Back to top

Hangrobbanás előtt Bábolnán

A gépóriások nagy része megérkezett, a drónokat is felpörgették már Bábolnán. A szántóföldi gépbemutató helyszínén már megtartották a főpróbát, a talajszelvény kiásása is folyamatban van. A SMARTFARM konferencia helyszínén pedig tesztelik a hangosítást. Csütörtökön indul a Bábolnai Gazdanapok.

Már majd' egy hete itt vagyunk Bábolnán, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtokon, mely házigazdája a 32. Bábolnai Gazdanapoknak. A Magyar Mezőgazdaság szervezi a kiállítást a 79. OMÉK társrendezvényeként.

A célegyenesben vagyunk. A munkagépek beparkoltak a helyükre, a pavilonok sorra megtelnek élettel. A lóerők mellett számos érdekes kiállító várja az érdeklődőket a precíziós gazdálkodással, növénytermesztéssel foglalkozó cégektől kezdve a pénzügyi szektor képviselőin át az oktatás és szakpolitika szervezeteiig.

Egy napra is érdemes kilátogatni, akár családdal, elvégre a gyerekeket egy hatalmas népi játékudvar várja szemben a füves kiállítási területtel, bár arra azért érdemes felkészülni, hogy

20 ezer négyzetméteren több, mint 200 kiállítót egy délután nehéz lesz végiglátogatni.

A számtalan érdekes programról nem is beszélve, melyekről bővebben itt tájékozódhat. A kiállítás négy napján közel 30 ezer látogatóra számítunk.

Vasárnapig folyamatosan tudósítunk a Bábolnai Gazdanapokról itt a honlapon és facebook oldalunkon egyaránt. Cikkek, videók, képgalériák - bemutatjuk a kiállítás minden fontos mozzanatát.

Velünk és magazinjainkkal pedig a színsor elején lévő standunkon találkozhat. Várjuk olvasósarkunkban.

Egy kis ízelítő tavalyról, így dübörögtek a lóerők a szántóföldi gépbemutatón:

MMG - Dübörögnek a lóerők - erőteljes szántóföldi gépbemutató Bábolnán

Idén is látványos és jövőbe mutató SMARTFARM konferenciával készülünk, és természetesen gyakorlati bemutatókat is tartunk, akárcsak a múlt évben.

MMG - Precíziós gazdálodás a gyakorlatban

Csak komoly csalással tudtuk tavaly bejárni az egész területet másfél perc alatt:

MMG - Tettünk egy kört a 31. Bábolnai Gazdanapokon. Sétáljon velünk!

 

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A kis fát lenyírjuk, a nagyot kirántjuk a földből – gépbemutató Kecskeméten

A traktor ritkán rossz, de a felhasználó sokat ronthat a teljesítményén. Így foglalható össze az Odisys Bt. 2019-es évadzáró szántóföldi és kertészeti gépbemutatójának lényege. A gyakorlatban 12 gépkapcsolatot, erőgépeket és eszközöket láthattak az érdeklődők.

Új stratégiával teljes körű mezőgazdasági megoldásokat kínál a BASF

Új fejezet nyílt a BASF életében, amikor megvásárolta a Nunhems nemesítőcéget – növényvédőszer-gyártóból a teljes mezőgazdasági palettát lefedő fejlesztő vállalattá vált, új átfogó stratégiával, mondta a hollandiai Nunhemben rendezett nemzetközi sajtókonferencián Vincent Gros, a BASF Mezőgazdasági megoldások üzletágának vezetője.

Államtitkár: tananyagfejlesztésre van szükség

Magyarországnak aktívan kell alakítania az agrártechnológiai forradalmat, ennek érdekében pedig korszerűbb tudást kell átadni az agrár-felsőoktatásban – jelentette ki Feldman Zsolt egy az agrárdigitalizációról szóló konferencián.

Ha oroszokkal üzletelne, most megteheti

Február 10–14. között rendezik Oroszország legnagyobb élelmiszeripari kiállítását, akit érdekel az orosz piac, annak érdemes ott lennie. Az Agrármarketing Centrum segít a szervezésben, 2020-ban is megépíti a nemzeti standot, amelyen öt-hat kiállítónak tud helyet biztosítani.

Kuhn újdonságok

A legnagyobb európai mezőgazdasági munkagépgyártó a francia Kuhn, három újdonsággal jelent meg a közelmúltban a piacon.

Égi mentők

Erdőn-mezőn túrázó, hegyen-völgyön barangoló embert egy pillanat alatt érhet baleset. Ha nagy a baj, az égiek segítségét kérjük. És a gondviselés „kétkezi” képviselői le is szállnak hozzánk a magasból. Sárga helikopterrel érkeznek, és légimentőknek hívják őket.

Sokat segíthet egy nitrogénérzékelő

A növények nitrogéntartalmának mérésére szolgáló érzékelők egyre fontosabb szerepet játszanak a modern mezőgazdaságban, mivel ezek a hagyományos módszereknél jóval pontosabb eredményt adnak, ezáltal pedig optimális műtrágyamennyiség kerül a földbe. Már a kisebb gazdaságok számára is elérhető egy a közelmúltban kifejlesztett érzékelő rendszer.

Stratégiai partnerség

Az elmúlt két évben robbant be a piacra a ferdefogazású, hatékonyabb zúzásra alkalmas, szecskázógépekbe beépíthető, zúzó-szemroppantó hengereivel, az amerikai Scherer cég.

Egy legenda vége - csődbe ment az Ursus

Nem talált befektetőt a legendás lengyel mezőgazdasági gépek gyártója, ezért csődeljárás indult ellne. Ez lehet az Ursus traktorok hattyúdala.

Konferencia az erdők gépesítéséről Sopronban

Nemzetközi szimpóziumnak ad otthont az erdők gépesítéséről Sopron. A Liszt-központban hétfőn kezdődött konferenciára a világ minden részéről érkeztek szakemberek.