Back to top

Díjátadó az Országházban

Az Országház Felsőházi termében a Gazdaság Ünnepén átadták az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit. A szeptember 10-ei rendezvényen 60 pályázó 67 pályázata érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet. A díjazottak között kis- és középvállalkozók, valamint nagyvállalkozások is megtalálhatóak, de szabadalmakkal rendelkező egyéni vállalkozó is kitüntetést kapott.

Fotó: Csatlós Norbert

Az ünnepségen beszédet mondott, valamint kitüntetéseket adott át Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, Farkas Sándor Agrárminisztérium miniszterhelyettese, Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért felelős államtitkára, valamint Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot idén a DIAMOND Szervezőiroda Bt., a Hajnal Húskombinát Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft., valamint az erdélyi SSM & SIU Kft. valósította meg.

Fotó: Csatlós Norbert

Immáron második alkalommal került átadásra az Érték és Minőség Nagydíj, idén is az Országházban. Az esemény és a pályázat lényegi célja, hogy a győztes pályázókat biztosítsa áruinak, termékeinek maga színvonaláról, emellett a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű áruk és termékek előállítást ösztönözze.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati rendszer alapítója beszédében elmondta, hogy a gazdasági életben egyre nagyobb a szerepe azoknak a megkülönböztető védjegyeknek, amelyek a főképpen a kiemelkedő eredményekre hívják fel a figyelmet. Kihangsúlyozta, hogy jelenleg 116 különféle vállalkozás 221 pályázata tartozik a védjegyhasználóik közé.

Latorcai János, a rendezvény fővédnöke kiemelte, hogy az Érték és Minőség Nagydíj védjegye igazolja a kimagasló minőséget, és mindeközben szimbolikus közösségvállalást is kínál a hazai és Kárpát-medencei magyar termelőkkel.

Fotó: Csatlós Norbert
Farkas Sándor szerint egyre népszerűbbek lettek a fogyasztók körében a hazai termékek. „Ehhez az eredményhez szükség volt arra is, hogy a vállalkozások számára a legfontosabb fokmérő a minőség legyen.” - tette hozzá a miniszterhelyettes.

Véleménye szerint legyünk büszkék az általunk termelt értékekre, ismerjük el a legkiválóbbakat, és mutassuk meg, hogy a magyar vállalkozások áldozatos munkájukkal milyen kiemelkedő eredményeket érnek el.

Kelemen Hunor kiemelte a 7 erdélyi pályázó sikerét is, miszerint Erdély története is: a hité, az akaraté. és a bizalomé, ami arról szól leginkább, hogy ahol ezek az értékek találkoznak, ott építkezés lesz. Hozzátette, reményei szerint egyre többen lesznek azok, akik teret adnak az új és innovatív ötleteknek, beruházásokat keresnek ügyüknek, a munkateremtéssel pedig vonzóvá teszik az otthont a felnövekvő nemzedékek számára.

A pályázat nyertesei kiérdemelték a az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető címet, valamint annak Tanúsító Védjegy használatát. A díj mellé járó oklevelet Balázs Károly és Sárkány Gábor grafikus művészek alkották, az Érték és Minőség Nagydíj trófeákat pedig a pályázatkiíró emblémájával díszített, a Hollóházi Porcelángyár Kft. alkotógárdája készítette el.

Fotó: Csatlós Norbert

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Brexit és klímaváltozás: bajban a britek

Rövidtávon a Brexit, hosszútávon a klímaváltozás miatt kerülhet veszélybe Nagy-Britannia élelmiszerellátásának egy jelentős része – véli a brit parlament szakbizottsága, amely válaszlépéseket követel a kormánytól.

2020 a növényi egészség nemzetközi éve

Tavaly decemberben fogadta el az ENSZ közgyűlése, hogy 2020-at a növényi egészség nemzetközi évének nyilvánítsák. Ez reményeik szerint fölhívja a nagyközönség és a döntéshozók figyelmét a növényvédelem fontosságára. Napjainkban a világ növénytermelésének körülbelül 40 százaléka megy veszendőbe a károsítók miatt, ami 220 milliárd dolláros kár. Az invazív rovarok számlájára 70 milliárd dolláros kiesés írható.

SPAR-Hungaricool: szokatlan ízkombinációk és újszerű termékötletek

A magyarországi kiskereskedelemben egyedülálló, új kezdeményezés során az áruházlánc az Agrármarketing Centrum szakmai támogatásával a legkiválóbb hazai élelmiszeripari innovációkat kereste az egész országból. A szeptember 28-i budapesti döntőn a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt termékekkel a vásárlók már jövőre találkozhatnak a hazai INTERSPAR áruházakban.

A házi sajtok díjazott otthona, a Bandi Tanya - Az Év Tanyája

Gyurákovics András a 2018-as Év Tanyája pályázat győztese 2007-ben költözött családjával a Szegedtől 23 kilométerre fekvő Mórahalomra. Részben a szegedi családi kötődés, részben a város turisztikai adottságai miatt esett a választás a várossá avatásának harmincadik évfordulóját ünneplő településre.

Egy év alatt több mint tíz százalékkal emelkedett a vágósertés ára

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatója szerint 2019 júliusáig - az előző év hasonló időszakához képest - az élő állatok és az állati termékek termelői árszintje 4,8 százalékkal nőtt. A legjelentősebb áremelkedés a sertéspiacon következett be, míg a vágómarha árak lényegében stagnálnak, hol csökkennek, hol emelkednek egy kicsit.

Csak jelölési problémák voltak a ketchupokkal

Ketchupokat vizsgáltak a legújabb Szupermenta teszt során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A hivatal munkatársai összesen 38 terméket vontak ellenőrzés alá, amelyek közül 19 tartósítószerrel, 19 pedig tartósítószer felhasználása nélkül készült. A vizsgálat 25 ketchup esetében tárt fel kisebb-nagyobb jelölési hiányosságokat.

Mozgolódnak az étel- és italautomaták üzemeltetői

Nagy a mozgolódás az étel- és italautomaták piacán; több üzemeltető terjeszkedik, és sokan új készülékek telepítését tervezik - értesült keddi száma szerint a Világgazdaság a Magyar Postától.

Négy milliárd forintból fejlődött a sütőipari cég

A magyar élelmiszergazdaság az idén az első hét hónapban 10 százalékkal növelte termelési értékét, meghaladva ezzel a 2000 milliárd forintot, vagyis kifejezetten versenyképes - jelentette ki Szijjártó Péter hétfőn Zalaegerszegen.

Az emlékezés mellett a mai termelőkről sem szabad megfeledkezni

Az Országgyűlés tavaly döntött arról, hogy Nagyatádi Szabó István egykori földművelésügyi miniszter születésnapját, szeptember 17-ét a földművesek emléknapjává nyilvánítja. Az erről szóló országgyűlési határozat indoklása szerint ezen a napon „arról a földműves-társadalomról emlékezünk meg, amely jó- és balsorsában egyaránt készen áll a haza szolgálatára”.

OMÉK, egy rendhagyó mezőgazdasági kiállítás

Alig több mint egy hét múlva kezdődik Magyarország legnagyobb agrárgazdasági eseménye, a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár. A 2019. szeptember 26-29. között a HUNGEXPO területén zajló esemény sztárfellépőkkel , élménygazdasággal, szakmai konferenciákkal, gasztronómiai különlegességekkel és egy ezer négyzetméteres közösségi élelmiszer standdal várja a látogatókat.