Back to top

Erdei sportágválasztó Szilvásváradon

Folyamatosan növekszik a társadalmi igény a szabadidő aktív eltöltésére, melyre kiváló helyszín az erdő. Az EGERERDŐ Zrt. által kezelt erdőkben végzett turisztikai fejlesztések, a kialakított turisztikai hálózat és csomópontok a társadalom igényeit szolgálja (erdei kerékpáros és lovas ösvények, kerékpáros csomópontok, szervízpontok, erdei szálláshelyek, kilátók, kisvasúti attrakciók).

Az Erdei sportágválasztó rendezvényen a látogatók több olyan sportágat ismerhetnek meg, amik a Mátra és Bükk erdeiben hozzájárulnak az erdei aktív kikapcsolódáshoz. Várnak minden érdeklődőt július 27-én szombaton, 15 és 18 óra között.

Az EGERERDŐ Zrt. támogatásával évente több mint 100 sportrendezvény valósul meg a Mátra, Bükk és a dombvidék vadregényes tájain.

Ennek köszönhetően több tucat országos és helyi szervezettel alakítottak ki partnerséget, akik közül több helyi szervezetet kiállítóként köszönthetünk.

Az Egri Spartacus Egyesület a tájékozódási futás és túrázás sportágakat képviseli az Erdei sportágválasztó programon. A látogatók egy kisebb pályán próbára tehetik a tájékozódási képességüket.

A bükki kerékpáros maratonok főszervezői, a szilvásváradi Tarnai Csaba és a felsőtárkányi Nagy Ádám

a hegyi kerékpározás szépségeiről és buktatóiról mesélnek

a Szabadtéri Múzeumban, miközben különböző bringákat próbálhatnak ki a vendégek a standjuknál.

Nemcsak a vadászat szerelmeseinek ajánljuk az íjászatot, amelyet Szűcs Iván vadászíjász vezet. A 3D-s célokon még a gyerekek is kipróbálhatják ügyességüket.

A rollerezés napjainkban reneszánszát éli, hiszen szinte minden utcasarkon találkozunk eggyel a városban. De a hegyi rollerezés teljesen más, hogy miért? A Szilvásváradi Kalandpark standjánál kiderül, akik még segwayt is hoznak magukkal!

Természetesen bárki kipróbálhatja a kétkerekű hegyi járgányokat.

A filagóriában pedig az EGERERDŐ Zrt. standjához várják a látogatókat számos természettel kapcsolatos játékkal és Vándortáboros információkkal.

Forrás: 
EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Korlátozzák az erdőlátogatást a Szalajka-völgyben

2019. november 21-én csoportos diagnosztikai vadászatot tart az EGERERDŐ Zrt. Szilvásváradi Erdészete a völgyben és környékén.

„Aggasztóan” fogynak a rovarok és a pókok Németországban

Egyre csökken a rovarok és pókok száma a németországi erdőkben és füves területeken – állítják kutatók, akik szerint az intenzív mezőgazdasági termelés a felelős az „aggasztó” mutatókért.

Menedékhelyek az ökológiai "sivatagban"

Az élőhely-mozaikok közötti kapcsolatot teremtő természetközeli élőhelysávok és -foltok ökológiai folyosóként működnek, menedékhelyet teremtve a növény- és állatvilág számára. A különféle mezőgazdasági művelések alatt álló területek "monotonitását" is megtörik, ám érdemes tudni azt is: bizonyos emberi tevékenységek komoly veszélyt jelentenek rájuk.

A fákat a jövőnek is ültetjük

Egy kislevelű hárs elültetésével Szarvasra is elérkezett az Agrárminisztérium Országfásítási Programja. A program célja erdőállományaink javítása, valamint erdőterületeink nagyságának növelése – mondta Farkas Sándor, a Szarvasi Vízi Színház előtti ligetes területen, a faültetés előtti sajtótájékoztatón.

Fenntartható "okosvárosok" - Országfásításról, városi zöldfelületi rendszerekről az Agrárakadémián

Mi a szerepük a városkörnyéki zárt erdőségeknek a települések klímájának javításában? Miben segítik a szakképzett favizsgálók és faápolók a települések értékes fáinak megóvását? Milyenek a fenntartható, „okosvárosok"? Ezekről a kérdésekről folytattak eszmecserét a szakemberek a Magyar Mezőgazdaság Kft. által a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán rendezett Agrárakadémián.

A természet megismerése: erdészeti és vadászati kiállítás nyílt Baktalórántházán

Erdészeti és vadászati kiállítással bővült a baktalórántházi Dégenfeld Kastélymúzeum. A tárlat kialakítását a NYÍRERDŐ Zrt. saját forrásból finanszírozta.

Az országfásítási program célja az erdősültség növelése

Magyarország erdős, fás felületeinek erőteljesebb növelése érdekében indította el az Agrárminisztérium az Országfásítási programot - közölte a tárca miniszterhelyettese szerdán Szolnokon.

Erdőspusztáról lett az év erdésze

Gyerekkora óta szorosan kötődik az erdőhöz Kocsis István Attila. A NYÍRERDŐ Zrt. Halápi Erdészet kerületvezető erdészének mondhatni „beérett” a munkája, idén komoly szakmai sikert ért el. A legjobbnak bizonyult az Országos Erdészeti Egyesület által szervezett Az Év Erdésze szakmai versenyen.

Az alföldi erdészek eredményes munkája is hozzájárul az erdők fennmaradásához

Az Alföldön dolgozó erdész közösségnek a történelem során kedvezőtlenebb természeti körülmények között is sikerült komoly eredményeket elérniük. De a mai kor alföldi erdei sem maradnának fenn az ott dolgozó erdőgazdálkodók munkája nélkül - mondta el Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár az Alföldi Erdőkért Egyesület 2019. évi kutatói napján Lakiteleken.

A kaposvári Szabadságfa az Év Fája

A kaposvári Szabadságfa lett az idén az Év fája az Ökotárs Alapítvány által 2010 óta szervezett híres magyar fák versenyén. A Hős Fa címet a Vasvár határában, a Szentkúti Parkerdőben álló Szentkúti Öregharcos, míg az Országos Erdészeti Egyesület különdíját a zilizi Ezeréves tölgyfa kapta.