Back to top

Véget ért az időmérő, elindulhat a nagy, bábolnai futam

Holnap elrajtolunk! Csütörtök reggel Nagy István agrárminiszter nyitja meg a Bábolnai Gazdanapokat, aztán kezdődnek sorra a szakmai programok: SMARTFARM konferemncia, szántóföldi gépbemutató, traktor tesztvezetés, mezőgazdasági drónbemutató.

Az égiek kegyesek hozzánk, kellemes „túraidő” várja az érdeklődőket Bábolnán, mi pedig rengeteg érdekes programmal készülünk egészen vasárnapig. A Magyar Mezőgazdaság standját a színsor elején találják. Ha bármi kérdésük van, keressenek minket.

Aki nem tud eljönni hazánk egyik legnagyobb mezőgazdasági kiállítására, annak igyekszünk facebook, youtube és itt a híroldalunkon folyamatosan beszámolni a legérdekesebb pillanatokról.

Hogy mire számíthat az aki ellátogat a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok területére vasárnapig?

A füves kiállítói területén a kiállítás teljes időtartama alatt AGRO-WAY Precíziós Mezőgazdasági drónbemutató lesz megtekinthető. Többek között akció közben láthatunk teljesen autonóm permetezőgépeket és mezőgazdasági felmérő drónokat.

Egyedülálló bemutató keretében egy több, mint 30 m-es interaktív talajszelvényben egymással összehasonlítható módon kerülnek bemutatásra a legújabb talajművelő eszközök, hogy működésük „ne csak felülről, hanem szemmagasságból is” megtekinthetővé váljon!

Ahhoz hogy megértsük a talajban lejátszódó folyamatokat, a művelő eszközök munkáját, hatásait, a gyökérzet életterét, nem elég csak felülről rátekinteni talajainkra, érdemes még közelebbről, szemmagasságból is megtekinteni ezt az életteret!

Idén az öntözés és annak gépesítési háttere kerül fókuszba. A kiállítás súlypontját tehát a mezőgazdasági gépek és berendezések képezik, de bemutatásra kerül minden egyéb mezőgazdasághoz köthető termék és szolgáltatás, valamint jelen vannak az oktatáshoz és kutatáshoz köthető intézmények is.

V
égül, de nem utolsósorban a SMARTFARM konferencia keretében SMART Szaktanácsadási pont is üzemelni fog a Bábolnai Gazdanapok kiállítás színsorának 14-es standján.

Kérdezzen bátran, kérje ki térítésmentesen szakértőink véleményét, hogy segíthessünk!

- Precíz gazdálkodás (smart, precíziós, helyhez kötött gazdálkodás)

- Talajvizsgálat, tápanyag-gazdálkodás (Hozza magával talajmintáját, tápanyagtervét!)

- Nedvességgazdálkodás, Talaj és növénykondicionálás

- Növényvizsgálat (Hozza magával beteg növényét!)

- Nyilvántartások - jelentési kötelezettségek

Készülődés a Bábolnai Gazdanapkon a nyitás előtti napon!

MMG - Készülődés a 32. Bábolnai Gazdanapok előtt

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A kis fát lenyírjuk, a nagyot kirántjuk a földből – gépbemutató Kecskeméten

A traktor ritkán rossz, de a felhasználó sokat ronthat a teljesítményén. Így foglalható össze az Odisys Bt. 2019-es évadzáró szántóföldi és kertészeti gépbemutatójának lényege. A gyakorlatban 12 gépkapcsolatot, erőgépeket és eszközöket láthattak az érdeklődők.

Új stratégiával teljes körű mezőgazdasági megoldásokat kínál a BASF

Új fejezet nyílt a BASF életében, amikor megvásárolta a Nunhems nemesítőcéget – növényvédőszer-gyártóból a teljes mezőgazdasági palettát lefedő fejlesztő vállalattá vált, új átfogó stratégiával, mondta a hollandiai Nunhemben rendezett nemzetközi sajtókonferencián Vincent Gros, a BASF Mezőgazdasági megoldások üzletágának vezetője.

Államtitkár: tananyagfejlesztésre van szükség

Magyarországnak aktívan kell alakítania az agrártechnológiai forradalmat, ennek érdekében pedig korszerűbb tudást kell átadni az agrár-felsőoktatásban – jelentette ki Feldman Zsolt egy az agrárdigitalizációról szóló konferencián.

Kuhn újdonságok

A legnagyobb európai mezőgazdasági munkagépgyártó a francia Kuhn, három újdonsággal jelent meg a közelmúltban a piacon.

Égi mentők

Erdőn-mezőn túrázó, hegyen-völgyön barangoló embert egy pillanat alatt érhet baleset. Ha nagy a baj, az égiek segítségét kérjük. És a gondviselés „kétkezi” képviselői le is szállnak hozzánk a magasból. Sárga helikopterrel érkeznek, és légimentőknek hívják őket.

Sokat segíthet egy nitrogénérzékelő

A növények nitrogéntartalmának mérésére szolgáló érzékelők egyre fontosabb szerepet játszanak a modern mezőgazdaságban, mivel ezek a hagyományos módszereknél jóval pontosabb eredményt adnak, ezáltal pedig optimális műtrágyamennyiség kerül a földbe. Már a kisebb gazdaságok számára is elérhető egy a közelmúltban kifejlesztett érzékelő rendszer.

Stratégiai partnerség

Az elmúlt két évben robbant be a piacra a ferdefogazású, hatékonyabb zúzásra alkalmas, szecskázógépekbe beépíthető, zúzó-szemroppantó hengereivel, az amerikai Scherer cég.

Egy legenda vége - csődbe ment az Ursus

Nem talált befektetőt a legendás lengyel mezőgazdasági gépek gyártója, ezért csődeljárás indult ellne. Ez lehet az Ursus traktorok hattyúdala.

Konferencia az erdők gépesítéséről Sopronban

Nemzetközi szimpóziumnak ad otthont az erdők gépesítéséről Sopron. A Liszt-központban hétfőn kezdődött konferenciára a világ minden részéről érkeztek szakemberek.

Talajminta-elemzés űrtechnológiával

Gyors, olcsó, pontos az az automatikus mintavételi módszer, amely a NASA robotszondájában is alkalmazott lézerspektroszkópiás módszerrel naponta akár 1500 vizsgálatát tudja elvégezni.