Back to top

Megkóstolták, ízlett!

Az Agrármarketing Centrum a Bábolnai Gazdanapokon is népszerűsítette az alma- és a halfogyasztást. A látogatók kóstolhattak friss almaszeleteket, almacsipszet és szűrt almalevet. A füstölt afrikai harcsafilé pedig szeletekben, valamint füstölt halpástétom formájában került a szendvicsekre.

Fotó: Csatlós NOrbert

Ha több almát fogyasztunk, azzal nemcsak az egészségünket védjük, hanem a hazai almatermelést is támogatjuk.

Ezt szem előtt tartva már évek óta meghirdeti az AMC az almanépszerűsítő kampányt, rendezvényeken, üzletekben kóstoltatják a gyümölcsöt különböző formában.

Újdonság erejével hatott az almachipsz
Fotó: Csatlós NOrbert
Bábolnán az almából a csipsz volt a legkevésbé ismert, de szinte mindenkinek ízlett, így ha találkoznak a termékkel a boltokban, most már bátrabban teszik a kosaraikba, erősítette meg az egyik látogató.

Fotó: Csatlós NOrbert

Az édesvízi halfogyasztás ösztönzésére az AM MAHOP irányító hatósága megbízásából indított európai uniós kampány hét évig tart.

Az a cél, hogy a magyar lakosság legalább hetente kétszer iktassa be az étkezésébe a halat.

MMG - Megkóstolták, ízlett!

 

AMC standján nem csak kóstoltatták a halat, hanem fontos információs anyaggal is ellátták az érdeklődőket, de csak az után, ha néhány kérdésre helyes választ adtak. Ehhez a szemfülesek „puskázhattak” a pulton elhelyezett illusztrációkból. Nem titkolt cél volt ugyanis, hogy ne csak megkóstolják a finomságokat, hanem az ismereteiket is bővítsék.

A tájékoztatás is fontos
Fotó: Csatlós NOrbert

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Ezért nem szabad kidobni az alma héját!

Ha szeretnénk maximálisan kihasználni az alma jótékony hatását, ne dobjuk ki a héját, tele van értékes tápanyagokkal. És így még felesleges hulladékot sem termelünk.

Katasztrofális munkakörülmények a német vágóhidakon

Az Észak-Rajna-Vesztfáliai vágóhidakon számos súlyos szabálytalanságot tártak fel a munkavédelmi ellenőrzések során – számol be róla a Süddeutsche Zeitung.

Rövid a határidő, ne késlekedjenek a hiánypótlással!

A Magyar Államkincstár (MÁK) megküldte valamennyi érintett baromfitermelőnek az idei állatjóléti támogatások első negyedéves kifizetési kérelmeihez kapcsolód hiánypótlási felhívásokat. A dokumentumok pótlására nincs sok idő – figyelmeztet a szakmai szervezet.

Idén 400 milliárd lehet az agrárberuházás

Jól növekszik a kkv-hitelállomány, ezen belül pedig egyre jelentősebb az agrárvállalkozások hitelfelvételi kedve – hangzott el csütörtökön az Erste Bank rendezvényén Hajmáson. Az eseményen díjazták a bank hűséges somogyi ügyfeleit is.

Legyen minden nap mézes nap!

Eredetileg kimondottan a hazai mézfogyasztást ösztönző kampány elindításáról szólt volna az október 17-én Budapesten, a Mezőgazdasági Múzeumban rendezett sajtótájékoztató, de mint kiderült, sokkal több témát érintett a rendezvény.

Új stratégiával teljes körű mezőgazdasági megoldásokat kínál a BASF

Új fejezet nyílt a BASF életében, amikor megvásárolta a Nunhems nemesítőcéget – növényvédőszer-gyártóból a teljes mezőgazdasági palettát lefedő fejlesztő vállalattá vált, új átfogó stratégiával, mondta a hollandiai Nunhemben rendezett nemzetközi sajtókonferencián Vincent Gros, a BASF Mezőgazdasági megoldások üzletágának vezetője.

Zoltán megérdemelt pihenését tölti Szudánban, miután párjával három fiókát felnevelt

Közel egy hónapos utazással, 5100 kilométer repülés után október elején Szudánba érkezett az egyetlen jeladós gemenci fekete gólya.

Mitől repedt a kápiapaprika? Szó szerint, nem elég rugalmasak az időjáráshoz

A kápiapaprika egész évben keresett termék. Hazánkban még mindig zömmel szabadföldön termesztik, bár egyre többen költöztetik be a fűtetlen sátrakba. Az idén azonban sokan panaszkodtak, hogy akár 30-40 százalék is lehetett az érett repedt bogyók aránya.

Államtitkár: tananyagfejlesztésre van szükség

Magyarországnak aktívan kell alakítania az agrártechnológiai forradalmat, ennek érdekében pedig korszerűbb tudást kell átadni az agrár-felsőoktatásban – jelentette ki Feldman Zsolt egy az agrárdigitalizációról szóló konferencián.

Minden kilencedik ember éhezik a világon

A FAO október 16-án tartja az Élelmezési Világnapot. Ezen a napon világszerte, mintegy 150 országban különböző rendezvényekkel hívják fel a figyelmet az éhezésre, az élelmezésbiztonságra, és arra, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű, egészséges táplálék is fontos. Az éhezésről folytatott nemzetközi diskurzus egyre inkább a táplálkozás és az élelmiszer­ellátó rendszerek átalakításáról szól.