! Elképesztően sokat mentünk vele.”

HŰVÖSBEN, NYOMÁS ALATT

Amióta váltott az új 302CR modellre, nem gondol többé a régire. A menetelés élménye nagymértékben javult Samuel számára a klímaberendezés és a joystick kormányzás használatával. „A gép kényelme szempontjából komoly fejlődést jelent a klímaberendezés” – magyarázza. „Azt hiszem, hogy ez az egyetlen egy méter széles kompakt gép, ami rendelkezik klímaberendezéssel, szóval ez egy nagy előny.” „Nagyon szívesen használom a joystick kormányzást haladás közben. Hogy miért? Mert sohasem ment igazán jól a lábbal való irányítás! Így a változatosság kedvéért most kézzel kormányzok. Elképesztően jó ötletnek tartom!”

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A CAT MINIKOTRÓKRÓL:

http://www.huntraco.hu/caterpillar_gumihevederes_minikotrok/uj_generacios_cat_minikotrok_1_2_t_k

(x)

Forrás: 
HUNTRACO ZRT.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Sokat segíthet egy nitrogénérzékelő

A növények nitrogéntartalmának mérésére szolgáló érzékelők egyre fontosabb szerepet játszanak a modern mezőgazdaságban, mivel ezek a hagyományos módszereknél jóval pontosabb eredményt adnak, ezáltal pedig optimális műtrágyamennyiség kerül a földbe. Már a kisebb gazdaságok számára is elérhető egy a közelmúltban kifejlesztett érzékelő rendszer.

Egy legenda vége - csődbe ment az Ursus

Nem talált befektetőt a legendás lengyel mezőgazdasági gépek gyártója, ezért csődeljárás indult ellne. Ez lehet az Ursus traktorok hattyúdala.

A CARGOS most TIM SPEED CONTROL-lal

A TIM SPEED CONTROL-lal a CARGOS 9000 és 8000 kombikocsik mostantól a traktor sebességét is képesek kontrollálni. Az ISOBUS-funkció a megfelelő tanúsítvánnyal rendelkező erőgépekkel, gyártófüggetlenül tud dolgozni.

Megható reklám: a gazdálkodót ünnepli a Vredestein brandfilmje

A Vredestein Live the Land kampánya arany minősítést szerzett a frankfurti Nemzetközi Autószalon keretében megrendezett AutoVision média-fesztiválon. A kétévente megrendezett seregszemle járműiparral kapcsolatos vállalati reklámokat, weboldalakat, televíziós műsorokat és filmeket, valamint multimédiás és interaktív tartalmakat mutat be és díjaz.

Három ezüst a CLAAS innovációkért

A DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) az Agritechnica keretein belül három CLAAS-fejlesztést tüntetett ki ezüstéremmel. Az APS SYNFLOW WALKER-rel, amely a LEXION szalmarázóládás modellek új cséplőszerkezete és a CEMOS AUTO CHOPPING-gal, amely szalmaszecskázó automatikus beállításáért felel, rögtön két ezüst is hullt az új LEXION sorozatra. A harmadik érmet a CEMOS AUTO PERFORMANCE kapta, amely a JAGUAR silózóban szabályozza a motorteljesítményt és a menetsebességet.

Szem a traktornak

Az internethez kapcsolódó eszközöket (elterjedt angol rövidítéssel IoT) és automata rendszereket fejlesztő, Görögországban alapított és már az USA-ban is jelen lévő Augmenta cég eddig 600 000 dollár kockázatitőke-befektetést kapott, hogy piacképesebbé tegye legújabb fejlesztését, egy traktorra szerelt precíziós, valós idejű növénykultúra-elemző rendszert.

Új tesztcsarnok a műtrágyaszórók hitelesítésére

Az 1921-ben alapított, és hamarosan 100 éves – sinzheimi székhelyű – Rauch Maschinenfabrik már birtokba vette a 2,5 millió euró bekerülési költségű, évi 3000 teszt elvégzésére alkalmas műtrágyaszóró-bevizsgáló és -hitelesítő tesztcsarnokot.

Olaszországban több használt traktor fogyott

Még nem ért véget az olasz gépforgalmazási krízis, derült ki az idei adatokból. Míg az Európai Unió többi tagországában nőtt az új erőgépek forgalma, az olasz gazdák továbbra is használt gépeket vásárolnak. Az Európa mezőgazdasági gépforgalmazóit tömörítő Cema vizsgálta 2019 első félévének forgalmát és megállapította, hogy 2018 hasonló időszakához képest 10 százalékkal több új traktort értékesítettek.

Nagy területhez kellenek a nagy gépek

A precíziós gazdálkodás egyebek mellett méretcsökkenést is jelent. Van-e ezeknek az óriás gépeknek jövője – kérdeztük a Bábolnai Gazdanapok gépkiállítói standján dr. Virág Istvántól, az Agrotec Magyarország Kft. precíziós gazdálkodás termékmenedzserétől.

Az SDF felújította törökországi traktorgyárát

A Same Deutz-Fahr (SDF) Csoport 10 millió eurós beruházással modernizálta a törökországi Bandirmában található traktorgyárát, ahol 50 és 105 LE közötti motorteljesítményű traktorokat gyártanak. Részben újjáépített, megújított és modernizált gyárban ezután 15 ezer traktor készülhet.