0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Virágpiknik a Margitszigeten

Kellemes, lazulós piknikre invitálta a nagy melegben az érdeklődőket a Margitsziget árnyas fái alá a Főkert Zrt. a 43. alkalommal megrendezett egynyári virág-bemutatójára. A főváros kertészete minden évben más-más tematika szerint tervezi meg és alakítja ki városszerte a virágágyásokat. Idén Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad jegyében különböző sportágakról mintázták meg a beültetéseket.

A Margitszigeten, ami talán a főváros legfrekventáltabb zöldterülete, jól nyomon követhető a főváros fejlődése. A felújított Dagály Fürdőnek, a megújult büfépavilonoknak és a sokakat vonzó, a Budapest Dal 2019 évi győztes zeneszámaira programozott vízképű szökőkútnak, a folyamatosan megújuló zöldfelületeknek, valamint a kevésbé látványos, de fontos alapinfrastruktúra-fejlesztéseknek köszönhetően a Margitsziget új, fiatalos hangulatot kapott, ismét reneszánszát éli, monda el köszöntőjében Szeneczey Balázs, városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes. Ezt a bohém lendületet tükrözik a merész színösszeállítású, lendületes struktúrájú virágágyások is, amelyek fajtáit egyenként is megismerhették az érdeklődők a bemutatón.

A Főkert Zrt. Budapest parkjait a városlakók mai igényeihez alakítja. Az árnyas fák és a színes virágágyások látványa mellett lehetőséget adnak a rekreációra, a pihenésre és a sportolásra is, emelte ki Hegedűs Gábor, vezérigazgató-helyettes. 2019-ben Budapest Európa Sportfővárosa, ennek jegyében különböző sportágakról mintázták meg városszerte a virágágyásokat, a Kodály köröndtől, a Gellért-hegyen át a Margitszigetig, amiket tablókon mutattak be a látogatóknak. A szakember arra biztatta a jelenlévőket, hogy a nyár folyamán, a sport jegyében nagy sétákat téve látogassák végig ezeket.

Közel 12 ezer négyzetméteren, 78 helyszínen több mint 220 fajtából 250 ezer tő virág pompázik ezekben a hetekben a Budapest-szerte. Az egynyári virágok közel 20 százalékát a magyar fajták képviselik, amelyeket a társaság saját termesztőtelepén neveli meg. A legnagyobb összefüggő egynyári virágágyak a Margitszigeten és a Gellérthegyen találhatóak.

A bemutatóról részletesen a Kertészet és Szőlészetben olvashat.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu