0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Földi irányítású légi permetezés

A Bábolnai Gazdanapok keretében az innovatív technológiai megoldások képviseletében drónbemutatót is megtekinthettek az érdeklődők az Agro-Way Kft. jóvoltából.

Jellegzetes zümmögő hang üti meg a bámészkodók fülét. Semmi kétség, drón emelkedik a horizont fölé, majd kecsesen lebeg, s beindítva a permetező fúvókákat, elsiklik a talaj felett.

Olyasféle forradalmian új dolog a drón, mint amikor a lovakat felváltották a traktorok. Ezek a gépek képesek arra, hogy berepülve a területet, az összes információt összegyűjtsék. Így például a műtrágya-, víz igényt és a kártevőket is elemzik. 

A drónok néhány területen már bizonyították hasznos mivoltukat és tették egyszerűbbé az addig költségesen, csak sok kompromisszummal megoldható feladatokat.

Most a mezőgazdaság résztvevőin a sor, hogy felismerjék ezen gépek előnyeit és sikerrel alkalmazzák gazdaságuk fejlesztésére.

youtube://v/guZ_FoKhzMo

 

A Bábolnai Gazdanapok keretében az innovatív technológiai megoldások képviseletében drónbemutatót is megtekinthettek az érdeklődők az Agro-Way Kft. jóvoltából. A cég amerikai és kínai gyártmányú permetező drónjait olyan területeken is hatékonyan alkalmazhatók, ahol a bevált módszerek csődöt mondanak.

Meredek szőlőültetvény vagy sűrű lombú gyümölcsös nem jelentenek akadályt ezeknek a gépeknek a permetszerek kijuttatásakor.

A drónokkal való növényvédelem olcsóbb, mint a hagyományos permetezés -mondják a szakértők. Emellett nagy előnye, hogy a GPS koordináták segítségével ott és akkor lehet velük dolgozni, amikor a termelő szeretné.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu