0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Éttermekké és lakásokká alakítják az egykori gazdasági üzemet

A Kelet-angliai Worlaby nevű faluban áll az az 1800-as években épült gazdaság, amely igencsak megragadta egy brit tervezőcsapat fantáziáját: az eredeti funkcióját jó ideje elvesztett, jobbára csak raktározásra használt épületegyüttest egy nagy, üzletekből és lakásokból álló létesítménnyé tervezik átalakítani, igazodva a környék kerékpárosainak igényeihez.

A brit sajtóban olvasható, az illetékes önkormányzat tervezőbizottsága jóváhagyta az elképzelés mögött álló B&P Truelove nevű tervezőcsapat kérelmét, mindez ugyanakkor a helyi lakosokat sem hagyta hidegen. Egy környékbeli plébánia közleményében például az áll, hogy egy ekkora léptékű fejlesztés nem való egy kis faluba, így fenntartásokkal kezelik a beruházást. A helyiek leginkább attól tartanak, az átalakításokkal jelentősen megnőne a településen átmenő forgalom, ez pedig a falu általános iskolájának diákjai biztonsága miatt is aggályos. 

A beruházók ugyanakkor azt hangsúlyozzák: a terveikkel távolról sem az autósok javát, sokkal inkább a kerékpározókét igyekszenek szolgálni.

A környékbéli kerékpáros útvonalhoz kapcsolódva alakítanak majd ki ugyanis az egykori farmon a többi között egy kerékpárboltot, egy kávézót, egy éttermet, valamint harminchét lakást is; a beruházással tizenkilenc teljes munkaidős munkahelyet hoznak létre.

„Az üzletek úti célként, illetve állomásként szolgálhatnak a jövőben a kerékpárosok számára, akiket a környékbeli településeket összekötő kerékpárutakon jöhetnek majd el ide” – emelte ki a tervezőcsapat egyik munkatársa.

A munkálatok elején lebontják a gazdaság acélszerkezetű pajtáit, helyükön személyzeti parkolót alakítanak ki. Ezt követően egyes épületegységeket – összesen tizenegyet – házakká, illetve üzletekké alakítanak át, további huszonhat ingatlant pedig ezek elkészülte után húznak majd fel.

Forrás: grimbsbytelegraph.co.uk