0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Erdei sportágválasztó Szilvásváradon

Folyamatosan növekszik a társadalmi igény a szabadidő aktív eltöltésére, melyre kiváló helyszín az erdő. Az EGERERDŐ Zrt. által kezelt erdőkben végzett turisztikai fejlesztések, a kialakított turisztikai hálózat és csomópontok a társadalom igényeit szolgálja (erdei kerékpáros és lovas ösvények, kerékpáros csomópontok, szervízpontok, erdei szálláshelyek, kilátók, kisvasúti attrakciók).

Az Erdei sportágválasztó rendezvényen a látogatók több olyan sportágat ismerhetnek meg, amik a Mátra és Bükk erdeiben hozzájárulnak az erdei aktív kikapcsolódáshoz. Várnak minden érdeklődőt július 27-én szombaton, 15 és 18 óra között.

Az EGERERDŐ Zrt. támogatásával évente több mint 100 sportrendezvény valósul meg a Mátra, Bükk és a dombvidék vadregényes tájain.

Ennek köszönhetően több tucat országos és helyi szervezettel alakítottak ki partnerséget, akik közül több helyi szervezetet kiállítóként köszönthetünk.

Az Egri Spartacus Egyesület a tájékozódási futás és túrázás sportágakat képviseli az Erdei sportágválasztó programon. A látogatók egy kisebb pályán próbára tehetik a tájékozódási képességüket.

A bükki kerékpáros maratonok főszervezői, a szilvásváradi Tarnai Csaba és a felsőtárkányi Nagy Ádám

a hegyi kerékpározás szépségeiről és buktatóiról mesélnek

a Szabadtéri Múzeumban, miközben különböző bringákat próbálhatnak ki a vendégek a standjuknál.

Nemcsak a vadászat szerelmeseinek ajánljuk az íjászatot, amelyet Szűcs Iván vadászíjász vezet. A 3D-s célokon még a gyerekek is kipróbálhatják ügyességüket.

A rollerezés napjainkban reneszánszát éli, hiszen szinte minden utcasarkon találkozunk eggyel a városban. De a hegyi rollerezés teljesen más, hogy miért? A Szilvásváradi Kalandpark standjánál kiderül, akik még segwayt is hoznak magukkal!

Természetesen bárki kipróbálhatja a kétkerekű hegyi járgányokat.

A filagóriában pedig az EGERERDŐ Zrt. standjához várják a látogatókat számos természettel kapcsolatos játékkal és Vándortáboros információkkal.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény