Back to top

Éttermekké és lakásokká alakítják az egykori gazdasági üzemet

A Kelet-angliai Worlaby nevű faluban áll az az 1800-as években épült gazdaság, amely igencsak megragadta egy brit tervezőcsapat fantáziáját: az eredeti funkcióját jó ideje elvesztett, jobbára csak raktározásra használt épületegyüttest egy nagy, üzletekből és lakásokból álló létesítménnyé tervezik átalakítani, igazodva a környék kerékpárosainak igényeihez.

A brit sajtóban olvasható, az illetékes önkormányzat tervezőbizottsága jóváhagyta az elképzelés mögött álló B&P Truelove nevű tervezőcsapat kérelmét, mindez ugyanakkor a helyi lakosokat sem hagyta hidegen. Egy környékbeli plébánia közleményében például az áll, hogy egy ekkora léptékű fejlesztés nem való egy kis faluba, így fenntartásokkal kezelik a beruházást. A helyiek leginkább attól tartanak, az átalakításokkal jelentősen megnőne a településen átmenő forgalom, ez pedig a falu általános iskolájának diákjai biztonsága miatt is aggályos. 

farm.jpg

A kép illusztráció
A beruházók ugyanakkor azt hangsúlyozzák: a terveikkel távolról sem az autósok javát, sokkal inkább a kerékpározókét igyekszenek szolgálni.

A környékbéli kerékpáros útvonalhoz kapcsolódva alakítanak majd ki ugyanis az egykori farmon a többi között egy kerékpárboltot, egy kávézót, egy éttermet, valamint harminchét lakást is; a beruházással tizenkilenc teljes munkaidős munkahelyet hoznak létre.

„Az üzletek úti célként, illetve állomásként szolgálhatnak a jövőben a kerékpárosok számára, akiket a környékbeli településeket összekötő kerékpárutakon jöhetnek majd el ide” – emelte ki a tervezőcsapat egyik munkatársa.

A munkálatok elején lebontják a gazdaság acélszerkezetű pajtáit, helyükön személyzeti parkolót alakítanak ki. Ezt követően egyes épületegységeket – összesen tizenegyet – házakká, illetve üzletekké alakítanak át, további huszonhat ingatlant pedig ezek elkészülte után húznak majd fel.

Forrás: 
grimbsbytelegraph.co.uk

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Napfényt pótló tojás

Tél végére nagyon sokan szenvednek D-vitamin hiányban. Az Egyesült Királyság vezető tojásmárkájának forgalmazója, a Happy Egg Co a hiánypótlás egyik legjobb természetes forrására, a tojásra hívja fel legújabb TV-kampányában a nézők figyelmét.

A hamisítások miatt bajban vannak a termelők

A Német Méhészújság kisebb csokorba szedte a méz hamisításának és a mézzel kapcsolatos csalásoknak a legkirívóbb eseteit. Egyértelmű, hogy ez ellen nagyon komolyan fel kellene lépniük a hatóságoknak. Döbbenetes, hogy bár évek óta tudnak ezekről, és a nemzeti méhész egyesületek folyamatosan keresik meg az illetékeseket, mégis nagyon lassan érhető el érdemi változás az EU-s szabályozásban.

Kétmilliárd forintból fejlesztenek a Pápai Hús Kft.-nél

Kétmilliárd forintból korszerűsödik a húsfeldolgozás és a csomagolás a Pápai Hús Kft.-nél. A tavaly megkezdett fejlesztés jövő év tavaszán zárul, melynek révén idén átlagosan mintegy huszonöt százalékkal nő a termelés - tájékoztatta kedden az MTI-t a cég ügyvezetője.

Érkezik az egészségesebb fehér kenyér? A rák, a cukorbetegség és az elhízás kockázatát is csökkentheti

Öt éven belül a boltok polcaira kerülhet az egészségesebb fehér kenyér, a tudósok ugyanis felfedezték, hogyan duplázható meg a rosttartalma.

ITM-államtitkár: hétfőtől lehet jelentkezni az Irinyi tervre

A magyar iparvállalatok technológiai és energiahatékonysági fejlesztéseit támogató Irinyi tervre hétfőtől lehet pályázni - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Hetven éves a gyümölcskutatás Újfehértón

Azért jöttünk Újfehértóra, hogy tisztelegjünk a kutatóállomáson dolgozó kutatók teljesítménye előtt, mondta köszöntőjében Nagy István agrárminiszter a NAIK Gyümölcs- és Dísznövény-termesztési Kutatóintézet alapításának 70 éves évfordulóján. A város polgármestere, Hosszú József bejelentette, hogy az Újfehértói fürtös meggy városává kívánják tenni a települést, hogy az utcák újra meggyfákkal népesüljenek be.

Évszázados éttermek, ahol ma is vacsorázhatunk

Szívesen vacsorázna Mozart, Napóleon, esetleg Toulouse Lautrec törzshelyén? Megmutatjuk Európa tíz legrégebbi éttermét, amelyekbe ma is elkölthetünk egy ebédet, vagy vacsorát.

Tovább bővít az AfriAg

Új kamionokat és hűtőköcsikat vásárol az AfriAg brit mezőgazdasági befektető cég, miután új afrikai agrárlogisztikai szerződéseket kötött. A beruházás jól jelzi, hogy a fekete kontinensen egyre élénkebb mezőgazdaság, és ehhez kapcsolódó logisztikai ágazat van jelen.

Megújul a két legnépszerűbb börzsönyi kisvasút

Még kényelmesebben utazhatnak a kirándulók a Börzsönyben, mert idén a 10 kilométer hosszú Királyréti Erdei Vasút és a 4 kilométeres Kemencei Erdei Múzeumvasút is megújul. A fejlesztések több szervezet együttműködésével valósulnak meg.

Brexit: bizakodó kormány, szkeptikus gazdák

A brit kormány az országnak az Európai Unióból történő kiválása után meg kíván válni a közös agrárpolitika keretében kialakított bürokráciától és nagyobb pénzügyi támogatással tervezi elismerni többek között a gazdák környezetbarát kezdeményezéseit. Vannak persze bírálatok és kétségek is, elsősorban az élelmiszer-biztonsággal és a kereskedelemmel kapcsolatban.