0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A CLAAS bővíti telephelyét

Bővíti telephelyét a CLAAS Saulgau GmbH, és erre a célra megvásárolta a valamikori Doerr KG bútorgyár területét. Ezzel párhuzamosan cserébe a CLAAS lemondott egy 6000 négyzetméteres területről az új Kaufland áruház közelében.

Az új 20 ezer négyzetméterrel a CLAAS telephelye 140 ezer négyzetméterre bővült. „Örülünk, hogy sikeres tárgyalásokat tudtunk lefolytatni.” – nyilatkozta Hermann Lohbeck ügyvezető igazgató, aki a CLAAS Konszern vezetőségében a betakarítási ágazatért felel. Az árról a felek közös megegyezéssel nem közölnek adatokat.

A bővített területen a CLAAS ki tudja építeni a gyártását, és még hatékonyabb struktúrákat tud kialakítani.

A vállalkozás 550 munkatársával Bad Saulgauban gyártja a szálastakarmány-betakarítógépek teljes technológiáját: a tárcsás kaszákat, a rendterítőket, a rendképzőket, illetve a kombi- és rendfelszedőkocsikat.

Ezen felül silózó gépegységek és a JAGUAR silózók adaptereinek széles választéka is itt készül. A gyárhoz tartozik a világ egyik legmodernebb termékfejlesztési központja, ahol például a DISCO tárcsás kaszákat is tervezték. Ezt kiegészítendő, 2017-ben egy teljesen új teszt- és referenciautat építettek a prototípusok vizsgálatához.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu