Back to top

STIHL innováció – Fejlődés a Contrától az MS 500-ig

Az elmúlt 60 évben két olyan STIHL gép is a piacra került, amik a maguk nemében világújdonságnak és egyedülállónak számítottak. Az 1959-ben megjelenő Contra úttörő volt a maga nemében, a tavaly bemutatott MS 500i pedig ismét egy nagy újításnak bizonyult.

A Contra hatvan év elteltével is a tulajdonosai és a gyűjtők büszkesége. 12 kg-os tömegével, 6 LE-s teljesítményével és a membrános porlasztóval könnyebb és hatékonyabb volt, mint minden más termék akkor a palettán. A STIHL gépek azóta hatalmas utat tettek meg a fejlődés irányába, és hat évtizeddel a Contra bemutatását követően megjelent a legújabb gép, amely termékfejlesztési díjat is nyert. A STIHL MS 500i a világ első elektronikus befecskendezésű motorfűrésze. Minden területen alkalmazható, a fakitermeléstől kezdve a fatelepi munkákig. Nagy teljesítményű, környezetbarát, könnyen kezelhető, strapabíró, megbízható és biztonságos. Úgy tervezték, hogy egyszerű és felhasználóbarát legyen, miközben teljesítménye a profikat is maximálisan kiszolgálja. A STIHL folyamatos fejlődésre és innovációra törekszik, hogy széles vásárlói rétege minden igényének megfeleljen.

(x)

Forrás: 
Andreas Stihl Kereskedelmi Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Alsőörsön lesz a Stihl nemzeti favágó kupa

Idén Alsóörsön, a 20. jubileumi Open Road Festen rendezik meg a Stihl Timbersports sportfavágó kupa nemzeti bajnokságát - mondta Szeremley Csaba, a Stihl Timbersports menedzsere szerdán Budapesten.

Láncfűrészes bajnokok

17 alkalommal rendezte meg az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. a STIHL Országos Fakitermelő Versenyt, aminek döntőjét a 31. Bábolnai Gazdanapok zárónapján, szombaton tartották, nagy szakmai és közönség-érdeklődés mellett. Az ügyesség és a gyorsaság mellett az erdészeti munkabiztonsági szabályok betartása volt a legfontosabb értékelési szempont.

Férfias játékok

Az idei kiállítás egyik leglátogatottabb programja az idén is a Stihl Timbersports favágó-verseny bemutatója volt. E látványos esemény résztvevői ízelítőt kaphattak a sportfavágásról, amiről tudni kell, hogy az egy igazi extrém, férfias sport, melynek nagyon régi hagyománya van. A Stihl Timbersports® Series pedig egy nemzetközi favágó versenysorozat elnevezése.

Gépadománnyal támogatják az erdélyi magyar nyelvű erdészképzést

A Földművelésügyi Minisztérium és partnerei korszerű erdészeti szerszámokkal, speciális oktatóanyagokkal segítik a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskolát, az egyetlen ilyen típusú erdélyi intézményt. Az FM már évek óta támogatja az anyanyelvű szakoktatást a határon túl.