Back to top

Előtérbe kerülnek a hústermékek a Nádudvarinál

Az utóbbi évek beruházásainak köszönhetően a tejtermékeink mellett a hús- és a mirelittermékek is egyre nagyobb arányt tesznek ki az árbevételünkön belül – mondta Volosinovszki János, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója abból az alkalomból, hogy a társaság hús- és panírüzeme fogadta a XIV. Coop Rally részvevőit Nádudvaron.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy hat év után ismét a Coop Rally egyik állomása lehetünk. Akkor a tejüzemünket kereste fel a rendezvény, ma pedig a húsüzemünket. Nagyon remélem, hogy ki tudunk lépni abból a régi megszokott szerepből, hogy a Nádudvari a tejüzemmel egyenlő, és most meg tudjuk mutatni az egyre erősödő másik lábunkat” – mondta Volosinovszki János, a Nádudvari Élelmiszer Kft. ügyvezető igazgatója, amikor a XIV. Coop Rally második napjának első állomásán fogadta a rendezvény részvevőit.

Míg korábban a tejtermékek adták a cég – tavaly a 10 milliárd forintos szintet is meghaladó – árbevételének nagy részét, mára a beruházásoknak, fejlesztéseknek köszönhetően a hús- és a mirelittermékek is egyre nagyobb arányt tesznek ki az összforgalmon belül.

A piacvezető terméküknek számító körözött mellett számos termékkategóriában (például a túró, a debreceni kolbász, a panírozott termékek, a mirelit gombócok terén) meghatározó piaci szereplőnek számít a cég. A vállalatnak számos területen szoros együttműködése van a Coop lánccal, több saját márkás terméket is gyártanak, így például a Coop kefirt, joghurtot, sajtkrémet, bécsi virslit, panírozott csirkecomb filét vagy panírozott trappista sajtot.

A 2017-ben elkezdődött technológiai korszerűsítési program keretében közel 2,9 milliárd forintos beruházást hajtott végre a társaság.

A beruházások mindkét üzemet érintették: a hús- és panírüzemben kapacitásbővítő és csomagoláskorszerűsítő beruházások valósultak meg, valamint új technológiai berendezések beszerzésével a termékkínálat bővítésére is lehetőség nyílt. A mirelittermék szortimentet kiegészítették desszertekkel, így a gombóccal, a nudlival és a túrófánkkal.

A tejüzemben az idei évben a nádudvari „rögös” túró, és a túróból készített továbbfeldolgozott termékek gyártáskapacitását növelték meg. A szortimentet idén laktózmentes és sovány változatokkal bővítik.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Több támogatásra lenne szükség a generációváltáshoz a mezőgazdaságban

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) Mezőgazdaság, vidékfejlesztés és környezetvédelem (NAT) szekciója október végén jelentést fogadott el „A KAP generációváltásra gyakorolt hatásának értékelése” címmel. A jelentés magyar előadóját a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (AGRYA) képviselője szakértőként segítette a munkában.

Szürkemarhákat is nevelnek a diákok

Tizenkét darab magyar szürke szarvasmarhával gyarapodott a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium tangazdasága a napokban.

Alig nőttek a mezőgazdasági termelői árak szeptemberben

Szeptemberben a mezőgazdasági termelői árak mindössze 1,1 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbiaknál.

A 2021-2027 időszakban is kiemelt figyelmet kap az élelmiszeripar

Az Agrárminisztérium már megkezdte a felkészülést a 2021-2027-es időszak fejlesztéseire az élelmiszeriparban – hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az Agóra konferencián Etyeken.

Zongorabillentyűkre váltott a Liszt borcsalád

A Szekszárdi borvidék meghatározó borászata a Twickel Szőlőbirtok, amelynek belépő borcsaládját Liszt Ferencről nevezték el, a zeneszerző családi kötődésére emlékezve. A fiataloknak szánt kilenc tagú borcsalád most arculatot váltott. Ipacs Géza grafikus az új címkéken már csak zongorabillentyűkkel jelezte a zenei kötődést, nagyobb hangsúlyt kapott a pincészet neve a levegős, modern címkén.

Hamisított mézekkel is neveztek a nemzetközi versenyre

Az idei, Montrealban megrendezett nemzetközi méhészeti kongresszuson, az Apimondia mézversenyén a mézeknek csaknem a felét kizárták. Ennek nem más volt az oka, mint hogy ezek hamisítványok voltak, vagy olyan szermaradványokat tartalmaztak, melyek nem megengedettek.

Továbbra is a tej a legjobb választás

A tej és a tejtermékek a kiegyensúlyozott táplálkozás részei, számos olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak megfelelő összetételben, amiket más forrásból nehéz pótolni. Számos kutatás alátámasztotta, hogy a tej olyan komplex ásványi anyag és vitamin forrás a szervezet számára, aminek a helyettesítése mindennapos odafigyelést igényel, ha valaki csökkenteni szeretné a fogyasztását.

November 1-jétől karantén károsító az úgynevezett Jordán vírus az EU-ban

Az e napon hatályba lépett rendelet értelmében az Európai Unió területén felderített vírusfertőzési eseteket kötelező jelenteni. A Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV) bejutását, terjedését megakadályozandó speciális intézkedések bevezetésére van szükség a paradicsom- és paprikatermesztésbe, tette közzé a hírt a FuitVeB a Holland Élelmiszerbiztonsági és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NVWA) nyomán.

Néhány egyetemista rájött, hogyan lehet "műmézet" készíteni méhek nélkül

Az Izraeli Műszaki Egyetem (Technion) diákjai kifejlesztettek egy új technológiát, amellyel méhek közreműködése nélkül készítettek mézhez nagyon hasonló terméket egy genetikailag módosított baktérium felhasználásával.

Kecsketartók figyelem! Most kell beadni de minimis kérelmeket

A kecsketenyésztőknek december 10-ig lehet benyújtani az anyakecske-tartás után igényelhető de minimis támogatási kérelmüket – figyelmeztet a szakmai szövetség.