Back to top

Előtérbe kerülnek a hústermékek a Nádudvarinál

Az utóbbi évek beruházásainak köszönhetően a tejtermékeink mellett a hús- és a mirelittermékek is egyre nagyobb arányt tesznek ki az árbevételünkön belül – mondta Volosinovszki János, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója abból az alkalomból, hogy a társaság hús- és panírüzeme fogadta a XIV. Coop Rally részvevőit Nádudvaron.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy hat év után ismét a Coop Rally egyik állomása lehetünk. Akkor a tejüzemünket kereste fel a rendezvény, ma pedig a húsüzemünket. Nagyon remélem, hogy ki tudunk lépni abból a régi megszokott szerepből, hogy a Nádudvari a tejüzemmel egyenlő, és most meg tudjuk mutatni az egyre erősödő másik lábunkat” – mondta Volosinovszki János, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója, amikor a XIV. Coop Rally második napjának első állomásán fogadta a rendezvény részvevőit.

Míg korábban a tejtermékek adták a cég – tavaly a 10 milliárd forintos szintet is meghaladó – árbevételének nagy részét, mára a beruházásoknak, fejlesztéseknek köszönhetően a hús- és a mirelittermékek is egyre nagyobb arányt tesznek ki az összforgalmon belül.

A piacvezető terméküknek számító körözött mellett számos termékkategóriában (például a túró, a debreceni kolbász, a panírozott termékek, a mirelit gombócok terén) meghatározó piaci szereplőnek számít a cég. A vállalatnak számos területen szoros együttműködése van a Coop lánccal, több saját márkás terméket is gyártanak, így például a Coop kefirt, joghurtot, sajtkrémet, bécsi virslit, panírozott csirkecomb filét vagy panírozott trappista sajtot.

A 2017-ben elkezdődött technológiai korszerűsítési program keretében közel 2,9 milliárd forintos beruházást hajtott végre a társaság.

A beruházások mindkét üzemet érintették: a hús- és panírüzemben kapacitásbővítő és csomagoláskorszerűsítő beruházások valósultak meg, valamint új technológiai berendezések beszerzésével a termékkínálat bővítésére is lehetőség nyílt. A mirelittermék szortimentet kiegészítették desszertekkel, így a gombóccal, a nudlival és a túrófánkkal.

A tejüzemben az idei évben a nádudvari „rögös” túró, és a túróból készített továbbfeldolgozott termékek gyártáskapacitását növelték meg. A szortimentet idén laktózmentes és sovány változatokkal bővítik.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Paradicsom-tájfajták árpádföldi honfoglalása

Mi is az a tájfajta, és miért próbáljuk meg a kertünkben termeszteni? Ez egy olyan kérdés, amivel nem tudtam volna mit kezdeni kb. 4 évvel ezelőtt, amikor még csak a piros fürtössel, a nagy befőzővel és a pici, akár sárga vagy egyéb színű koktélparadicsommal találkoztam. Azóta már több mint 20 paradicsom-tájfajta nő árpádföldi kertemben, és nincs megállás a gyűjtemény bővítésében.

Süssünk, főzzünk gyógynövénnyel

Kertünk gyógynövényeit érdemes megismerni az étkezéseinkben betöltött szerepük felől is, vannak ugyanis olyanok, amelyek fűszerek is egyben, ilyen a kakukkfű, a szurokfű, a fokhagyma. Néhány izgalmas és igen finom receptet ajánlunk most ahhoz, hogy a gyógynövények nagyobb teret kapjanak a konyhában is. Jó egészséget hozzá!

Dél-Afrikában is hódít a jövő élelmiszere

A rovarokat a jövő élelmiszerének tartják. Már kapható a belőlük készült liszt, valamint sós és édes csemegék. Néhány étterem kínálatában szerepel pár rovar-ínyencség; Dél-Afrikában pedig megnyílt az első étterem, ahol csak rovarokat szolgálnak fel.

Kecskesajt és „kőműveskézkrém”

Izerné Kiss Helga és családja 2008-ban vágott bele a núbiai kecskék tartásába és tenyésztésébe: foglalkoznak gidák értékesítésével, illetve kecsketejből készítenek joghurtot, túrót, túrókrémet, különböző félkemény sajtokat. Zalaszentgrót Csáford városrészének szőlőhegyén található portájukon termékkóstolóval, vásárlási lehetőséggel várják vendégeiket, és a kecskék megtekintése is sokak számára vonzó program.

A fiatalítás és a generációváltás is a célja az OMÉK szakmai programjainak

A szakmának is változatos programokat kínál a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK), amely a kiállítás négy napja alatt számos konferenciának és szakmai előadásnak biztosít helyszínt.

Ügyes kecskék

A sok látnivaló mellett, kecskeügyességi bemutatóval és erdei piaccal is várja az érdeklődőket a Budakeszi Vadaspark szeptember 15-én, vasárnap.

Csökkent a sertésvágások száma

Hosszú idő után, az idei első fél évben ismét csökkent a vágóhidak sertésvágásainak száma. Ezt részben az okozza, hogy a környező országokban - például az afrikai sertéspestis által sújtott Romániában - erősen megnőtt az élő állat iránti kereslet - írja pénteki számában a Világgazdaság.

Meddig hat? - Új ismeretterjesztő program és honlap az antibiotikum-rezisztencia elleni küzdelem jegyében

Az antibiotikum-rezisztencia világszerte egyre nagyobb gondot okoz a humán és az állategészségügy területén egyaránt. A probléma súlyosságát felismerve, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Agrárminisztériummal közösen elindította a „Meddig hat?” című ismeretterjesztő és szemléletformáló programot, valamint az ahhoz kapcsolódó tematikus honlapot.

A lefékező Európában is hasít a hazai kisker

Értékben 7,7 százalékkal bővült a napi fogyasztási cikkek magyarországi piaca 2019 második negyedévében.

Milyen Magyarország Legszebb Birtoka?

Gyümölcsös konténerekből összeállított, traktor húzta „kisvasúttal” jártuk be a Derecske határában található, madárcsicsergéstől hangos okoskertet, a Hajdú-bihari Bold Agro Kft. 110 hektáros alma- és 80 hektáros meggyültetvényét, amely az idén elnyerte a Magyarország Legszebb Birtoka címet.