0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A traktorvezetés öröme

Az idei Bábolnai Gazdanapok egyik különlegessége, hogy az Agrotec Kft. traktor-tesztvezetési lehetőséget biztosított a látogatók számára, továbbá egy úgynevezett „dühöngővel” várta a rakodógép-kezelőket, akik itt kipróbálhatták az újdonságokat.

Mivel is lehet megfogni egy fiatalt, hogy nagyobb érdeklődést mutasson a mezőgazdaság iránt? Az erőszak itt biztosan nem pálya, a kényszerűség – tapasztalatból mondom – mindig ellenállást szül.

youtube://v/TqiJVbSUWA8

Próbáljuk meg inkább más oldalról megközelíteni a témát.

Olyan lehetőséget kell kínálni, ami megfogja a 21. század ifjúságát, s ezáltal az agrárium is trendivé válik.

Nem könnyű feladat, pedig a díszletek adottak a sikerhez. Egy mai fiatal számára a gépek, a kütyük természetes részei az életüknek. Mi kell más, mint megismertetni velük a mezőgépészet vívmányait, amelyek – mint tudjuk – az űrtechnikával vetekednek. A két centi pontosságú GPS, az automata kormányzás, az LCD monitor, a joystick, mind csak varázslatosabbá teszi a többszáz lóerős monstrumok könnyed kezelését.

Az idei Bábolnai Gazdanapok egyik különlegessége, hogy az Agrotec Kft. traktor-tesztvezetési lehetőséget biztosított a látogatók számára, továbbá egy úgynevezett „dühöngővel” várta a rakodógép-kezelőket, akik itt kipróbálhatták az újdonságokat. Ráadásul a pénteki nap az iskolásoké volt.

Mintegy háromszázan jelentkeztek az egyedülálló lehetőségre, így a két erőgép – New Holland és Case IH – egyenként százötvenszer fordult az erre kialakított pályán.

Az Agrotec gépkezelője és – talán – a jövő traktorosa közös élményként élték meg a gyakorlatot. Ám nem csak a tinédzserek voltak lelkesek, ovisok és kisiskolások – természetesen szülői felügyelet mellett – próbálhatták ki, milyen is, amikor nem a szőnyegen tologatják kedvenc gépüket, hanem testközelből ismerkedhetnek velük. Ennél pedig korábban nem kezdhetjük el megszerettetni a jövő nemzedékével a mezőgazdaságot.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu