Back to top

Véget ért az időmérő, elindulhat a nagy, bábolnai futam

Holnap elrajtolunk! Csütörtök reggel Nagy István agrárminiszter nyitja meg a Bábolnai Gazdanapokat, aztán kezdődnek sorra a szakmai programok: SMARTFARM konferemncia, szántóföldi gépbemutató, traktor tesztvezetés, mezőgazdasági drónbemutató.

Az égiek kegyesek hozzánk, kellemes „túraidő” várja az érdeklődőket Bábolnán, mi pedig rengeteg érdekes programmal készülünk egészen vasárnapig. A Magyar Mezőgazdaság standját a színsor elején találják. Ha bármi kérdésük van, keressenek minket.

Aki nem tud eljönni hazánk egyik legnagyobb mezőgazdasági kiállítására, annak igyekszünk facebook, youtube és itt a híroldalunkon folyamatosan beszámolni a legérdekesebb pillanatokról.

Hogy mire számíthat az aki ellátogat a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok területére vasárnapig?

A füves kiállítói területén a kiállítás teljes időtartama alatt AGRO-WAY Precíziós Mezőgazdasági drónbemutató lesz megtekinthető. Többek között akció közben láthatunk teljesen autonóm permetezőgépeket és mezőgazdasági felmérő drónokat.

Egyedülálló bemutató keretében egy több, mint 30 m-es interaktív talajszelvényben egymással összehasonlítható módon kerülnek bemutatásra a legújabb talajművelő eszközök, hogy működésük „ne csak felülről, hanem szemmagasságból is” megtekinthetővé váljon!

Ahhoz hogy megértsük a talajban lejátszódó folyamatokat, a művelő eszközök munkáját, hatásait, a gyökérzet életterét, nem elég csak felülről rátekinteni talajainkra, érdemes még közelebbről, szemmagasságból is megtekinteni ezt az életteret!

Idén az öntözés és annak gépesítési háttere kerül fókuszba. A kiállítás súlypontját tehát a mezőgazdasági gépek és berendezések képezik, de bemutatásra kerül minden egyéb mezőgazdasághoz köthető termék és szolgáltatás, valamint jelen vannak az oktatáshoz és kutatáshoz köthető intézmények is.

V
égül, de nem utolsósorban a SMARTFARM konferencia keretében SMART Szaktanácsadási pont is üzemelni fog a Bábolnai Gazdanapok kiállítás színsorának 14-es standján.

Kérdezzen bátran, kérje ki térítésmentesen szakértőink véleményét, hogy segíthessünk!

- Precíz gazdálkodás (smart, precíziós, helyhez kötött gazdálkodás)

- Talajvizsgálat, tápanyag-gazdálkodás (Hozza magával talajmintáját, tápanyagtervét!)

- Nedvességgazdálkodás, Talaj és növénykondicionálás

- Növényvizsgálat (Hozza magával beteg növényét!)

- Nyilvántartások - jelentési kötelezettségek

Készülődés a Bábolnai Gazdanapkon a nyitás előtti napon!

MMG - Készülődés a 32. Bábolnai Gazdanapok előtt

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Szemek a levegőben - drón 10 ezer hektárhoz

Nauru 500 C néven kifejezetten a nagy gazdaságok igényeit szem előtt tartva fejlesztette ki megfigyelő drónját a brazíliai XMobots vállalat. A drónt négy órás repülési ideje a gyártó szerint sokféle térképezési, megfigyelési feladatra teszi ideálissá a nagy, tízezer hektárosnál nagyobb növénytermesztő gazdaságok, illetve földbirtokok kezelői számára.

Hollandiában is kiemelt feladat a precíziós technológiák terjesztése

A SMARTFARM konferencia évről évre igyekszik megismertetni a gazdákkal a leginnovatívabb agrártechnológiákat. Az idei rendezvényen szó esett arról is, hogyan tesznek hasonlóképpen az agrárium szakemberei Hollandiában, erős kormányzati hátszéllel.

Technológia és agrárismeretek együtt: precíziós gazdálkodás

Az uniós támogatásoknak köszönhetően az elmúlt évtizedekben a magyar mezőgazdaság eszközparkja alapjaiban újult meg, a precíziós gazdálkodás rohamos fejlődése azonban most egy újabb technológiai váltást indított el. Miért van erre szükség - kérdeztük Gyuricza Csabát, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatóját, akivel a Bábolnai Gazdanapokon beszélgettünk.

Nagy területhez kellenek a nagy gépek

A precíziós gazdálkodás egyebek mellett méretcsökkenést is jelent. Van-e ezeknek az óriás gépeknek jövője – kérdeztük a Bábolnai Gazdanapok gépkiállítói standján dr. Virág Istvántól, az Agrotec Magyarország Kft. precíziós gazdálkodás termékmenedzserétől.

Látogatás az istállókban

A Bábolnai Ménesbirtok életébe nyerhettünk betekintést a látványos lovasprogramokon, illetve közvetlenül az istállókban. A lovak megismerése mellett a ménesbirtok történetéről, elismert alakjairól szóló anekdoták hozták emberközelbe a lovas világot. A Bábolnai Ménesbirtok a lovai mellett az épületegyüttesére is büszke lehet.

Az SDF felújította törökországi traktorgyárát

A Same Deutz-Fahr (SDF) Csoport 10 millió eurós beruházással modernizálta a törökországi Bandirmában található traktorgyárát, ahol 50 és 105 LE közötti motorteljesítményű traktorokat gyártanak. Részben újjáépített, megújított és modernizált gyárban ezután 15 ezer traktor készülhet.

„Már akkor elkezdődött a precíziós gazdálkodás, amikor lejöttünk a fáról” – kerekasztal-beszélgetés a SMARTFARM-on

A Bábolnai Gazdanapok háromnapos SMARTFARM konferenciájának második napján a talajmenedzsment témaköre került a középpontba, amely kapcsán az előadók a témát átfogóan kivesézve, egész nap hasznos információkkal és tanáccsal látták el a konferenciára látogatókat.

Földi irányítású légi permetezés

A Bábolnai Gazdanapok keretében az innovatív technológiai megoldások képviseletében drónbemutatót is megtekinthettek az érdeklődők az Agro-Way Kft. jóvoltából.

A gépek többre lennének képesek

A precíziós gazdálkodás nem feltétlenül a legmodernebb, akár a GPS technológia alkalmazásával kezdődik, hanem azzal, hogy jobban megismerjük a rendelkezésünkre álló technológiai lehetőségeket - mondja Dr. Virág István, az Agrotec Magyarország Kft. precíziós gazdálkodás termékmenedzsere. A drága gépek vásárlása csak akkor térül meg, ha élni is tudunk a gépekben meglévő adottságokkal.

A Fliegl felvásárolta a szerves­trágya-szórási vil­ágrekordot is tartó Brochard pótkocsigyárat

Július elején jött létre az adás-vételi szerződés a német Fliegl Agrartechnik és a francia Brochard Constructeur között, a francia pótkocsi gyár átvételéről.