0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Szarvasnász: erdőlátogatási tilalom a Mecsekben és Zselicben

A szeptemberi szarvasbőgés időszakában a Mecsekben és a Zselicben délutántól reggelig tartó részleges erdőlátogatási korlátozás lép érvénybe. Az erdészet felhívja a lakosság figyelmét, hogy ebben a hónapban napnyugtától napkeltéig tartó időszakban csak a vezetett kirándulásokon vegyenek részt.

A Mecsekerdő Zrt. ezúton tájékoztatja a tisztelt lakosságot és az erdőjárókat, hogy a 2009. évi XXXVII. az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény 94. § (1) bekezdés a) pontja értelmében

2019. szeptember 1-30-ig, minden nap 16.00 óra és másnap reggel 08.00 óra között RÉSZLEGES ERDŐLÁTOGATÁSI KORLÁTOZÁST rendel el

– a Szigetvári Erdészet sasréti vadászterületén,

– a Sásdi Erdészet kisvaszari vadászterületén,

– az Árpádtetői Erdészet hetvehelyi (Nyugat-Mecsek),

– a Pécsváradi Erdészet kárászi és mészkemencei (Kelet-Mecsek) vadászterületén, továbbá

– a Sellyei Erdészet szentegáti vadászterületén.

Az erdőterület és a vadállomány nyugalmának érdekében kérjük a fenti időszakban csak reggel 8 óra és délután 4 óra között tartózkodjanak az erdőben!

A korlátozást az érintett vadászterület határain szükséges kijelölni és jelezni, azonban főként a vad élőhelyéül szolgáló erdőterületeket érinti.

Az érintett vadászterületekről az alábbi térkép nyújt tájékoztatást, továbbá kérjük figyeljék a főbb erdei utak mentén kihelyezett figyelmeztető táblákat.

Nem vonatkozik lakott területekre, kerékpárutakra, parkokra, és például az alábbi frekventált kirándulóhelyekre, kiépített turisztikai központokra és környékükre:

  • Kelet-Mecsekben Pusztabánya, Máré-vár, Vár-völgy, Cigány-hegyi kilátó, Óbányai-völgy és környéke, Zengő csúcs és környéke, Kövestetői kilátó és környéke;
  • Nyugat-Mecsekben Kővágószőlőstől északra, Kővágótöttös és Szentkút közötti területen, Hetvehelynél az erdei iskola és környéke (tanösvények), Jakabhegy, Zsongorkő, Pálos romok és környéke, Éger-völgy, Éger-tető, Szuadó-völgy környéke;
  • Zselicben Nagymátén vadászkastély és a Fekete István Füvészkert környéke; Sasréten a vadászkastély és környéke (erdei iskola, tanösvény, Ősbükkös) és az almamelléki kisvasút nyomvonala.

Ebben a hónapban napnyugtától napkeltéig tartó időszakban csak a vezetett kirándulásokon való részvételt javasolja az erdészet, melyekről A Mi Erdőnk oldalán tájékozódhat.

Forrás: Mecsekerdő Zrt. Sajtóközlemény