0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Bővít a Corvinus Székesfehérváron

Új campust avatott a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérváron, az új épület több előadóval, számítástechnikai teremmel és laborral várja a hallgatókat már a következő napoktól. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter szerint a Corvinus brandje van elég erős ahhoz, hogy a fővárostól hatvan kilométerre létrehozott campus is vonzó legyen a fiataloknak.

Ünnepélyes keretek között adták át a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának „B” épületét szerdán a Fejér megyei megyeszékhelyen. Az eseményen elhangzott: a közel másfél milliárd forint európai uniós támogatással létrejött modern, a XXI. századi igényeket kielégítő egyetemi létesítmény színvonalas és modern oktatási környezetet kínál a Campus hallgatói számára. A hagyományos felsőoktatási, valamint a vállalatok és az egyetem együttműködésével szerveződő duális képzések Székesfehérvár és térsége gazdasági potenciálját erősítik.

Az egykori huszárlaktanya épületének átalakításával és felújításával a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának épületében 160 fős nagyelőadó, két 80 fős előadó, illetve több kisebb oktatóterem, számítástechnikai labor, könyvtár, többfunkciós kutatólabor és konferenciaterem várja a diákokat, valamint az oktatókat és a kutatókat.

A rendezvényen beszédet mondott Palkovics László is. Az innovációs és technológiai miniszter kifejtette: Székesfehérvár kiváló példa arra, hogy hogyan tud beilleszkedni egy felsőoktatási intézmény a helyi, vállalatok, önkormányzat és civil szervezet alkotta ökoszisztémába, és hogyan tudja kihozni ebből a maximumot. A tárcavezető szerint a Corvinus brandje van elég erős ahhoz, hogy a fővárostól hatvan kilométerre létrehozott campus is vonzó legyen a fiataloknak.

Reményét fejezte ki, hogy a létesítményben végzett hallgatók a térségben, illetve a városban találnak maguknak munkát, és ezzel a helyi gazdaságot erősítik.

A személyes viszonyrendszer hallgató és oktató közt az egyik fő vonzereje a székesfehérvári campusnak – mondta el az eseményen Pavlik Lívia, a Corvinus Egyetem kancellárja. Hozzátette: tartalommal kell megtölteni az új épületet, amelyet segít az ide érkező kutatási forrás is.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu