0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Ez lenne a hosszú élet titka?

A helyi élelmiszerek fogyasztása nagyban segíti az elhízás, a cukorbetegség és a magas vérnyomás elleni harcot – áll egy friss tanulmányban. Az egészséges diéta után kutatva ezért érdemes a vásárlási szokásainkon is változtatni.
A helyi élelmiszerek előnyben részesítése csökkentheti az elhízás mértékét és mérsékelheti a magas vérnyomást, valamint a cukorbetegség kockázatát

– áll egy friss tanulmányban. A felmérés egyelőre kisszámú elem vizsgálatából áll, de az eredmények meggyőzőnek tűnnek – írja a Medical News Today. Az ok nem meglepő: az élelmiszerek fogyasztása nagyban meghatározza az egészségünk alakulását, és a helyi élelmiszerek általában kisebb fokon feldolgozottak, mint a kényelmi ételek.

A kevesebb adalékanyag és tartósítószer révén egy sor olyan civilizációs ártalom esélye csökken, amelyek a magas fokon feldolgozott élelmiszerek, gyorsételek és kényelmi élelmiszerek, snackek révén sajnos gyakorta jelen van. Különösen a hasi zsírpárna növekedésével és a kettes típusú cukorbetegséggel áll összefüggésben a kényelmi ételek túlzott és rendszeres fogyasztása.

Mindez sokakat valamilyen diéta irányába hajt – teszi hozzá a cikk, ezért fogyókúrák és egészséges, vagy annak vélt étrendek végtelen hajszolásában élnek sokan.

A legjobb persze valóban az, ha mérsékeljük a cukor, a só és a zsír bevitelét, és lehetőleg minél több teljes kiőrlésű gabonát, zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk. Különösen a mediterrán diéta követése jelent nagy előnyt az egészségre nézve.

A szóban forgó tanulmány szerint ugyanakkor a vásárlási szokások is kihatással vannak az egészségünkre. A dokumentum szerint az iparilag feldolgozott élelmiszerek hosszas tárolásra és szállításra vannak tervezve, ezzel szemben a helyi élelmiszerek rendszerint csak alapvető hozzávalókat tartalmaznak.

Forrás: medicalnewstoday.com