0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Innováció a sertés sperma­hígításban

Az olasz Medi Nova spermahígító gyártó cég kutatás-fejlesztési osztályának és a Pármai Egyetem Állatorvostani és Gyógyszerészeti Karának együttműködése eredményeként megszületett egy új sertés spermahígító.

Az új termék előállításának egyik fő motivációs tényezője a termelésben felhasznált antibiotikumok minimálisra történő csökkentésének törekvése volt. Míg a másik egy modulált energia felhasználása a hígított spermában, mellyel az energiakibocsátás ellenőrizhető és szabályozható.

A Medi Nova és a Pármai Egyetem azt kezdte el vizsgálni elsőként, hogy miként lehet a baktériumkezelés hatékonyságát úgy növelni, hogy közben csökkenjen a felhasznált antibiotikum mennyisége az adott termékben.

Több éves kutatás eredményeként megtalálták azon kizárólag állatgyógyászatban használt antibiotikumok keverékének arányát, melyek negyedére csökkentett felhasználási mennyiség mellett 24 órán belül elpusztítják a baktériumok 90%-át.

Az ellenőrzött energiakibocsátás és szabályzás egyik célja, hogy az életben maradt baktériumok a továbbiakban ne juthassanak energiaforráshoz, így azok rövid időn belül szintén elpusztuljanak, míg a másik cél, hogy a progresszív spermák (melyek végül a tényleges termékenyítésben részt vesznek) a tárolás időtartama alatt maradjanak nyugalmi állapotban és az irányított tápláláson keresztül fokozatosan érjék el mozgásuk maximumát.

Az új por alakú FORMULA hígító termékcsalád szabadalmaztatott technológiával készül, 3–5–8 és 12 napos felhasználási változatban is elérhető.

Negyedére csökkentett mennyiségben és hatékony kombinációban tartalmaz válogatott és kizárólag az állatgyógyászatban használt antibiotikumokat.

Egy új összetevőnek (modulált energia) köszönhetően az energia felszabadítás időben szabályozható. Biotechnológiája révén javítja a sperma teljesítményét, így a sperma a termékenyítés napján lesz a legaktívabb. A termékek magyarországi kizárólagos forgalmazója a DÉLI-FARM Kft.

Forrás: Kistermelők Lapja