0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A Fliegl felvásárolta a szerves­trágya-szórási vil­ágrekordot is tartó Brochard pótkocsigyárat

Július elején jött létre az adás-vételi szerződés a német Fliegl Agrartechnik és a francia Brochard Constructeur között, a francia pótkocsi gyár átvételéről.

A franciaországi Beaulieu-sous-la-Roche-ban üzemelő, 1946-ban alapított Brochard pótkocsigyártó a nagy teljesítményű szervestrágyaszóró-, kiközelítő-átrakó és billenőszekrényes pótkocsijairól vált ismertté Nyugat-Európában. Főleg tridem és quatro futóműves pótkocsikat gyárt nagy (250-500 LE) teljesítményű traktorokhoz. Legnagyobb kapacitású szervestrágya-szórójuk 50 tonna hasznos teherbírású.

A jelenlegi szerves­trágya-szórási vil­ágrekordot is egy ilyen kocsijuk állította fel, amely egy New Holland csuklós kormányzású T 9.450 traktorral vontatva 24 óra alatt 4217 tonna szerves trágyát juttatott ki 221,8 hektárra.

Josef Fliegl CEO elnök szerint a nagy kapacitású szegmensben bővül a jövőben a Fliegl kínálata, de megtartják a Brochard márkanevet is. A szervestrágya-szóró pótkocsikhoz ezután a Fliegl szállítja majd a különböző szórószerkezeteket. A Fliegl dílerhálózatában ez­után megjelennek a Brochard termékek is. Az első közös fejlesztésű pótkocsik az idei hannoveri Agritechnicán mutatkoznak be.

youtube://v/fEYIeeyg9s8

 

Forrás: Eilbote 2019/29/Magyar Mezőgazdaság