0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

CONVIO és CONVIO FLEX további munkaszélességekkel

A CLAAS szokásos, szakújságíróknak rendezett nemzetközi konferencián mutatta be idei újdonságait Franciaországban a napokban. A német vállalat látványos bemutatóval és éjszakai fotózással várta a világ számos országából összetoborzott sajtósokat. Sorozatunkat a kibővített vágóasztal-kínálat bemutatásával folytatjuk.

A CLAAS kibővíti a CONVIO FLEX és CONVIO szalagos vágóasztalait a 9,30 és 7,70 méteres munkaszélességű 930 és 770 modellekkel. Míg a CONVIO leginkább a klasszikus termények, a búza és repce betakarítására való, addig a CONVIO FLEX flexibilis kaszaszerkezetével az olyan terményeknél, mint a szója, zöldborsó és fű is nagy teljesítmény érhető el. A kaszaszerkezet és a motolla magasságállító rendszerei, illetve az intelligens műszaki megoldások tehermentesítik a gépkezelőt, és gondoskodnak a veszteségmentes betakarításól. Az új vágóasztalok optimálisan a CEBIS-be is be vannak integrálva. Mindkét modell elérhető a LEXION kombájnokhoz, a CONVIO FLEX 770 pedig a TUCANO kombájnokkal is használható.

CONVIO FLEX a legmagasabb rugalmasságért

Míg a CONVIO kaszasínje és vágóasztala merev, addig ezek az alkatrészek a CONVIO FLEX esetében flexibilisek. A vágóasztal olyan helyzetben van, hogy a talaj vonalvezetését le tudja követni, ez pedig a lehető legmélyebb vágást biztosítja a teljes munkaszélességben. Az alacsonyabb növénykultúrák, például a szója így egészen közel a talajhoz, alacsony veszteséggel takaríthatók be. Gabona-betakarításkor a CONVIO FLEX hagyományosan, merevre rögzített kaszaszerkezettel használható.

Fekvő gabonánál gombnyomásra a talajkontúrhoz igazodik, és lehetővé teszi az alacsony veszteségű betakarítást még nagy munkaszélességben is.

Mind a CONVIO FLEX, mind a CONVIO átszerelhető repcére. Az opcionális repcefelszereltséghez tartoznak a bal és jobb oldalra felszerelhető, 425 mm átmérőjű kiegészítő behordócsigák a vágóasztal hátfalának felső részén és a repce oldalkaszák, amelyeket szerszám nélkül lehet fel- és leszerelni. A veszteségek minimalizálása céljából gumilapok tömítik az átmenetet a középső gyűjtővályúnál. A vágóasztal hátfalának magasítása megakadályozza a kipergést.

Teljesen integrált intelligens kezelőtámogatás

A CONVIO FLEX és a CONVIO vágóasztalok sokrétű és a CEBIS terminálba integrált automata funkcióikkal a gépkezelő legnagyobb kényelmet szolgálják. Az AUTOMATIC BELT SPEED a behordószalag sebességét automatikusan a kombájn sebességéhez igazítja.

A szalag eltömődésének vagy megállásának előrejelzésével lehetővé válik, hogy a gépkezelő időben közbeavatkozzon, és így a kritikus állapotokat elkerülje,

még nagy porfelhőben vagy éjszaka is. A visszafordító funkció két módot kínál. A menetkaron egy gombnyomás menet közben fordítja meg a középső és az oldalsó szalagokat. Ezzel a módszerrel a kisebb zavarok egyszerűen kezelhetők. Egy billenőkapcsolóval a kartámaszon megfordítható a motolla, a középső szalag és a ferdefelhordó.

AUTO CONTOUR: négy mód a legjobb vágásért

AUTO CONTOUR automatikus vágóasztal magasságvezetés a CONVIO FLEX vágóasztalnál négy különböző fajta munkához:

– Gabona módban a vágóasztalok kaszaszerkezete merev.

– Elszigetelt, fekvő gabonafoltokban a gépkezelő gombnyomásra válthat a merev és a flexibilis mód között.

– Flexibilis módban a kaszasín csúszótalpakon követi a talajkontúrt. A flexibilis, 225 mm-es elmozdulásával – 90 mm felfelé és 135 mm lefelé – a CONVIO FLEX minden talajfelszínhez illeszkedik.

– Az AUTO CONTOUR FLEX módban a vágóasztal, szenzorjai adatainak alapján, folyamatosan meghatározza a legjobb helyzetet az optimális anyagáram, talajkövetés, illetve a legalacsonyabb vágásmagasság eléréséért. Ez teszi lehetővé az alacsony veszteséget a talajközeli terményeknél.

Innovatív motolla automatikus behúzóerő-szabályzással

Az új fejlesztésű motolla az innovatív formájú, állítható íves pályával minden körülmény esetén optimális anyagáramot biztosít. A Flip-Over rendszer hatékonyan akadályozza meg a termény felcsavarodását a motollára. Nehéz betakarítási körülmények között, például fekvő terménynél, a motolla vágás előtt felemeli a terményt. Így, különösen fekvő termények esetén, jelentősen csökken a veszteség.

A motolla meghajtása hidraulikus. Automatikus behúzóerő-szabályzás akadályozza meg az ujjak földbe túrását. Ez a kezelőtámogató rendszer a motolla beállításakor mindig optimálisan támogatja a gépkezelőt, és egyenletes terményáramot biztosít.

Forrás: AXIÁL Kft.