Back to top

Beindult Bábolna

Hajnal óta pörög mindenki a 32. Bábolnai Gazdanapok teljes területén, hogy kapunyitásra minden tökéletes legyen. Végre elindult a négynapos gépünnep.

Nincs is szebb látvány, mint ahogy a hajnali nap sugarai megtörnek a több ezer lóerőt rejtő motorházak fényezésén. Egészen elképesztő látványt nyújtanak az egymás mellé sorakoztatott mezőgazdasági gépcsodák, főleg így nyitás előtt még csendben. Magányosan sétálni a hengerhegyek között lenyűgöző élmény.

Ugyanis ezen sorok írásakor még pár perc van nyitásig, a kiállítók még az utolsó simításokat végzik, ám a szervező csapat már megtartotta az indulás előtti utolsó eligazítást. A szántóföldi gépbemutató sztárjai feltankolnak, a drónok még végeznek a próbarepülést, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok méltán híres lovait is előkészítették a hivatalos megnyitóra. És az sem utolsó szempont, hogy a lacikonyhán már sercegnek a húsok, és a kürtöskalácsos is kinyitott. Hónapok óta készülünk erre napra, idén is felejthetetlen élményt szeretnék nyújtani a kiállítás minden résztvevőjének.

Velünk és magazinjainkkal a színsor elején lévő standunkon találkozhat. Várjuk olvasósarkunkban. Annál is inkább, mert

a legújabb Magyar Mezőgazdaságban nyomtatva is megtalálja a teljes programot, a kiállítók listáját, a SMARTFARM konferencia pontos menetét, egy áttekinthető, nagy térképet és számos érdekes interjút, összeállítást,

melyek jelentős része a Bábolnai Gazdanapok főbb témáival vendégeivel foglalkoznak.

A kiállítás aktuális eseményeiről pedig itt honlapunkon, és facebook oldalunkon tudósítunk írásokkal, videókkal, fotógalériákkal.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A kis fát lenyírjuk, a nagyot kirántjuk a földből – gépbemutató Kecskeméten

A traktor ritkán rossz, de a felhasználó sokat ronthat a teljesítményén. Így foglalható össze az Odisys Bt. 2019-es évadzáró szántóföldi és kertészeti gépbemutatójának lényege. A gyakorlatban 12 gépkapcsolatot, erőgépeket és eszközöket láthattak az érdeklődők.

Új stratégiával teljes körű mezőgazdasági megoldásokat kínál a BASF

Új fejezet nyílt a BASF életében, amikor megvásárolta a Nunhems nemesítőcéget – növényvédőszer-gyártóból a teljes mezőgazdasági palettát lefedő fejlesztő vállalattá vált, új átfogó stratégiával, mondta a hollandiai Nunhemben rendezett nemzetközi sajtókonferencián Vincent Gros, a BASF Mezőgazdasági megoldások üzletágának vezetője.

Államtitkár: tananyagfejlesztésre van szükség

Magyarországnak aktívan kell alakítania az agrártechnológiai forradalmat, ennek érdekében pedig korszerűbb tudást kell átadni az agrár-felsőoktatásban – jelentette ki Feldman Zsolt egy az agrárdigitalizációról szóló konferencián.

Ha oroszokkal üzletelne, most megteheti

Február 10–14. között rendezik Oroszország legnagyobb élelmiszeripari kiállítását, akit érdekel az orosz piac, annak érdemes ott lennie. Az Agrármarketing Centrum segít a szervezésben, 2020-ban is megépíti a nemzeti standot, amelyen öt-hat kiállítónak tud helyet biztosítani.

Kuhn újdonságok

A legnagyobb európai mezőgazdasági munkagépgyártó a francia Kuhn, három újdonsággal jelent meg a közelmúltban a piacon.

Égi mentők

Erdőn-mezőn túrázó, hegyen-völgyön barangoló embert egy pillanat alatt érhet baleset. Ha nagy a baj, az égiek segítségét kérjük. És a gondviselés „kétkezi” képviselői le is szállnak hozzánk a magasból. Sárga helikopterrel érkeznek, és légimentőknek hívják őket.

Sokat segíthet egy nitrogénérzékelő

A növények nitrogéntartalmának mérésére szolgáló érzékelők egyre fontosabb szerepet játszanak a modern mezőgazdaságban, mivel ezek a hagyományos módszereknél jóval pontosabb eredményt adnak, ezáltal pedig optimális műtrágyamennyiség kerül a földbe. Már a kisebb gazdaságok számára is elérhető egy a közelmúltban kifejlesztett érzékelő rendszer.

Stratégiai partnerség

Az elmúlt két évben robbant be a piacra a ferdefogazású, hatékonyabb zúzásra alkalmas, szecskázógépekbe beépíthető, zúzó-szemroppantó hengereivel, az amerikai Scherer cég.

Egy legenda vége - csődbe ment az Ursus

Nem talált befektetőt a legendás lengyel mezőgazdasági gépek gyártója, ezért csődeljárás indult ellne. Ez lehet az Ursus traktorok hattyúdala.

Konferencia az erdők gépesítéséről Sopronban

Nemzetközi szimpóziumnak ad otthont az erdők gépesítéséről Sopron. A Liszt-központban hétfőn kezdődött konferenciára a világ minden részéről érkeztek szakemberek.