Back to top

Augusztus 31-ig várják a kiállítók jelentkezését az OMÉK-ra!

Meghosszabbított határidővel, egészen 2019. augusztus 31-ig várják a kiállítók jelentkezését az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) szervezői, az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum (AMC). Az idén szeptember 26-29. között, immár 79. alkalommal megrendezendő OMÉK-ot a professzionalitás, nemzetköziség és innováció jellemzi majd.

 

A jelentkezési lapok elérhetőek a https://omek.amc.hu címen.

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Magyarország legrégebbi és legnagyobb tradíciókkal bíró agrárgazdasági rendezvénye, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza. A 2019-ben 79. alkalommal életre hívott eseményt Budapesten, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, 2019. szeptember 26-29. között rendezi a szaktárca és az Agrármarketing Centrum.

A vásár a magyar mezőgazdasági termékek színe-javát felvonultatja, a kertészeti, a mezőgazdasági és az élelmiszeripari, illetve technológiai újdonságokat egyaránt,

ezen kívül a látogatókat szakmai nappal, élelmiszerinnovációs versennyel, „Dalban mondjuk el” pályázattal és – a nemzetköziség jegyében – Marokkó partnerországi megjelenésével várja.

Az idei eseményen fókuszba kerül az innováció, a professzionalitás, a nemzetköziség és az élelmiszeripar, középpontban a jó minőségű, egészséges, fenntartható, GMO-mentes élelmiszerekkel. A korábbi évekhez képest újszerűbb eseményt kapnak a látogatók,

a kor kihívásaira reflektáló szakmai programokkal, az agrár- és élelmiszergazdaság legújabb kihívásira választ kereső kerekasztal beszélgetésekkel.

Hangsúlyozottan jelenik meg az élelmiszer- és agrárdigitalizáció is. Egyik kiemelt cél, hogy az agrárpályát a fiatalok számára is vonzóvá tegyék. A kiállítást a korábbiaktól eltérően négy napra koncentrálják, ugyanakkor számos tekintetben eseménydúsabb rendezvényre lehet számítani, eseténként a közönség szórakoztatásáról koncertek és ismert előadók gondoskodnak. A közönségprogramokkal tarkított vásáron a szervezők mintegy százezer látogatóra számítanak.

További információ: https://omek.amc.hu

Hogy miért érdemes megjelenni az OMÉK-on? Kiállítóink elmondják!

Éder Tamás – Bonafarm Zrt.

Nemes Tímea – Pomona Édesipari Kft.

Korolovszki Norbert – Kürtős Legenda

Kallós Gábor – Epermester Pincészet

Hernyák Gáborné – Lassú Disznó

Forrás: 
Agrármarketing Centrum

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Gluténmentes, segíti a fogyókúrát, az öregedés és daganat ellen "dolgozik", sőt még finom is

Marokszámra esszük a vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó pirulákat – amelyektől gyakorta még éhesek is leszünk –, kínlódunk a plusz kilókkal, és sokszor borzasztó ízű, ám egészségesnek mondott diétás kosztot fogyasztunk. Holott számos olyan terményünk van, amely nagyszerűen helyettesítheti a drága tablettákat, jótékony hatása van az egészségünkre, és segít, ha fogyni akarunk.

Táska és pénztárca kaktuszbőrből? Már nem lehetetlen

Egy új mexikói márka meglepte a divatipart organikus, teljesen természetes és állatkínzás mentes termékével. A kaktuszbőr a legújabb vegán anyag, aminek rendkívül sikeres jövőt jósolnak.

Az agrárium zöldellő lehetőségekkel várja a fiatalokat

Aki életpályaként a magyar mezőgazdaságot, vagy az élelmiszeripart választja, biztosan nem jár rosszul – hangzott el a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) pódiumbeszélgetésén, amelyet a Fiatal Vállalkozók Hetének jegyében szerveztek.

Közel 200 millió euró jut az uniós élelmiszerek promóciójára

Az Európai Bizottság 2020-ban 200,9 millió eurót fog fordítani az európai agrár-élelmiszeripari termékek népszerűsítésének finanszírozására, az Unión belül és kívül egyaránt.

A hazai élelmiszerekhez húz a szívük

Egy közelmúltban az élelmiszerfogyasztásról készült felmérés is alátámasztja a franciák nemzettudatát. A megkérdezett 1000 főből ugyanis 820-an válaszolták azt, hogy vásárláskor előnyben részesítik a francia termékeket, 770-en pedig ragaszkodnak a helyi árukhoz.

Sokkal több élelmet biztosíthatnak az óceánok

A vízi élelmiszertermelés általában kisebb hatással van az éghajlatra, mint a földművelés, emellett az óceánból kinyert táplálék tápanyagokban gazdag.

Olyan kevés gyümölcsöt eszünk, hogy a nemzetgazdaság és az egészségünk is megsínyli

Megalapozó kutatásokat folytattak a zöldségek és gyümölcsök földrajzi eredetének megállapítására a beltartalmuk, illetve a mikrobionjuk alapján, kíméletes minőségellenőrző mérések kifejlesztésére, a fogyasztói értékítélet pontosítására. Mindezekről és további eredményekről számoltak be a SZIE Élelmiszertudományi Karán, a november végén záruló, 390 millió forintos fejlesztést lehetővé tevő VEKOP pályázat zárókonferenciáján.

Miniszter: biztos a csúszás, a mértéke kérdéses

Már csak azon megy a vita, hogy egy vagy két év lesz-e az agrártámogatások átmeneti időszaka – jelentette ki Nagy István, aki szerint addig sem szabad a fejlesztésekkel leállni.

Szereti ön a Bug Mac hamburgert és a lisztkukac-muffint?

Ha ön egy étteremben rovart találna a hamburgerében, akkor valószínűleg visszaküldené. Ám az egyik angol gazdaságban teljes mértékben csúszó-mászó rovarokból készült, szaftos harapnivalókat készítenek, és ráadásul azt állítják, hogy a marhahúsnál jobb az ízük.

Élelmiszer startupok a kifutón

Meghozták az előzetes döntést: 20 döntős mutatkozhat be a Berlin 2020 Nemzetközi Zöld Hét (január 17–26.) két úgynevezett Start Up napján. Január 22-23-án a nyolctagú zsűri által kiválasztott startup vállalkozások használják majd a kiállítási teret és a színpadot üzleti ötleteik és termékeik bemutatására.