0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Játékok és receptek is helyet kaptak a halas mobil alkalmazásban

Az agrártárca bemutatta a „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány keretében kifejlesztett „Kapj rá!” mobil alkalmazást. Az applikáció letöltői megfejthetik a recept kvíz és a halas „Ki mit tud?” - kérdéseit, az „Érdekességek” rovatban pedig számos információt tudhatnak meg a halakról, illetve receptvideókat is nézhetnek Rácz Jenő, Michelin-csillagos séf szereplésével.

A felhasználók ingyenesen tölthetik le a „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány részeként elkészült „Kapj rá!” applikációt például az App Store-ból, vagy a Google Play áruházból is. Az applikációban négy játékmező található, egy játékmező tíz állomásból áll és

a játékosoknak négyféle játékot kell megoldani váltakozó sorrendben a tíz állomás során.

A különböző feladatok közt szerepel többek közt halas Puzzle, Memóriajáték, recept kvíz és halas „Ki mit tud?” is, de az alkalmazás segítségével a halételek elkészítési módjairól is tájékozódhatnak az érdeklődők.

„A „Kapj rá!” applikáció elkészültével újabb eszköz áll a 2023-ig tartó halfogyasztást ösztönző kampány szolgálatába” – mondta el Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője. Hozzátette:

„az alkalmazás bármelyik okostelefonra letölthető, a játékos feladatok pedig nem csak a szórakoztatást, de az ismeretterjesztést is szolgálja.

Ezzel az új, digitális fejlesztéssel további célcsoportokat hódíthat meg a kampány, amely az egészségtudatos, minden korosztály számára előnyös halfogyasztást népszerűsíti.”

youtube://v/kb6xWOjy8lg

 

A játékmezőn végighaladó, legtöbb pontot gyűjtő játékosok – amennyiben regisztrálnak –, a mai naptól három hónapon át nyereményjátékban vesznek részt. A győztesek hal tematikájú élményfőzésre nyernek belépőt, ahol szakavatott séf mutatja be a halkészítés fortélyait. A versengés során az ország 7 régiójának legjobbjai páros belépőt kapnak a kurzusra.

A „Kapj rá!” mindemellett 200 négyzetméteres standdal lesz jelen a közelgő 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) 2019. szeptember 26-29. között Budapesten, a HUNGEXPO területén.

A megjelenésről Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) elnökségi tajga, szóvivője elmondta, hogy „idén is látható lesz a közel húszezer literes óriás akvárium az OMÉK „Kapj rá!” standján, amely már korábban is nagy sikert aratott, hiszen az egyik legszemléletesebb módja a hazánkban megtalálható édesvízi halak bemutatásának. A látványkonyhában naponta kétszer készülnek majd finom halételek, a fotó- és eszközkiállítás pedig a halgazdálkodás és halászat mindennapjaiba enged bepillantást nyerni”. Lévai Ferenc megjegyezte: az OMÉK természetesen a szakmának is szól, így a kiállítás ideje alatt előadásokat, workshopokat is szerveznek az ágazatban dolgozók számára.

Forrás: AMC sajtóközlemény