Back to top

Kis gép, nagy meglepetések

Amikor Samuel Portaud kipróbálta az új Cat® minikotrót egy szőlőültetvényen, egymás után érték a meglepetések…

Samuel szőlészetekben dolgozik Dél-Nyugat Franciaországban. Olyan gépre van szüksége, ami elfér a szőlősorok között és biztosítja számára a kényelmes munkavégzést a forró nyári napsütésben is. Kipróbálta a CAT 302 CR modellt – és meglepődött.

1 GÉP, 6000 KILOMÉTER

Samuelnek már voltak korábbi tapasztalatai Cat munkagépekkel. A hosszú, szabadban töltött munkaórák során kiismerte, hogy mire képes a korábbi gépe. Tudta, hogy a szőlősorok között végzett munka sok meneteléssel jár, mégis meglepődött, amikor kiderült, hogy milyen nagy távolságot járt be a géppel valójában. „Összeszámoltuk, hogy körülbelül 6000 kilométert tettünk meg a géppel a szőlészetekben! Elképesztően sokat mentünk vele.”

HŰVÖSBEN, NYOMÁS ALATT

Amióta váltott az új 302CR modellre, nem gondol többé a régire. A menetelés élménye nagymértékben javult Samuel számára a klímaberendezés és a joystick kormányzás használatával. „A gép kényelme szempontjából komoly fejlődést jelent a klímaberendezés” – magyarázza. „Azt hiszem, hogy ez az egyetlen egy méter széles kompakt gép, ami rendelkezik klímaberendezéssel, szóval ez egy nagy előny.” „Nagyon szívesen használom a joystick kormányzást haladás közben. Hogy miért? Mert sohasem ment igazán jól a lábbal való irányítás! Így a változatosság kedvéért most kézzel kormányzok. Elképesztően jó ötletnek tartom!”

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A CAT MINIKOTRÓKRÓL:

http://www.huntraco.hu/caterpillar_gumihevederes_minikotrok/uj_generacios_cat_minikotrok_1_2_t_k

(x)

Forrás: 
HUNTRACO ZRT.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Több nyugat-európai országban is nőttek a traktoreladások

A 2018-ban történt visszaesés után tavaly nőttek a traktoreladások Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Ausztriában is.

Több géppel többet dolgoznak a földeken, mint tavaly

Ez derül ki a flottakövetési szolgáltatást is nyújtó i-Cell járműkövető rendszerének adatai alapján. Az adatok természetesen az i-Cell ügyfeleinek járműmozgását mutatják, így tendenciákra lehet belőlük következtetni, de nem tekinthetők országosan reprezentatívnak.

Koronavírus: egyelőre nincs hiány gépalkatrészből

A koronavírus-helyzetre való tekintettel kulcskérdés: rendelkezésre állnak-e hazánkban azok az alkatrészek, melyekre az élelmiszer-előállításhoz nélkülözhetetlen mezőgépek esetleges meghibásodásakor van szükség. A többi közt erről is beszélgettünk Umenhoffer Péterrel, az Axiál Kft. marketingigazgatójával.

A mezőgazdaságban nem állhat meg az élet

A kormány a szakmai szervezetekkel együtt, már a gazdaság újraindításán is dolgozik – olvasható a Magyar Mezőgazdaság e heti, 2020/13. számában. A lapból az is megtudható, hogy félteni kell-e állatainkat és nekünk félnünk kell-e tőlük a koronavírus miatt. Kárpát-medencei gazdák rovatunkban a Vajdaságba látogatunk. Aktuális mellékletünk, a Géppiac a héten a szemenként vető gépeket veszi górcső alá.

"Infrás kasza", mely védi a fűben lapuló őzgidákat

A kaszálások idején különféle vadfajok lapulnak meg a számukra biztonságosnak vélt magas kultúrákban. A vadriasztó lánc nem olyan hatékony, mint ahogyan azt elvárják a termelők. A Pöttinger fejlesztette SENSOSAFE berendezés lényege egy olyan infravörös optikai rendszer, amely a kasza előtti sávot pásztázza és észleli a vad jelenlétét.

Fendt IDEALDrive

Az Fendt IDEAL az első önjáró mezőgazdasági gép, amely kizárólag joystick-kal működik. Amellett, hogy jobban látni a betakarítás során, könnyebb vele a manőverezés és kényelmesebb kezelni is, valamint a közutakon vezetve nagyobb a kilátás és ezzel együtt a biztonság is megnő.

Modernizálja indiai traktorgyárát az SDF

Napjainkban India számít a legnagyobb piacnak az eladott traktorok darabszámát tekintve, meghaladja az évi 600 ezer darabot. Mivel az ország korlátozza a traktorok importját, számos nyugati traktorgyár telepítette a gyártását Indiába.

Vevőit elsősorban kiszállítással szolgálja ki a KITE Zrt.

A koronavírus-járvány kapcsán Magyarország Kormánya a vírus terjedésének lassítására sorozatosan vezet be korlátozó intézkedéseket. A KITE Zrt. a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel maximálisan szem előtt tartva a munkatársak és az ügyfelek egészségének védelmét, valamint a vállalat kereskedelmi tevékenységének zavartalan bonyolítását további megelőző intézkedéseket vezetett be.

Több száz traktor vonult fel a rendhagyó megemlékezésen

Traktorok szinte végeláthatatlan sora kígyózott azon az Észak-angliai felvonuláson, melyet évente rendeznek meg a térség fiatal gazdálkodói, hogy tragikusan elhunyt társukra emlékezzenek, egyúttal pedig adományt gyűjtsenek. Az idei alkalmat látványos drónfelvétellel is megörökítették a szervezők.

Elektromos hajtás a ZF-től

A világ egyik legnagyobb sebességváltó-, hajtáslánc- és kormányberendezés-gyártója a német ZF, amely közúti járművekhez és traktorokhoz egyaránt gyárt komponenseket. A kor követelményeinek megfelelően ma már elektromos hajtásokat is kínálnak az erőgépekhez.