Back to top

Díjátadó az Országházban

Az Országház Felsőházi termében a Gazdaság Ünnepén átadták az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit. A szeptember 10-ei rendezvényen 60 pályázó 67 pályázata érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet. A díjazottak között kis- és középvállalkozók, valamint nagyvállalkozások is megtalálhatóak, de szabadalmakkal rendelkező egyéni vállalkozó is kitüntetést kapott.

Fotó: Csatlós Norbert

Az ünnepségen beszédet mondott, valamint kitüntetéseket adott át Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, Farkas Sándor Agrárminisztérium miniszterhelyettese, Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért felelős államtitkára, valamint Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot idén a DIAMOND Szervezőiroda Bt., a Hajnal Húskombinát Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft., valamint az erdélyi SSM & SIU Kft. valósította meg.

Fotó: Csatlós Norbert

Immáron második alkalommal került átadásra az Érték és Minőség Nagydíj, idén is az Országházban. Az esemény és a pályázat lényegi célja, hogy a győztes pályázókat biztosítsa áruinak, termékeinek maga színvonaláról, emellett a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű áruk és termékek előállítást ösztönözze.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati rendszer alapítója beszédében elmondta, hogy a gazdasági életben egyre nagyobb a szerepe azoknak a megkülönböztető védjegyeknek, amelyek a főképpen a kiemelkedő eredményekre hívják fel a figyelmet. Kihangsúlyozta, hogy jelenleg 116 különféle vállalkozás 221 pályázata tartozik a védjegyhasználóik közé.

Latorcai János, a rendezvény fővédnöke kiemelte, hogy az Érték és Minőség Nagydíj védjegye igazolja a kimagasló minőséget, és mindeközben szimbolikus közösségvállalást is kínál a hazai és Kárpát-medencei magyar termelőkkel.

Fotó: Csatlós Norbert
Farkas Sándor szerint egyre népszerűbbek lettek a fogyasztók körében a hazai termékek. „Ehhez az eredményhez szükség volt arra is, hogy a vállalkozások számára a legfontosabb fokmérő a minőség legyen.” - tette hozzá a miniszterhelyettes.

Véleménye szerint legyünk büszkék az általunk termelt értékekre, ismerjük el a legkiválóbbakat, és mutassuk meg, hogy a magyar vállalkozások áldozatos munkájukkal milyen kiemelkedő eredményeket érnek el.

Kelemen Hunor kiemelte a 7 erdélyi pályázó sikerét is, miszerint Erdély története is: a hité, az akaraté. és a bizalomé, ami arról szól leginkább, hogy ahol ezek az értékek találkoznak, ott építkezés lesz. Hozzátette, reményei szerint egyre többen lesznek azok, akik teret adnak az új és innovatív ötleteknek, beruházásokat keresnek ügyüknek, a munkateremtéssel pedig vonzóvá teszik az otthont a felnövekvő nemzedékek számára.

A pályázat nyertesei kiérdemelték a az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet, valamint annak Tanúsító Védjegy használatát. A díj mellé járó oklevelet Balázs Károly és Sárkány Gábor grafikus művészek alkották, az Érték és Minőség Nagydíj trófeákat pedig a pályázatkiíró emblémájával díszített, a Hollóházi Porcelángyár Kft. alkotógárdája készítette el.

Fotó: Csatlós Norbert

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A 2021-2027 időszakban is kiemelt figyelmet kap az élelmiszeripar

Az Agrárminisztérium már megkezdte a felkészülést a 2021-2027-es időszak fejlesztéseire az élelmiszeriparban – hangsúlyozta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az Agóra konferencián Etyeken.

Az alma a nyerő

Az optimisták szerint a beregi táj hamarosan a határ mindkét oldalán egységes arcot mutat. Merész álmainkban a térség mindkét részén szakszerűen gondozott, bőven termő gyümölcsösök húzódnak majd, és a jövőben ilyenek alkotják a kultúrtáj jelentős részét. Természetesen sok még a teendő, mire eljutunk idáig, rengeteg kihívással kell szembenézni, állítják a kárpátaljai gazdák.

Hamisított mézekkel is neveztek a nemzetközi versenyre

Az idei, Montrealban megrendezett nemzetközi méhészeti kongresszuson, az Apimondia mézversenyén a mézeknek csaknem a felét kizárták. Ennek nem más volt az oka, mint hogy ezek hamisítványok voltak, vagy olyan szermaradványokat tartalmaztak, melyek nem megengedettek.

Az alföldi erdészek eredményes munkája is hozzájárul az erdők fennmaradásához

Az Alföldön dolgozó erdész közösségnek a történelem során kedvezőtlenebb természeti körülmények között is sikerült komoly eredményeket elérniük. De a mai kor alföldi erdei sem maradnának fenn az ott dolgozó erdőgazdálkodók munkája nélkül - mondta el Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár az Alföldi Erdőkért Egyesület 2019. évi kutatói napján Lakiteleken.

Magyarország a vidékfejlesztés terén is segíti a Nyugat-Balkán európai integrációját

A Délkelet-Európai Regionális Vidékfejlesztési Állandó Munkacsoport (RRD SWG) minden évben magas szintű ülést tart a régió országainak tárcavezetőivel. Az idei ülésre november 12-én került sor a koszovói Mezőgazdasági, Erdészeti és Vidékfejlesztési Minisztérium szervezésében, Pristinában, ahol az Agrárminisztériumot Kis Miklós vidékfejlesztésért felelős államtitkár képviselte.

Néhány egyetemista rájött, hogyan lehet "műmézet" készíteni méhek nélkül

Az Izraeli Műszaki Egyetem (Technion) diákjai kifejlesztettek egy új technológiát, amellyel méhek közreműködése nélkül készítettek mézhez nagyon hasonló terméket egy genetikailag módosított baktérium felhasználásával.

Újabb 2,4 milliárd forint támogatás a kisvállalkozások munkahelyteremtésére

Mintegy 150 vállalkozás összesen 2,4 milliárd forint támogatást nyert el a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtését segítő programban, ez 3000 munkahely létrehozásához vagy megőrzéséhez járul hozzá - jelentette be Varga Mihály.

Bárki elérheti a hiánypótló új adatbázist

Elkészült Magyarország ökoszisztéma alaptérképe, amely hazánk természeti rendszereinek állapotát mutatja be bárki számára hozzáférhető módon. Az adatbázis az Európai Unió Biológiai Sokféleség Stratégia 2020 célkitűzéseinek hazai megvalósítását célzó projekt részeként, számos hazai intézmény részvételével jött létre.

Stratégiai megállapodást kötött az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

A hazai agrár- és élelmiszerszektor erősítése, érdekeinek érvényesítése csak egy széleskörű társadalmi összefogás keretében valósulhat meg – jelentette ki Nagy István Agrárminiszter az agrártárca és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Között létrejött partnerségi megállapodás aláírását követően, hétfőn, Budapesten.

A kormány 100 millió forinttal segíti a kóbor ebek ivartalanítását

Magyarországon jelenleg az egyik legnagyobb probléma a kóbor ebek magas száma, melyet a nem kívánt szaporulatok megelőzésével, az ivartalanítás támogatásával lehet a legelfogadhatóbb módon csökkenteni. A kormány elkötelezett amellett, hogy a programnak köszönhetően újabb mérföldkőhöz érkezzünk az állatvédelem és a felelős állattartás terén.