0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Elhunyt Niszkács Miklós

Niszkács Miklós (1946-2019) a Magyar Bor Akadémia alelnöke augusztus 26-án átigazolt abba az égi borbíráló bizottságba, ahol már nem vakon kóstolnak, de mindig igazságosan.

Niszkács Miklós aranytollas újságíró, számos gasztronómia és boros könyv szerzője. Tagja a Magyar Bor Akadémiának, több hazai és külföldi gasztronómiai és borlovagrendnek.

Ott volt szinte minden fontos és kevésbé fontos bor és pezsgő rendezvényen és minden jó alkotót biztatott a kánai menyegző jó szellemében.

A Pezsgő című fő művéhez Denis Roland-Billecart, a világhírű Billecart-Salmon Champagne-ház tulajdonosa írt bevezetőt. Mindkettőjük hitvallása az volt, hogy a champagne nem ital, hanem életforma.

A legfontosabb, amit ránk hagyott Niszkács Miklós, s amit a magyar borászat vezérmotívumává kell tennünk, hogy a bornak, a pezsgőnek, és az embernek elegánsnak kell lennie.

Akkor lesz hozzá kegyelem is, mert a borhoz kegyelem is kell, ahogy nagy földije Márai Sándor is vallotta.

Niszkács Miklós derűs személyisége nagyon fog hiányozni a magyar gasztronómiából és a bor és pezsgő értők úri társaságából.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu