0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Permetezőgép-felülvizsgálati alapképzés indul szeptemberben

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Mezőgazdasági Gépesítési Intézet (NAIK MGI), valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2019 szeptemberében meghirdeti a növényvédelmi szakemberek számára a permetezőgép-felülvizsgálati alapképzést.

Amint arról korábban már tájékoztatott a Nébih, ezentúl háromévente kötelező elvégezni a növényvédelmi permetezőgépek műszaki felülvizsgálatát.

A műszaki felülvizsgálatra felkészítő alapképzést – a nagyszámú jelentkezőre való tekintettel – szeptember folyamán két időpontban, 2019. szeptember 19. és 24. napján is megrendezik. A kurzus alkalmanként egynapos.

A képzés helyszíne: NAIK MGI 2100 Gödöllő, Tessedik Sámuel u. 4.

A képzés részvételi díja: 110.000 Ft + ÁFA/fő/alkalom

Az összeget a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ számlaszámára kérjük utalni: MÁK 10032000-01743599-00000000

Az utalás során a közlemény rovatban a következő információkat szükséges feltüntetni: „MGI alapképzés” és a résztvevő(k) neve(i)

Kérjük a jelentkezőket, hogy a képzés díjának befizetéséről szóló igazolást szeptember 12-ig küldjék meg a novenyvedelem@nebih.gov.hu e-mail címre! (A díj befizetésének hitelt érdemlő igazolását a képzés napján is át kell adni a szervezőknek.) Az elektronikus levélben egyúttal azt is jelezzék, melyik alapképzési időpontot választják!

A jelentkezéseket a Nébih válaszlevélben igazolja vissza. Mivel a férőhelyek száma korlátozott, ha az egyik időpont betelik, a jelentkező automatikusan csak a másik időpontban megszervezett alapképzésen vehet részt.

Az alapképzés szakmai ismeretanyagának elsajátítása vizsgaköteles. Az eredményes vizsgáról a Nébih tanúsítványt állít ki.

Felhívjuk a műszaki felülvizsgálatot végzők figyelmét, hogy mától elérhetőek a Nébih honlapján a növényvédelmi gépek felülvizsgálata során készítendő jegyzőkönyvek mintái, továbbá arra, hogy az elérhető jegyzőkönyv-mintákkal azonos tartalmú, tehát adatközlésében azonos, de más formátumú jegyzőkönyveket a Nébih elfogadja. A jegyzőkönyv minták megtalálhatók a Nébih honlapján.

Kapcsolódó jogszabályok:

  • 43/2010 FVM rendelet a növényvédelmi tevékenységről
  • 35/2019. (VII. 15.) AM rendelet a növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet módosításáról

A rendeletek hatályos változatát a https://njt.hu/ oldalon olvashatják.

Forrás: Nébih