0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

A Morrisons a brit marhatartók oldalára állt

Az angol üzletlánc úgy döntött, hogy átveszi a tejtermelő gazdaságokban született bikaborjakat is hizlalás céljából.

Azok a gazdák, akik a Morrisons beszállítója, az Arla tejtermelő szövetkezet tagjai, eladhatják a náluk született bikaborjakat a Buitelaar Productions hizlalótelepeire, mely szintén az üzletlánc partnere.

Emellett a belga és brit kék hibrid húsmarha fajták továbbra is az áruházlánc ellátási láncának részét képezik.

Az Egyesült Királyságban elfogyasztott marhahús 30 százalékát importból fedezik. A mostani együttműködés tehát a tej illetve hús ellátási láncban hozzájárulhat ahhoz, hogy az ország fedezni tudja a lakosság teljes marhahús igényét.

A Morrisons szóvivője elmondta, hogy a lánc saját vágóhidakkal rendelkezik, így ezen termék esetében a cég a teljes termelési folyamatot lefedi. Azt is hozzátette, hogy ez egy jó lehetőség, hogy összekössék az ellátási láncolatokat, illetve támogassák a tejtermelőket.

Az üzletlánc agrármenedzsere, Sophie Throup elmondta:

„Már 2009 óta együtt dolgozunk a Buitelaarral a marhahús piac kialakításán, és a jól meglapozott munkakapcsolat további fejlesztéseként szeretnénk ezt a programot az Arla gazdáira is kiterjeszteni.”

Az Arla UK 360 programjának egyik gyakorlata alapján az egészséges borjakat nem lehet elpusztítani vagy levágni 8 hetes koruk előtt. Graham Wilkinson, az Arla agrárigazgatója hozzátette: „Az Arlában tevékenykedő gazdák szerint jó lehetőség a mezőgazdaság fejlesztésére, ha az ellátási láncot úgy alakítják, ami mindenki számára előnyös. Ez a mostani döntés, és a lehetőség a bekapcsolódásra Buitelaar ellátási láncába remek példa arra, hogyan lehet nagyobb változásokat elérni az agráriumban, ha mind összefogunk.”

Forrás: farminguk.com