0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Fixkamrás körbálázó – megbízható minden körülmény között

A CLAAS szokásos, szakújságíróknak rendezett nemzetközi konferencián mutatta be idei újdonságait Franciaországban a napokban. A német vállalat látványos bemutatóval és éjszakai fotózással várta a világ számos országából összetoborzott sajtósokat, itt lehetett először látni munka közben a második generációs Lexion kombájnokat. Sorozatunkat az új ROLLANT 520, fixkamrás körbálázó bemutatásával folytatjuk.

Az új alapmodell az 1,25 méteres fixkamrás szegmensben új tömörítőhenger-koncepcióval, optimalizált lánckenéssel és modern dizájnnal kerül a piacra. A géphez különböző vágóasztal, rotor és rendfelszedő-változatok érhetők el.

Új tömörítőhenger-koncepció a tökéletes bálákért

A ROLLANT 520 a bálákat 1,25 méter átmérővel és 1,20 méteres szélességgel készíti. Összesen 16 tömörítőhenger – amelyből 8 db 3 mm vastag, a másik 8 db pedig 4 mm vastag acéllemezből készül – képezik a tömörítőkamrát. A tömörítőhengerek bordás profilja a bálák tökéletes forgatásáról gondoskodik, még száraz körülmények esetén is. Az alátámasztás feladatát és az erőátvitelt az oldalsó tengelycsonkok veszik át. Ezek a hengertestre vannak felcsavarozva, így szükség esetén, akárcsak a tömörítőhengerek csonkjai, egyesével is cserélhetők. Ez a konstrukció már a ROLLANT 620 és 540 esetében bizonyított, és most ebben a kamraméretben is rendelkezésre áll.

A tömörítőhengerek meghajtása mindkét oldalon történik. A rotor, a fő meghajtás és a bálakamra-ajtó is 1,00 colos Tsubaki hajtóláncokkal vannak szerelve. A láncok kenését egy 4 literes olajtartályból látják el, állítható excentrikus szivattyúval. A kenés független az átmenő anyagmennyiségtől, igény szerint és nagyon pontosan, a láncszemek forgáspontjában történik.

A tömörítőnyomást a bálakamraajtó záró munkahengere vezérli. A ROLLANT 520 modellhez opcióban az MPS II rendszer is elérhető. Ennél egy három tömörítőhengerből álló egység belóg a bálakamrába, a báláknak kiegészítő tömörítést és egyenletes bálaformát jelentve.

Nagy teljesítményű rendfelszedő az optimális anyagáramért

A ROLLANT 520 modell szecskázós ROTOCUT, továbbítórotoros ROTOFEED és rafferes változatban érhető el. A 2,10 méter széles (1,85 méter rafferrel), vezérelt rendfelszedő biztosan veszi fel a terményt. Opcióként terményleszorítóval is kapható. Ez utóbbi kis rendeknél javítja a terményáramot, és támogatja az egyenletes bálaformaképzést. Két oldalsó továbbítócsiga szállítja a terményt biztosan a rotorhoz. Az opciós szecskázóban 14 kés dolgozik, 70 mm-es elméleti vágáshosszal. A kések egyedi idegen test elleni védelemmel rendelkeznek.

A ROLLANT 540 bálázónál alap a hátsó kötözés, de opcióban kérhető akár a zsineges kötözéssel is kombinálva.

A két kötözési mód közötti váltás szerszám nélkül elvégezhető. A gép jobb oldalán található csúszda segítségével egyszerű a kötözőanyag betöltése. A csúszdán egy plusz tekercs is tárolható. A bálázót a CLAAS OPERATOR terminállal lehet kezelni.

Forrás: AXIÁL Kft.