Back to top

Véget ért az időmérő, elindulhat a nagy, bábolnai futam

Holnap elrajtolunk! Csütörtök reggel Nagy István agrárminiszter nyitja meg a Bábolnai Gazdanapokat, aztán kezdődnek sorra a szakmai programok: SMARTFARM konferemncia, szántóföldi gépbemutató, traktor tesztvezetés, mezőgazdasági drónbemutató.

Az égiek kegyesek hozzánk, kellemes „túraidő” várja az érdeklődőket Bábolnán, mi pedig rengeteg érdekes programmal készülünk egészen vasárnapig. A Magyar Mezőgazdaság standját a színsor elején találják. Ha bármi kérdésük van, keressenek minket.

Aki nem tud eljönni hazánk egyik legnagyobb mezőgazdasági kiállítására, annak igyekszünk facebook, youtube és itt a híroldalunkon folyamatosan beszámolni a legérdekesebb pillanatokról.

Hogy mire számíthat az aki ellátogat a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok területére vasárnapig?

A füves kiállítói területén a kiállítás teljes időtartama alatt AGRO-WAY Precíziós Mezőgazdasági drónbemutató lesz megtekinthető. Többek között akció közben láthatunk teljesen autonóm permetezőgépeket és mezőgazdasági felmérő drónokat.

Egyedülálló bemutató keretében egy több, mint 30 m-es interaktív talajszelvényben egymással összehasonlítható módon kerülnek bemutatásra a legújabb talajművelő eszközök, hogy működésük „ne csak felülről, hanem szemmagasságból is” megtekinthetővé váljon!

Ahhoz hogy megértsük a talajban lejátszódó folyamatokat, a művelő eszközök munkáját, hatásait, a gyökérzet életterét, nem elég csak felülről rátekinteni talajainkra, érdemes még közelebbről, szemmagasságból is megtekinteni ezt az életteret!

Idén az öntözés és annak gépesítési háttere kerül fókuszba. A kiállítás súlypontját tehát a mezőgazdasági gépek és berendezések képezik, de bemutatásra kerül minden egyéb mezőgazdasághoz köthető termék és szolgáltatás, valamint jelen vannak az oktatáshoz és kutatáshoz köthető intézmények is.

V
égül, de nem utolsósorban a SMARTFARM konferencia keretében SMART Szaktanácsadási pont is üzemelni fog a Bábolnai Gazdanapok kiállítás színsorának 14-es standján.

Kérdezzen bátran, kérje ki térítésmentesen szakértőink véleményét, hogy segíthessünk!

- Precíz gazdálkodás (smart, precíziós, helyhez kötött gazdálkodás)

- Talajvizsgálat, tápanyag-gazdálkodás (Hozza magával talajmintáját, tápanyagtervét!)

- Nedvességgazdálkodás, Talaj és növénykondicionálás

- Növényvizsgálat (Hozza magával beteg növényét!)

- Nyilvántartások - jelentési kötelezettségek

Készülődés a Bábolnai Gazdanapkon a nyitás előtti napon!

MMG - Készülődés a 32. Bábolnai Gazdanapok előtt

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Traktorújdonságok a Kubotától

A világ harmadik legnagyobb mezőgépgyártója két újdonságot mutatott be a tavalyi Agrotechnica kiállításon. Az M7002-es nagytraktorszériát az M7003 széria váltja fel 2020-ban, és már elkezdték a megrendelések felvételét.

Rendkezelési világrekord

Egy dániai tejtermelő gazdaság gyepterületén a közelmúltban egy John Deere 6250 R traktor által vontatott négy forgórészes, vezérelt villás, 9,5 és 14,7 méter között állítható munkaszélességű Kuhn GA 15131 típusú középrendképzős rendrakó gép felállította a gyepszénarend-összerakás új világrekordját.

A szomszéd kertészete mindig zöldebb?

Huszonegy éve kezdte bevezetni a hazai kertészeti termesztésbe a hatékonyságot növelő biostimulátorok használatát a Malagrow Kft. Most gazdasági konferenciát rendeztek, ahol a kelet-európai versenytársaink gyakorlatába nyerhettünk betekintést. A magyar kertészeti ágazatoknak jó adottságai és hagyományai vannak, de a világ változik, amit nekünk is követni kell.

Nagy licitcsatákat hozott az élő mezőgazdasági aukció

A vártnál is nagyobb sikert hozott az Intergavel Kft. által szervezett élő mezőgazdasági gépárverés a Somogy megyei Kéthelyen: az árverésre bocsátott 70 tétel több mint 90%-a talált új gazdára. A kialakuló „licitcsatáknak” köszönhetően az árak szépen felkúsztak, a megbízó megelégedésére – ezzel együtt, minden vevő elégedetten távozhatott az eseményről, amely egész biztosan nem az utolsó ilyen alkalom volt.

Hatékonyabb, fenntarthatóbb gazdálkodás a FIELD MANAGER új funkcióival

Magyarországon a PREGA Konferencián mutatta be a BASF a FIELD MANAGER új funkcióit. Új tápanyag- és pufferzóna-menedzsment funkciókat indítanak az egész világon. A xarvio™ FIELD MANAGER alkalmazást már világszerte 17 000 gazdálkodó használja összesen több mint kétmillió hektár művelt területen. A beruházások jobb megtérüléséhez vezetnek és fenntarthatóbb gazdálkodást eredményeznek.

Permeteződrónokkal a koronavírus ellen

A világ egyik vezető ipari­drón-gyártója, a pekingi TTA ezer fürge és sokoldalú légi járműből álló flottával küzd a Kínában terjedő koronavírus ellen. A TTA M6E-1 típusú, 10 literes tartállyal rendelkező permeteződrónok klórtartalmú fertőtlenítőszer és víz keverékét szórják ki a vírus által érintett falvak fölött.

Téli agrárképzés – egyetemi szinten

A KITE Zrt. komolyan gondolja, hogy a mezőgazdaságban a minél magasabb szintű tudás elsajátítása az előrelépés záloga. Ennek jegyében január 27–31. között növényvédelmi és precíziós gazdálkodási továbbképzést tartott a vállalat Hévízen, elsősorban növényvédelemben is járatos gazdálkodóknak, bár az egyhetes program első napján az ágazat általános és időszerű kérdéseiről rendeztek előadásokat.

Meztelencsiga-irtó robot

A kasseli egyetem két fiatal kutatójának ötlete alapján a braunschweigi Julius Kühn Institut (JKI) növényvédelmi kutató intézete és a KomTek vállalkozás egy autonóm robotot készített, amely képes a földön és a növényeken található meztelen csigák felismerésére és megsemmisítésére.

Győzelem a fonalférgek fölött speciális öntözési technológiával

A holland termelők az innovációról híresek világszerte, van azonban egy parányi bosszantó ellenségük, a fonálféreg. Egy gramm talaj több mint ezer ilyen parazitát tartalmazhat, amelyek a becslések szerint évenként 157 milliárd dolláros kárt okoznak világszerte.

Versenyképes mezőgazdasághoz elengedhetetlen a precíziós gazdálkodás

A több évig gyűjtött adatokon alapuló precíziós gazdálkodásra való átállás fontosságát hangsúlyozta Feldman Zsolt Veresegyházán, a Veresi Paradicsom Kft. üzemében tartott sajtótájékoztatón. Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a február 18-19. között rendezendő Prega konferencia kapcsán hangsúlyozta, hogy a világban "gőzerővel halad" a precíziós gazdálkodás alkalmazása.