Back to top

Előtérbe kerülnek a hústermékek a Nádudvarinál

Az utóbbi évek beruházásainak köszönhetően a tejtermékeink mellett a hús- és a mirelittermékek is egyre nagyobb arányt tesznek ki az árbevételünkön belül – mondta Volosinovszki János, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója abból az alkalomból, hogy a társaság hús- és panírüzeme fogadta a XIV. Coop Rally részvevőit Nádudvaron.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy hat év után ismét a Coop Rally egyik állomása lehetünk. Akkor a tejüzemünket kereste fel a rendezvény, ma pedig a húsüzemünket. Nagyon remélem, hogy ki tudunk lépni abból a régi megszokott szerepből, hogy a Nádudvari a tejüzemmel egyenlő, és most meg tudjuk mutatni az egyre erősödő másik lábunkat” – mondta Volosinovszki János, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója, amikor a XIV. Coop Rally második napjának első állomásán fogadta a rendezvény részvevőit.

Míg korábban a tejtermékek adták a cég – tavaly a 10 milliárd forintos szintet is meghaladó – árbevételének nagy részét, mára a beruházásoknak, fejlesztéseknek köszönhetően a hús- és a mirelittermékek is egyre nagyobb arányt tesznek ki az összforgalmon belül.

A piacvezető terméküknek számító körözött mellett számos termékkategóriában (például a túró, a debreceni kolbász, a panírozott termékek, a mirelit gombócok terén) meghatározó piaci szereplőnek számít a cég. A vállalatnak számos területen szoros együttműködése van a Coop lánccal, több saját márkás terméket is gyártanak, így például a Coop kefirt, joghurtot, sajtkrémet, bécsi virslit, panírozott csirkecomb filét vagy panírozott trappista sajtot.

A 2017-ben elkezdődött technológiai korszerűsítési program keretében közel 2,9 milliárd forintos beruházást hajtott végre a társaság.

A beruházások mindkét üzemet érintették: a hús- és panírüzemben kapacitásbővítő és csomagoláskorszerűsítő beruházások valósultak meg, valamint új technológiai berendezések beszerzésével a termékkínálat bővítésére is lehetőség nyílt. A mirelittermék szortimentet kiegészítették desszertekkel, így a gombóccal, a nudlival és a túrófánkkal.

A tejüzemben az idei évben a nádudvari „rögös” túró, és a túróból készített továbbfeldolgozott termékek gyártáskapacitását növelték meg. A szortimentet idén laktózmentes és sovány változatokkal bővítik.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kitart a vírushatás a tojáspiacon

Számottevően emelkedett az étkezési tojás csomagolóhelyi ára az idei év első 28 hetében: az egy évvel ezelőtti állapothoz képest az M+L méretkategóriában 12,5 százalékos a drágulás. Ez 27,1 forintos darabonkénti ár – írja jelentésében a NAIK Agrárgazdasági Kutatóintézet.

A helyi termelés és szezonális étkezés jelenthet megoldást

A mezőgazdaságban komoly kihívást jelent az éghajlatváltozás, amelynek előidézői között szerepet játszik az áruszállítás is. Környezetünk védelméért így az élelmiszertranszport visszaszorításával és a helyi termelés elősegítésével is sokat tehetünk– mutat rá pályamunkájában Huber Anita, a K&H a fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázat egyik díjazottja.

Ne hiányozzon portánkról!

Bütykös orrú lúdnak vagy sisakos lúdnak is nevezik. Szibériából, illetve Észak-Ázsia más területeiről származik; Kínában és Japánban már évszázadok óta tartják a nagyon ízletes, porhanyós, zsírban szegény húsa és jó tojáshozama miatt, amely évente 60-70 darabot jelent, körülbelül 120 grammos átlagsúllyal.

Rovarliszt felhasználása a takarmányozásban

A gazdasági állatfajok takarmányozásban egyre gyakrabban merül fel a szójadara és a halliszt helyettesítése más fehérjeforrásokkal. A szarvasmarha szivacsos agyvelőgyulladása (BSE) miatt hozott rendeletek tiltják, vagy jelentősen korlátozzák az állati eredetű takarmányok felhasználását a gazdasági állatok takarmányozásában. Ezért az elmúlt években fokozódott az érdeklődés a rovarliszt takarmányokba történő keverésére, a szójadara és a halliszt teljes vagy részleges kiváltása céljából.

Limousin a csúcson - Főszerepben a bikák

Tavaly a hódmezővásárhelyi Alföldi Állattenyésztési Napok szakmai kiállításán a Limousin fajtagyőztes hím- és nőivarú állatokat is a Városlődi Imár Bt. tenyésztette, és elhoztak egy nagydíjat is: a húsmarhák között az ő borjas tehenük lett a legjobb. Csomai Géza tíz éve tenyészti a Limousin fajtát. Jelenleg 300 tehén, 30 vemhes üsző, 45 éves üsző és 150 választás előtti, értékesítésre váró borjú van a gazdaságában.

Agrárjövő a vírus árnyékában

Bár általánosságban véve pozitívak a középtávú mezőgazdasági termelési és élelmiszer­­-fogyasztási kilátások, a koronavírus-járvány mégis árnyékot vet a szektor következő évtizedére – derül ki az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) július 16-án publikált közös, 2029-ig terjedő előrejelzéséből.

Több mint harmadával nőtt az online vásárlások összértéke egy felmérés szerint

A tavalyi azonos időszakhoz képest a második negyedévben 34 százalékkal nőtt, és elérte a 188 milliárd forintot az online vásárlások összege Magyarországon - derül ki a Jófogás internetes kereskedelmi portál, és a GKI Digital tanácsadó cég csütörtökön közölt összesítéséből.

Kína lett az orosz hús legnagyobb importőre

Oroszország az első fél évben 2,2-szeresére növelte húsexportját, a legnagyobb vásárlója Kína volt - közölte kedden az RBK orosz gazdasági napilap a Rosszelhozbank elemzésére hivatkozva.

Ételallergia, élelmiszeradományozás, higiénia - változik a szabályozás

Változnak a közeljövőben az európai uniós élelmiszerhigiéniai szabályozások. A módosítások az élelmiszer-biztonság erősítését, az élelmiszer-pazarlás csökkentését célozzák, egyben támogatják a jótékony célú élelmiszer-adományozásokat. Ugyancsak cél az egyre gyakoribb ételallergiák elleni küzdelem, az élelmiszer-ellátási lánc során a keresztszennyeződések kiküszöbölése.

Németországi Vágóhidak - tilalom a jobb munkafeltételekért

A koronavírus egyes németországi vágóhidak dolgozói körében tapasztalt megjelenése és elterjedése nyomán Hubertus Heil (SPD) szövetségi szociális és munkaügyi miniszter a jövő évtől kezdődően meg akarja tiltani a húsiparban vállalkozási szerződések alapján és kölcsönzött munkaerőként történő foglalkoztatást.