0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Gschwindt Márk: Feledhetetlen pillanat

Gschwindt Márk a Somogy megyei Böhönyén nőtt fel, ott került közel a természethez. Jelenleg Kaposváron él családjával, egy gyönyörű kislány édesapja. A természetfotózás rejtelmeivel és szépségével másfél éve ismerkedett meg, és mára mindennapjainak a részévé vált.

Bár a hobbija, hivatásként tekint rá. Leginkább a vadászható vadfajok, közülük is a szűkebb hazájában élő, méltán híres gímszarvas áll hozzá a legközelebb, amelyet Somogy megye egyik kincsének tart.

„Február egyik nagyon hideg, ködös, szürke hajnalán fotózni indultam az erdőbe. Egy nagyon hangulatos tisztás sarkába ültem ki, azzal a szándékkal, hogy a nappali pihenőhelyükre visszaváltó szarvasokat megörökíthessem.

Már 2-3 órája várakoztam, és mivel egyre jobban átfáztam, azon gondolkodtam, hogy lassan hazaindulok, mikor az egyre ritkuló ködben föltűntek a gímszarvasok.

Nagyon messze voltak tőlem, így a köd leple alatt elkezdtem lopni a távolságot. Egész közel férkőztem hozzájuk, s arra számítottam, hogy a mellettem lévő nyiladékon átvágva folytatják útjukat, így készíthetek róluk pár képet. De nem így történt, a tisztás másik felén lévő fiatal tölgyes felé vették az irányt. Sikerült megfigyelnem, hogy pontosan hol váltanak be, így három nap múlva visszatértem. A kis tölgyes másik felén várakoztam, azt gondolván, hogy így nagy valószínűséggel velem szembe jönnek majd a szarvasok. Aznap sokkal enyhébb idő volt, s az előbújó nap sugarai néha-néha megvilágították az előttem elterülő avart. Hirtelen motoszkálás ütötte meg a fülem, de hamar kiderült, hogy egy róka a tettes. Pár perc múlva ismét zajt hallottam, majd hosszú lábakat vettem észre, melyek egyenesen felém tartottak. A két fiatal szarvasbika 30 méterre állt meg előttem, ez lehetőséget adott pár kép készítésére. Hosszas mélázást követően, hozzám egészen közel, nyugodtan továbbsétáltak. Feledhetetlen pillanat volt.”

Forrás: A Mi Erdőnk