Back to top

Megkóstolták, ízlett!

Az Agrármarketing Centrum a Bábolnai Gazdanapokon is népszerűsítette az alma- és a halfogyasztást. A látogatók kóstolhattak friss almaszeleteket, almacsipszet és szűrt almalevet. A füstölt afrikai harcsafilé pedig szeletekben, valamint füstölt halpástétom formájában került a szendvicsekre.

Fotó: Csatlós NOrbert

Ha több almát fogyasztunk, azzal nemcsak az egészségünket védjük, hanem a hazai almatermelést is támogatjuk.

Ezt szem előtt tartva már évek óta meghirdeti az AMC az almanépszerűsítő kampányt, rendezvényeken, üzletekben kóstoltatják a gyümölcsöt különböző formában.

Újdonság erejével hatott az almachipsz
Fotó: Csatlós NOrbert
Bábolnán az almából a csipsz volt a legkevésbé ismert, de szinte mindenkinek ízlett, így ha találkoznak a termékkel a boltokban, most már bátrabban teszik a kosaraikba, erősítette meg az egyik látogató.

Fotó: Csatlós NOrbert

Az édesvízi halfogyasztás ösztönzésére az AM MAHOP irányító hatósága megbízásából indított európai uniós kampány hét évig tart.

Az a cél, hogy a magyar lakosság legalább hetente kétszer iktassa be az étkezésébe a halat.

MMG - Megkóstolták, ízlett!

 

AMC standján nem csak kóstoltatták a halat, hanem fontos információs anyaggal is ellátták az érdeklődőket, de csak az után, ha néhány kérdésre helyes választ adtak. Ehhez a szemfülesek „puskázhattak” a pulton elhelyezett illusztrációkból. Nem titkolt cél volt ugyanis, hogy ne csak megkóstolják a finomságokat, hanem az ismereteiket is bővítsék.

A tájékoztatás is fontos
Fotó: Csatlós NOrbert

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kinek a húsos, kinek a zsíros: házias ízekkel jövedelmezőbb a vállalkozás

Horváth Zoltán szerint a hozzáadott munka jelenti az igazi értéket, és úgy találta, hogy ez a sertésfeldolgozásra is igaz. Ugyanis amikor különböző termékeket készített a húsból, jövedelmezőbbnek bizonyult a vállalkozás.

Így metsszük az almafát, ha jó termést akarunk

Tavasszal két hibát is elkövethetünk, ha almafánk van: az egyik, hogy nem metsszük meg, a másik pedig, hogy nagyon megmetsszük - szögezi le Szili Ferenc a Nébih Pölöskei Fajtakísérleti Állomásának vezetője, akinek a segítségével most videón is bemutatjuk az almafa metszését, hogy segítsük a hobbikertészek vagy éppen a szakemberek tavaszi, kerti munkáját.

Véleményeket vár az Európai Bizottság

A fenntartható élelmiszer-rendszerek kialakításával kapcsolatos véleménynyilvánítást tesz lehetővé az Európai Bizottság.

Válsághelyzetben a bio

A koronavírus miatt a kínai fogyasztók távol maradnak a helyi piacoktól, ami erős igényt teremtett Új-Zéland bioalmája iránt. Az ausztrál térség legnagyobb bioalma-termelője, a Bostock New Zealand nemrég minden eddiginél nagyobb almaszállítmányt vitt légi úton Kínába.

Magyarország legnagyobb pálinkabemutatója Gyulán

Gyulán szervezik meg Magyarország legnagyobb pálinkabemutatóját, az április 24-én kezdődő rendezvényen többek között az alma és csonthéjas termésű, vadontermő és bogyósgyümölcsökből készült, valamint a szőlő- és tönkölypálinkákat készítő szeszfőzdék szakmai elismerésben részesülhetnek - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hatalmas pontyot keres a Nébih - horgászok segítségét kérik

A horgászok segítségét kéri a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata egy, korábban a Gyékényesi kavicsbánya-tavakból többször megfogott ponty jelenlegi élőhelyének maghatározásában.

A Szent István Egyetem is segíti az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság munkáját

A Szent István Egyetem (SZIE) is felkerült az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) nemzetközi listájára, az együttműködés értelmében az Egyetem több szakterületen is segíti az Európai Unió tudományos szervezetének munkáját.

A magas díjak miatt csökkent az élelmiszerautomaták száma

Mintegy hatvan százalékára esett a korábbi harmincötezerről az elmúlt másfél évben az élelmiszerautomaták száma a Nemzeti Automata Szövetség (NASZ) adatai szerint, ezért többek között azt javasolják, hogy a felügyeleti díjat az online pénztárgépek adatátviteli díjával megegyező szintre mérsékeljék - írja hétfői számában a Magyar Hírlap.

Kevesebb élelmiszerhulladék

A Countdown áruházlánc által 2017-ben bevezetett The Odd Bunch kezdeményezés elindítása óta az új-zélandiak 500 tonna szépséghibás terméket fogyasztottak. Emily King élelmiszer-fenntarthatóság szakértő szerint a fogyasztóban a szabálytalan vagy torz formájú gyümölcsök fölkínálásán keresztül tudatosítható, hogy az étel tökéletes külleme nem létszükséglet.

Miért iszunk tejet?

Hogyan tett szert az emberiség a tej feldolgozásának képességére és miért? Eredetileg az emberi faj nem volt képes az állati tej megemésztésére, nem úgy, mint napjainkban, amikor is a tejtermelés az egyik vezető ágazata a modern kori mezőgazdaságnak. Vajon miért alakult úgy az emberi evolúció, hogy képesek lettünk tejet inni?