0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Díszkertészeti Csúcstalálkozó Pekingben

Javában zajlik a Flower Expo 2019 Beijing, azaz a pekingi virág-világkiállítás. A nagyszabású esemény alkalmából az AIPH 71. éves kongresszusát is Pekingben rendezi meg szeptemberben.

A pekingi virág-világkiállítás, amely április 29. és október 7. között több millió látogatót vonz a világ minden tájáról. 509 hektáron mindegy 110 nemzetközi kiállító és négy nagypavilon várja tematikus programokkal a látogatókat. A nagyszabású esemény alkalmából az AIPH 71. éves kongresszusát is Pekingben rendezi meg, szeptember 9-14 között.

Az éves kongresszus több eseményt fog össze; az AIPH Expo Konferencia, Green City Konferencia és a szövetség közgyűlése mellett az idei év különleges rendezvénye a szeptember 11-13 között megrendezésre kerülő Díszkertészeti Csúcstalálkozó.

Az esemény vezértémája a dísznövény-világpiaci folyamatos ismertetése mellett a növénynemesítés és a nemesítői szellemi tulajdon védelme, a licenszek helyzete. Emellett a résztvevők betekintést nyerhetnek Kína dísznövény-kereskedelmébe és piacaiba is.

A Díszkertészeti Csúcstalálkozót most először szervezik meg Kínában, amelyre termesztőket, szakmai szövetségeket, kormányzati szervezeteket, tájépítészettel és erdősítéssel foglalkozó szervezeteket, szakembereket, akadémikusokat és szakértőket várnak.

Az esemény az AIPH és a Kínai Dísznövény Szövetség, valamint a Kínai Nemzetközi Kereskedelmi és Marketing Tanács közös szervezésében valósul meg.

Nemzetközi megállapodás értelmében 1960 óta az AIPH fogadja el és minősíti az egyes dísznövény-kiállításokat. Az AIPH Expo Konferencián a szakvásárok szervezői osztják meg egymással tapasztalatikat, jó gyakorlataikat, eredményeiket a világ minden tájáról.

Az AIPH Nemzetközi Green City Konferencián az épített környezet és a természet integrációjáról, a növények és a virágok szerepről a városi környezetben kerül terítékre. A konferencián részt vesznek a legbefolyásosabb döntéshozók, várostervezők, tájépítők és kertészek, akik megosztják egymással ötleteiket, tapasztalataikat, jó gyakorlataikat és bevált módszereiket a városi zöldfelülfejlesztés témájában.

Forrás: AIPH/magyarmezogazdasag.hu