Back to top

Exportfejlesztési konferenciát rendez a NAK élelmiszeripari igazgatósága

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága exportpiacokkal és a magyar cégek exportlehetőségeivel foglalkozó konferenciát tart 2019. október 2-án, a budaörsi Holiday Inn Hotelben.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatóságának eltökélt szándéka – a kormány célkitűzéseivel összhangban –, hogy a kamara élelmiszeripari tagsága számára kézzelfogható segítséget nyújtson exporttevékenységük fejlesztéséhez. Ennek érdekében a 2019. október 2-án, Budaörsön tartandó élelmiszeripari exportfejlesztési konferencián az alábbi témák kerülnek fókuszba:

  • „Az élelmiszeripari létesítmények engedélyezése és a harmadik országok sajátosságai”

Minden export alapja Magyarország elismertsége, a hivatalos szállítási engedélyek megléte, a célpiacok speciális előírásainak ismerete, valamint a vállalatok állategészségügyi és üzemszervezési megfelelősége. Miként kell elindulni? Mire kell figyelni a harmadik országi piacokon, ezen belül is az észak-amerikai és orosz piacokon?

  • „A kínai exportlehetőségek és a sikeres kínai piaci jelenlét alapjai”

Manapság mindenki Kínára figyel. Ez különösen igaz a cégek exporttevékenységére. A sikeres piaci jelenléthez elengedhetetlen a kínai piac előzetes ismerete. Mit lehet tudni a kínai piaci lehetőségekről? Mi kell a sikeres kínai piaci jelenléthez? Hogy kell ezt csinálni a gyakorlatban?

  • „A halal-előírások és azok jelentősége az exporttevékenységben”

Az iszlám vallási előírásoknak megfelelő termékek piaca exponenciálisan növekszik. Melyek a terület sajátosságai, mi a jelentősége? Hogy szerezhető be az exporthoz szükséges halal-tanúsítvány?

  • „Nemzetközi piacok közelről – exportfejlesztés a gyakorlatban”

Az export iránt érdeklődő vállalkozások előtt számos kiváló vállalati példa áll. Számtalan cég állhatatos munkával jelentős külpiaci sikert ért el.

Hogy kell elindulni? Hogyan kell az exportfejlesztést elképzelni a gyakorlatban? Milyen sajátosságai vannak az exportpiaci expanziónak?

Az előadásokat követően a résztvevőknek személyesen lesz lehetőségük kérdezni az előadóktól.

A konferencián történő részvétel valamennyi kamarai élelmiszeripari tag számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A részletes meghívó itt, a regisztrációs link itt érhető el.

Az érdeklődők további információkat Racskó Tamás élelmiszeripari szakértőtől kaphatnak a racsko.tamas@nak.hu e-mail-címen.

Forrás: 
NAK sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kecskesajt sült dióval, áfonyával

Tusz Emese élete alapjaiban megváltozott, amikor otthagyta tanári állását, és kecskesajtkészítéssel kezdett foglalkozni. Azt mondja, nem bánta meg a döntést, imádja a szabadságot és a kreativitást, amit az új munkája nyújt.

Már dolgoznak a "vegán csirkén"

Az Egyesült Királyság legnagyobb pékséglánca már dolgozik egy csirkehúst helyettesíteni kívánó vegán terméken. A vásárlók imádták a növényi "kolbásszal" töltött péksüteményüket, ezért tovább bővítik az izgalmas ízvilágú vegán menüt.

KSH: a sertés- és a gyümölcsárak felpörgették a mezőgazdasági felvásárlási árak emelkedését

Tavaly novemberben elsősorban a gyümölcsök és a sertés felvásárlási árának jelentős emelkedése miatt az októberi 2,3 százalékosról 5,2 százalékosra ugrott a mezőgazdasági termelői árak éves növekedése - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból.

A Nestlé csaknem 2 milliárd svájci frankot ruház be a csomagolási megoldások fejlesztésébe

Csaknem 2 milliárd svájci frankot ruház be a Nestlé, hogy áttérjen az újonnan gyártott műanyagokról az élelmiszeripari minőségű újrahasznosított műanyagok használatára és felgyorsítsa az innovatív fenntartható csomagolási megoldások fejlesztését - közölte a svájci élelmiszeripari vállalat csütörtökön.

Megtartó anyaföld

Azok többsége, akik a magyar nemzet jövőjéért felelősséget éreznek, egyetértenek abban, hogy a globalizációval járó kihívások közül az egyik legnagyobb probléma a szülőföldről való elvándorlás. Az ősi föld elhagyása a kárpátaljai magyarok körében oly jelentős mértékűvé vált a mögöttünk hagyott években, hogy egyik napról a másikra megállítani lehetetlen.

Spektroszkópia segít értékelni a hús minőségét

Marhahús minőségének értékelésekor hagyományosan egy szakértő ellenőrzi a hús színét, a rostok mintázatát (márványozottság), a hasított súlyt stb. Az ilyen mérés azonban időigényes és lényegesen függ az illető szakértő szubjektív véleményétől.

Az éghajlatváltozás lesz a Grüne Woche 2020 fő témája

A fenntarthatóság, a természeti erőforrások megőrzése és a környezetbarát termelési módszerek lesznek a leginkább terítéken a világ vezető mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti vásárán. Még meg sem nyílt a kiállítás, máris rekordok születtek: 72 országból több mint 1800 kiállító mutatja be termékeit. A partnerország idén Horvátország, amely „A mezőgazdaság kultúráját” viszi el Berlinbe.

A GVH eljárást indít a Master Good és a SáGa Foods összefonódásának ügyében

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ellentmondó piaci adatok miatt eljárást indít a Master Good és a SáGa Foods összefonódásának ügyében - közölte a versenyhatóság szerdán az MTI-vel.

„Több elismerést a gazdáknak!“

„A gazdák joggal várnak több elismerést mindazért az erőfeszítésért, amit a környezet- és természetvédelemért, a biodiverzifikálásért és állatjólétért tesznek“, figyelmeztetett Joachim Rukwied, a Német Paraszt-szövetség (DBV) elnöke a Passauer Neue Presse napilapnak adott nyilatkozatában, néhány nappal a Nemzetközi Zöld Hét megnyitása (és a vásár előtt tartott szokásos tüntetések) előtt.

Brutális sertéshúsdrágulással ért véget 2019

Decemberben az élelmiszerek ára 5,9 százalékkal volt magasabb, mint 2018 utolsó hónapjában, ezen belül a sertéshúsé 23,7 százalékkal nőtt.